Godmorgon

 
En mycket trött Mella ska nu ut och rida sina tre underbara liv samt släppa ut de andra gosingarna.
Sen blir det stallfix för efter det nalkas det jobb. Känns som att jag har en trevlig helg framför mig. Ensam hemma då mina föräldrar är i Spanien, pappa tävlar med sin bil.
Tur att man har goda vänner till sällskap.
Efter jobbet så ska jag vara en dålig förebild ;) ska åka och sola med Elina, gillar verligen inte att känna mig färglös sen så är det fruktansvärt skönt för kroppen att ligga där i värmen och softa. Efter det kommer underbara Sophie och stannar heeela helgen, blir kul har saknat henne sedan vi var uppe i stockholm och jobbade.
 
Någon som vet vilka tider det sänds ifrån globen på tv? Hittar inget om det och vill väldigt gärna se. :)
 
Ha en underbar helg alla! Bomba mig med förslag på vad ni vill läsa om, inspirera mig & jag inspirerar er.
 
Kom ihåg att inget blir jobbigare än vad man gör det till.
 
 
 
 
 

I believed and i found.


-

 
Det blev minst sagt en lång dag igår. Gick upp strax innan 06.00 för att hästarna skulle hinna äta i god tid innan de fick gå ut. Hann även med att fixa lite ordning ute i stallet. Åkte på massagen som jag rekommenderar starkt! Tjejer jag går till är verkligen super duktig, känns jätte skönt för min annars rätt slitna rygg. Sen blev det jobb för hela slanten. Så vid halv sju fick jag äntligen åka hem till hästarna. Red tillsammans med elina och hennes mor, härligt med lite sällskap ibland.
 
Nu ska tjejerna ridas och stallet göras, hejhopp!
 
 

Trött & sliten

 
Äntligen hemma efter en lång stressig dag som börjades med ridning & stallskötsel,hann med en svettig timma på gymmet. allt varvades sedan med åtta timmars jobb på salongen och avslutades sedan istallet igen, såklart ;). 
Men det är när man vet att man gjort nytta under dagen som det är extra skönt att sätta sig i soffan och se en film i gott sällskap..
 


 
Någon utav er läsare undrade om det var så att jag hade förkärlek till ston eller hur det kom sig att jag hade tre stycken. Det roliga är att jag för bara några år sedan hade 12 hästar, bara hingstar eller valackar. Inga ston, det var något både jag och min mamma alltid sa. Men det blev en viss ändring där haha. Kan inte säga annat än att jag är glad över det!
 
Valackar är oftast smidiga på alla möjliga sätt, lugna och jämna i humöret nästan alltid likadana. (finns självklart som med allt annat undantag)
Hingstar är underbara, om de är väluppfostrade vill säga.. En väluppfostrad hingst skulle jag kunna jämföra med en riktig gentleman & en ung busig hingst skulle man kunna jämföra med en hormon berusad grabb på 16 bast..  haha.
 
 Ston därimot känns väldigt speciella vilket de flesta utav dem ochså är, hehe.
De kan liksom alla andra tjejer ha ett väldigt sväningt humör och många olika åsikter & ideer.
Man ska inte befalla dom att göra något man ska fråga dom. Det sägs att om man får man ett sto på sin sida, så gör hon allt för en sen! Och det tycker jag verkligen stämmer.
 
When i whisper, my mare only turns up the radio.
 
 
Men över lag är inte hästens kön något som alls spelar mig någon roll bara vi funkar ihop som personligheter så spelar resten igen roll alls. :)
 
 
 

Godmorgon

 
Godmorgon läsare, och godmorgon gråa kalla dag!
 
Ska gå ut och rida mina tre tjejer som käkat frukost fram tills nu. Idag blir det lite bom övningar, kul och nyttigt för både mig och dom.
Har inga speciella tävlingar planerade nu, är ju rätt glest.. Men hoppas verkligen på att komma med till Grevagården x-mas show. Hade blivit så glad då det är min favorit tävling och jag inte kunde delta förra året, varför det vet ni. Håller tummarna.
 
 Hinner inte sitta här och softa, har jobb som väntar på mig i eftermiddag.
 
Ha de så gott!
 
Mina älsklingar.
 
 

Ni inspirerar mig.

