Fredagens tävling med Amy

y
 
Här kommer två bilder som jag printade ifrån filmen ifrån fredagens tävling i gislaved.
Hoppade  110 & 120. Hon kändes såååå fiiin! Lite trött och slarvig i 110 klassen, hon blir ofta sån på lite mindre hinder sen hade vi båda vart uppe sedan 05,00 så det gjorde nog sitt blev ett ynka nerslag iaf. Till 120 klassen hade vi vaknat till både hon och jag kanske lite väl mycket ;) Var en A:O men red lugnt och fint rev allra sista hindret så det var lite små retligt. Men inget som berörde mig var så nöjd med rundan. Fin häst ha jag :D
 
Blir ruggigt sugen på att tävla mer och vill verkligen komma igång på riktigt, hade så gärna vekat efteranmäla till lördagens 120 klass ochså men bestämde mig för att nöja mig med de fina rundorna vi fick. Det kommer fler tävlingar och vi har inte bråttom.
 
 
 

-

Bilderna är två år gamla och är ifrån tävlingen i belgien.
 
 
Träningen med Amy för den ''nya'' tränaren idag gick verkligen jätte bra! Alltid kul att få hjälp att hitta nya 'knappar'' enklare att hitta dem med rätt hjälp. :) Och att jag efter Amy fick testa en riktigt riktigt fin häst var ju inte heller så tråkigt helt okej faktiskt ;) Red även Flingan när jag kom hem lite på samma sätt som jag gjorde med Amy. Så härligt med inspiration! Hoppas på att kunna efteranmäla mig till gislaved på fredag.
 
tjoheeeej
 
Irriterad.se

 
 
 
 
 
 
Det finns inte mycket som kan göra mig irriterad men detta lyckades verkligen..
 
Finns inget som gör mig så arg som när någon som inte är insatt pratar strunt om mina hästar, mina vänner eller min familj. Människor som inte har en aning om någonting utrycker sig hej vilt om vad de tycker och tror. Vad de hört eller tror sig hört. Mycket utav sånt strunt prat grundar sig bara ifrån en aggression som kommer ifrån avundsjukan, den fruktansvärt hemska sjukdommen jag berättat hur mycket jag avskyr så många gånger förut. ;)
 
Ibland kommer jag faktiskt till den punkten då jag vill försvara mig, för sånt här strunt förtjänar jag faktiskt inte att höra.
 
 
Till att börja med så ska jag berätta endel saker för er ovetande som människorna omkring mig,som de som känner mig redan vet om.
 
Mina hästar är inte några leksaker?!- de är MITT LIV. Jag är något oehört tacksam för att få ha dem och är ibland lite väl rädd om dem. De behandlas som porslin. För att de förtjänar det allra bästa!
 
Och att något utryckt att jag är ute och tramsrider? vad det nu innebär skulle jag vilja ha en väldigt fin förklaring till det då vi alltid är väldigt noga med att gå ut och prommenera mina hästar och ibland skrittades de barbacka för att min kropp inte orkade gå tillräckligt långt med alla (pgr utav ryggen). Sen för det andra så umgås jag oftast inte med någon alls på ponnytävlingar och i sådana fall var det med min familj eller med ponnyföräldrarna som jag kände att jag hade mer gemensamt med än vad jag hade med ponny ungarna. Så några direkt ''kompisar'' var jag aldrig ute och flängde med.
 
 
Till att börja med stå framför mig och kalla min häst för det igen så säger du inte något mer igen:@
Men det är hemskt vad många vet mycket? Har aldrig själv sagt ett ljud om det men okejokej..
 