 
'
En grå dag som denna så är det härligt att logga in här och hitta några helt underbara komentarer som ni fina läsare vänligt skrivit. Det glädjer mig att veta att det finns de som uppskattar det jag gör och utan att dömma läsa vad jag har att skriva.
Det är sånna människor som inspirerar mig till att inspirera er, för det är någon som jag gladeligen gör.
 
Så nå, vad gillar ni läsare att läsa om? har ni några önskemål?
 
 

Tacksam

 
 
 
Det är sällan människor inser hur mycket de har att vara tacksamma över.
Jag har gått igenom saker som har givit mig ett väldigt bra perspektiv till det.
 
Att ligga hjälplös i en säng utan att kunna röra sig känns inge vidare alls, men det som fick mig att se ljusare på saker och ting var att göra som jag alltid gör. Förstå att det alltid finns någon som har det värre, det är dem det är synd om.
 
 
Man mår dåligt över att någon sagt något mindre bra om en. Eller för att man tycker att man är för smal eller kurvig. Kanske för att man inte har råd att hela tiden köpa nya balla saker.
 
 
Tänk då de människorna som värken har någon att prata med eller någon som ens pratar om dem? De är ensamma, de har ingen. De blir aldrig sedda, precis som luften. Andra människor lider utav hemska sjukdommar, sjukdommar som kanske har döden som slut. De kan ha mist en arm eller ett ben, en sådan sak kommer att påverka dem hela livet. Dom kanske mister någon dom älskar.
Sen så finns det människor som inte varje dag kan garantera att de kommer att ha tak över huvudet och mat på bordet. Som för oss är en självklarhet.
 
Därför skäms jag över människor som ens har mage att gnälla över småsaker istället för att inse vad en svårighet egentligen är. Alla är vi olika och ser saker på olika sätt.
 
 
// Var tacksamma ni som är fullt friska och är omgivna utav de ni älskar, Det är jag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Besviken

 
Jag kan inte säga annat än att detta är en del till att jag faktiskt slutade blogga.
Jag är så oehört besviken på alla medmänniskor, speciellt på att det till och med finns vuxna som inte ha bättre förnuft än så.
 
Ska jag behöva be om ursäkt för att min familj jobbat sig uppåt och har det gott ställt? Pengar är inget som rammlar ner ifrån himmlen utan det är något man får jobba sig till.  Det kostar vad man kan säga blod svett & tårar och en jävla massa tid kan jag lova, tid som man hade kunnat tillbringa med sin familj eller till att utöva sina intressen.
 
Jag kan göra er som inte känner mig och vet hur jag är besvikna. Jag är inte den där perfekt bortskämda tjejen som ni säkert sett på film. Jag börjar mina tidiga dagar i mina rosa gummistövlar medans jag mockar häst skit,
glamoröst va? kanske inte men sån är jag och jag uppskattar det för det hör till.
Hade jag inte gjort det hade jag inte heller haft möjligheten att få ha mina otroligt fina hästar som jag älskar högt över allt annat och kommer vara förevigt tacksam över att få låna.
För det är faktiskt som så man kan säga. De är bara mina tills de säljs då går allt tillbaka till mina föräldrar igen.
 
 
Men det är väl sant som det är sagt. Sverige är ett ''mellanmjölkland'' man får inte ha för lite pengar men absolut inte för mycket utan sådär precis lagom. Man får gärna synas men inte på något vis allt sticka ut.
Och de ramarna är inte något som jag tänker leva efter för jag vill vara jag utan att behöva tänka på om det är okej för andra eller inte.
 
 
Och bara för att det finns människor som har en massa dyra bilar och andra fina saker så behöver det inte betyda att dom är lyckligare än mannen som inte ens äger en cykel. Tänk på det..
 
Jag är inte född med silversked i mun. Men jag har aldrig heller behövt skämmas över att mina föräldrar hämtat mig i skolan med en rishög till bil, däremot har jag många gånger önskat att dom istället kunde göra det. Det är ingen hitt att rulla in i en dönande lambo så skolgården, många tittar, viskar eller lämnar någon onödig kommentar när jag i själva verket bara vill vara jag, ifred utan några kommentarer.
 