 
Som vanligt är jag duktig på att hitta något positivt i de negativa och såg att väldigt många ärliga människor skrivit väldigt fina saker om mig & mina hjärtan ochså och det värmer verkligen. Sånt gör mig glad :)
 
 
Detta är nästan vad man kan kalla för ''vardagsmat'' för mig. Så ska det inte behöva vara? Det är en besvikelse att människor kan vara så avundsjuka och ''frispråkiga'' om människor de inte känner eller kanske aldrig ens sett.
De kan inte ha alldels för mycket att göra eller måste helt enkelt vara jävligt ointressanta själva.
Sköt ert så sköter jag mitt :)
Bilderna används flitigt på många ställen, men ska undvika att berätta om vart de hänger det kan nog få ännu fler människor till att må dåligt, eller kanske bli ''sjuka'' och det är ju skönt om det går att undvika.
 
 
Det glädjer mig dock att jag är tillräckligt spännande för att underhålla alla dessa människor;)
 
 
 
 
 

Love life

 
Dagen började med att ta hand om hästarna & stallet för att sedan åka vidare emot Charlies i jönköping där jag hade tänkt köpa två par nya stövlar och lite annan utrustning som jag har dåligt med nu när jag precis kommit igång.
Men till min besvikelse så hittade jag inget alls där inne som föll mig i smaken (måste vart första gången jag gick ut därifrån tomhänt) men styrde kosan emot Hööks som till min förvåning vart en jätte bra affär. Inhandlade ett par nya enkla svarta stövlar samt handskar jätte söta gose grimmor till tjejerna & en del andra små bra & ha grejer. Helt klart en stor hiss till Hööks som till ett bra pris säljer bra grejer, tummen upp där!
 
Även ridit min jätte fina Amy idag, ännu en tumme upp för hur fin hon blivit. Ska ut och ge henne ett snabb bad inför imorgon då vi ska åka och träna (är nog enda chansen för att lyckas få henne ren) haha..
Flingan hade lyckats dra av sig en baksko så blev ingen ridning alls på henne idag bara en ordentlig rykt. Man ser verkligen hur besviken hon blir när man ställer in henne utan att ha ridit, hon är för rolig hon :*)
 
 
 
 
 
 

-

 
Haft en goe dag även om så mycket inte hunnits med, kan vara skönt att ta det lugnt med ibland.
Höll en träning för ett duktigt ekipage i förmiddags, tycker verkligen att det är hur kul som helst att hjälpa till och att se andra utvecklas, sånt gör mig glad! :D
Själv taggar jag tills på tisdag då jag & Amy ska träna för en tränare vi aldrig testat förut,spännande spännande.
 
 
 

Härlig dag.

 
Njuter utav dagens två härliga ridpass på mina fina flickor.
 
Hoppade en lycklig Flingan, hade hon kunnat så hade hon nog skrattat högt hela tiden hon verkligen älskar att hoppa :D
Red en lite kortare bana med lite trav bommar, korta distanser varvat med längre osv.
Amy var även hon super fin! Blev lite små hinder & galoppbommar just för att träna mitt öga, det blir verkligen bättre och bättre.
 
 
 
 
Jag är så oehört tacksam över att jag slipper att ha ont, eller ont kommer jag alltid att ha men inte i närheten utav så ont som jag hade innan operationen. Det är en fantastisk känsla att inte behöva känna sig begränsad och orolig. Det är otroligt att det har gått så bra men framför allt så fort, underligt egentligen att man nästan kan ''glömma'' bort att kroppen varje dag har haft så ont..
 
 
 
Kvällen bjuder inte på några större bravader än att sova som nu blivit min nya hobby. Misstänker att min
''party gen '' har dött haha;) Men känner verkligen aldrig någon lust för att gå ut och partaja längre, lika bra det !
 
 
 
 

Hår inspo

 
Är så galet sugen på att färga håret just nu! Mest utav allt som någon utav de två övre bilderna eller kanske lite mer vågat som någon utav de undre? Känner verkligen att jag behöver lite förändring , sugen på att ljusa upp det lite men är samtidigt sugen på att testa något nytt, lite mer vågat. Hmm får ta en riktig funderare på det där.
 
Men visst är det riktigt snyggt?
 
 

Vippsen.

 
Någon som önskade se lite bilder på min förra c-ponny viper ifrån tiden jag hade honom så här var det några stycken ifrån den härliga tiden! :D
 
 
 
 

Svar till läsare

 
Fick frågan,
 
Vilken häst som du haft har betytt mest för dig och varför?:)
 
Det är en sådan fråga som nästan är helt möjlig att besvara, men jag tänker göra ett försök..
 
Jag har både haft och ridit många olika hästar endel hästar som inte gjort något alls, andra som gjort allt, unga, gamla,en del har jag gått igenom massvis med, andra inget alls, sådana hästar som hjärtat verkligen klappar lite extra för och hästar jag funkat mindre bra ihop med.
 
Men en sak har alla dessa hästar gemensamt de har lärt mig något och har för mig varit en erfarenhet rikare.
 
Jag fäster mig alltid väldigt mycket vid mina hästar, det är för mig svårt att undvika då jag tillbringar flera timmar varje dag tillsammans med dem och har tillsammans med dem ett mål att utvecklas som ryttare & person.
 
 
Skulle kunna nämna några namn på de som verkligen grävt sig fast i hjärtat, inte bara för att vi haft fina framgångar ihop eller för att det var en fantastisk tävlings kompis utan för att den speciell för mig.
 
 
Affe: En utav mina första ponnyer jag kom igång och red ordentligt sjäv som bidragit till mitt stora intresse, han lärde mig igenom den hårda skolan och finns med mig än idag. Eftersom att jag haft honom sedan jag var tre så är han en del utav mig och stallet.
 
Kamelia: Den första ponnyn jag red in själv, fick henne när jag var fem och lärde mig otroligt mycket på denna lilla vilda dam. Tragiskt nog hade hon en medfödd sjukdom som gjorde att vi tvingades till att avliva henne, det var tufft.
 
Molstabergs Action man rwm34: Han kan absolut vara en utav de som betyder mest för mig. Kan inte vara tacksam nog för vad han lärt mig & hjälpt mig. Han var min allra första tävlings ponny, min stolthet.
 
Munsboro Milky bar: Bestämde mig för att han skulle bli min direkt efter att jag sett honom ta sina första steg på svensk mark. Och mycket riktigt blev det så, jag kämpade troget med honom i många år trotts att jag visste att han inte hade kapacitet för vad jag ville göra. Han var en trogen vän & vi hade fruktansvärt roligt ihop . Dagen han åkte var en mörk dag.
 
Just Irish Trip: Finns inte ord, själv skulle jag kunna tro att den hästen var gjord för mig. Han hade allt jag kunde önska och jag lärde mig otroligt mycket utav honom. Haft obeskrivligt kul ihop. Saknar honom varje dag hade velat ha en trip på 165cm ;)
 
Viper: Hade hur kul som helst med underbara goa Viper och är så glad över att jag har fått ''passa'' och rida honom medans hans familj vart bortresta. Han betyder mycket för mig.
 
Snow Flake: The one and only, Flingan är något speciellt för mig. Hon är jag i ett häst format. Helt unik, finns inte så mycket att säga utan jag tror att ni som läst bloggen ett tag förstår vilken fantastisk varelse detta är och vilket starkt band jag har till henne.
 
Miss Amy: Älskar henne verkligen mer och mer för varje dag som går, fina pärlan.
 
&
 
Maxima RT: En häst jag red åt en bekant som jobbade utomlands ett tag. En häst jag bara inte kan få ur tankarna. Vi var kanske inte som skapta för varandra men hon hade ett riktigt stort hjärta. Bara älskar henne.
 
 
 
Det var verkligen en svår fråga & jag lyckades inte riktigt besvara den haha. Men nu fick ni en liten inblick :)
Hade säkerligen kunnat skriva likadant om 20 hästar till då jag alltid känt att var och en har vart bra på sitt sätt.
 
Lite härliga bilder på några utav hjärtanen.
 