 
 
Jag är så välldans trött på alla komentarer och rykten hit och dit att jag faktiskt kände för att försvara mig för det är inte första gången och jag vet att jag värken borde bry mig eller ta åt mig men det gör jag. Och därför värmer det när man ser att alla inte drar en över en och samma kant utan att det faktiskt finns människor som tar sig tid att lära känna och ger allra trotts bakgrund en chans till att visa vem man är.
Kan inte säga annat än att alla i fam hollesen är helt underbara!
 
 
 
/ en besviken och irreterad Mella.
 
 
 

Resultat

 
Gårdagens tävling som jag sett fram emot så mycket blev inte riktigt som tänkt.
Slog huvudet i backen och fick min Busan på mig. Det var oehört halt och överlag ett riktigt dåligt underlag hade jag vetat om det så hade jag inte åkt dit överhuvud taget.
 
Men iallafall.. Tjejerna gick varsin 120 klass. Busan var oehört taggad och tog bettet och stack redan efter 1an men efter tvåan fick jag tillbaka kollen trean & fyran gick kanon sen efter det fjärde hindret sticker hon igen i en välldans fart. Försöker få lugnt på henne men hann inte få någon kontakt alls med henne innan underlaget släppte under hennes fötter och hon gick omkull. Det gick oehört fort och innan jag ens hunnit upp på fötter vilket jag var väldigt snabb med så ser jag busan springa runt i andra delen utav ridhuset och fortsätta med sin runda, dock baklänges..
 
Men allt gick bra med Busan lilla som väl var, barnslig som jag är med dom så gick vi raka vägen till vetrinären med en mycket taggad Bus som verkade ha jätte kul. Själv hann jag inte riktigt känna efter, huvudet bultade rätt bra men annars kändes det helt okej.
Första gången jag slagit i backen med min ''nya'' rygg. Det som jag gått och vart så orolig. Men ryggen höll och gjorde konstigt nog inte ens ont. Envisheten gjorde att jag trotts ett mycket stimmigt huvud som halvt virrat bort banan gick in och red min Amy också, dock väldigt lugnt och sansat på det oehört dåliga underlaget. Pärlan var felfri och trotts allt jätte fin känns bra inför grevagården nu till helgen.
 
Förtillfället känns det nästan som om jag blivit överkörd utav ett tåg men det går nog över strax. Lite krigsskador här och där är sånt som man får räkna med. Dock har revbens sidan (där jag opererades) svullnat upp rejält så det verkar bli en runda förbi sjukhuset.
 
 
Som plåster på såren hann jag och mamma med en snabb shopping på både hööks och charlies innan tävlingen. Tjejerna behövde lite nya saker inför tävlandet och busan behövde egna täcken i sin egen storlek ;)
Stor hiss till Charlies häst & hund i jönköping vilken affär! Sånt oehört stort utbud jag skulle nog kunna tillbringa flera timmar och måååånga pengalappar där inne ;)
 
Hittade såklart ett par animo byxor som jag egentligen inte behövde men helt enkelt inte klarade mig utan där inne så dom fick hänga med hem dom ochså.
 
 
 
 

Update ifrån mig

 
 
Hej alla underbara människor!
 
Kul att se att ni trotts noll uppdatering är så många som ändå hänger kvar och varje dag går in och kikar på min blogg. Livet leker och jag har som vanligt fullt upp. Har egentligen hur mycket som helst jag hade kunnat berätta för er om men det är oftast så att när jag har som mest att göra så bloggar jag minst.
Lite utav de saker jag hittat på nu när jag inte bloggat regelbundet är,

 

 • jag har varit i stockholm och jobbat i en monter på en maskin mässa
 • Kommit igång endel med tävlandet och har några roliga tävlingar planerade framöver
 • Ridit och tränat massvis
 • Lärt känna min underbara Busan som jag älskar mer och mer för varje dag som går 
 • startat ett eget företag som går frammåt.
 • Gjorde en intevju om min scolios med en tjej i stockholm
  Har även tagit bett för mig väldigt stortbeslut som snart kommer att bli officiellt.
   
   
  Det är en del utav vad jag hunnit med men framför allt så känner jag att jag utvecklats som människa.
  Jag vet vad jag vill och hur jag ska komma dit.
 

RSS 2.0