Någon utav er läsare som har någon personlig favorit ibland mina hästar? :)
 
 
 

Sunny day

 
Ridit klart hästarna som skulle gå idag. Föredrar att göra sånt på morgonen då det blir mindre varmt för dem samt att de inte flyger omkring lika mycket ohyra då. Så nu ska jag njuta utav solen med min fina vapendragare Thea!
 
Ska även åka och skriva på lite papper angående en rätt stor grej som många inte vet. Kommer inom en snar framtid berätta mer. Lite snack & mycket verkstad! that's my style.
 
 

Flingan överallt

 
Åkte nyss förbi pappas nybygda fabriksdel och kollade på jätte bilden på mig & Flingan.
 
Alla älskar vi Flingan hon börjar verkligen bli överallt. haha ska visa..
 
 
 
 

Min vackra Amy

 
Lite härliga bilder på min fina Amy.
 
 
 
 
Visst är hon gudomlig?
 
 
 
 
 

Fråga till er

 
Ni är konstigt nog förvånandsvärt många som varje dag år in och läser min blogg.
 
Vad får er att göra det?     Vad är det ni gillar med bloggen?
 
 
 
 

The one and only

 
 
Läste en utav de få bloggarna jag läser för en stund sedan och fann henne i samma sits som jag själv sitter i och då fann jag inspiration..
 
 Hon ska sälja sin älskade vän.
Det är ett riktigt tufft beslut, men det måste tas.
 

Personligen så skulle jag inte kunna tänka mig ett liv utan Flingan, hon är verkligen en del utav mig själv.
Jag är verkligen helt galen i henne, hon är mitt största beroende.
Det finns ingen som kan göra mig så glad som hon kan, är säker på att hon förstår mig i alla lägen.
 
&
 
Det finns inte heller någon jag någonsin känt en sån enorm tillit till, litar på henne till 110% och är säker på att hon förstår sig på allt skulle med lätthet kunna lägga mitt liv i hennes hovar ;)
 
 
vilket man på sätt och vis delvis kan säga att jag gjort.
 
 Bild ifrån en utav gångerna jag ''smygred'' på Flingan, hon passade ypperligt som handikappshäst ochså haha.
Tror faktiskt hon förstod att hon var tvungen att vara lugn och försiktig med mig då i och med den relativt nyopererade ryggen.
 
 
Det är ett stort dilemma för mig, vad jag ska göra med Flingan.
Antingen behåller jag henne eller så säljs hon till en duktig tävlingsryttare som kan ta väl hand om henne och ha kul ihop med henne.
Men det blir svårt att behålla henne, vem ska rida henne när jag är iväg och tävlar eller tränar med mina framtida storhästar? då kommer hon praktiskt inte vara den ''number one'' hon är van vid att vara även om hon alltid kommer att vara det i mitt hjärta.
 Innerst inne tror jag att hon vill göra det hon älskar, att tävla och vara bäst och då menar jag inte på lokala storhäst tävlingar då och då. Visst det är med kul men det är inte samma känsla då det för oss bara är på lek. Vi gör det endast för att ha roligt och busa runt lite.
 
Men samtidigt hur skulle jag klara mig?
eller vi klara oss kanske man ska säga för jag är säker på att hon faktiskt tycker om mig litegranna iallafall;)
Hon är mitt liv, mitt allt.
 
 För hur som helst så kommer jag alltid tro att det inte finns någon på hela jorden som kan ta hand om sina hästar lika bra som jag kan, men så tycker nog alla..
 
 
Du är allt jag nånsin önskat, allt jag nånsin drömt
 
 
 
/ deep shit.
 
 
 
 

Student

 
Kort sammanfattning utav studenten, sol, glädje, vänner, lite för mycket alkohol. sverige vingar, familj.
 
 
 
 
 

Proom pics

Lägg märke till min raka fina rygg! :D
 
 
 
 
 

RSS 2.0