New nails

 
 
 
Måste självklart visa er mina nya helt galet underbara naglar. Dom är väldigt ''jag'', unika, extrema, missmatchande & alldeles för mycket.
Fixade naglar är trevlig vardags lyx som ni enkelt kan fixa på Linns beauty & care i värnamo. Super duktiga är tjejerna som med mina fick hela fria händer.
 
Känner mig dock lite smått handikappad då det var ett par ordentigt långa klor jag fick på. Stallarbete med dessa är inget för veklingar!
 
 
 
 
 

Hallå där!

 
 
Hej!
Har verkligen haft fullt upp och mycket har hänt därför har jag inte alls känt någon större motivation till bloggen. Roliga saker har hänt, nyttiga saker har hänt och saker som fick mitt hjärta att hoppa ur kroppen utav rädsla har hänt. Har självklart vart i stallet och ridit osv som vanligt men berättar nu om de lite mer speciella saker som hänt.
 
I fredags hade jag och tjejerna en trevlig grillfest med god mat & en efterrätt i världsklass (gjord utav mig). Tjejkvällen spårade dock lite smått när en hög med grabbar med rök maskin ramlade in.. Så det blev dans i dimman, kul hade vi!
 
 
 
 
Lördagen bjöd på festligheter på annat håll. Tog det även då väldigt lugnt men älskar verkligen att komma ut och träffa nytt folk. Spännande!
Det är viktigt att leva det enda livet vi har!
 
 
 
Dock var timmarna innan dess inte alls lika spännande.. Det var längesedan jag var så rädd och orolig. Mitt lilla hjärta Thea blev påkörd utav en bil men klarade sig mirakulöst. I stundens hetta trodde jag att jag aldrig mer skulle få se min lilla hund. Vi körde upp till djursjukhuset med henne där hon röntgades och kollades igenom ordentligt. Hon var chokad,omskakad men oskadd.
 
Det fick mig att inse hur viktigt det är att vara tacksam för även de mindre vardagliga sakerna som att någon man älskar finns hos en, och inte ta allt för givet. Allt kan ta slut på bara ett ögonblick.
Är i varjefall väldigt lycklig över att jag fick behålla min baby i livet.
 
 
 
Min lilla krigare Thea 4 kg vs stor bil 1-0
 
 
 
 

Skogen med Amy

 
 
Lite ohälsa hindrade inte mig & Amy ifrån att ge oss ut i skogen och backträna igår. Vi red upp och ner för varenda backe vi kunde hitta (eftersom att vi bor på ett berg så är det rätt många).
 
Personligen så älskar jag verkligen att rida ute i skogen det blir mer varierande och man kan i stort sätt göra samma jobb där. De flesta hästar brukar också tycka det är roligare att få komma ut lite än att alltid gå på banan/ridhuset. Så Amy var pigg & glad!
 
Nu ska jag bege mig emot jobbet & få lite vettigt gjort.
 
 
 
 
 
 
 

Fyfan och helvete

 
 
Efter en go kväll med bästa Bella ( http://izabellabjornn.blogg.se/ ) började dagen bra. Hade sällskap ute i stallet utav min snälla mamma som hjälpte mig. Pysslade om mina hjärtan och red Amy ute på ute banan. Det uppskattade hon, verkligen skönt i solen!
 
Dock är jag något djävulskt förbannad nu.. Jag som nästan aldrig blir sjuk blir så klart det nu när jag äntligen har kommit hem och har massvis jag både måste och vill göra. Dålig jävla timing kan man ju säga.
 
 

Crazy plans!

 
 
 Sitter i poolen och filosiferar med min kära kusin. Vi lever efter samma motton och är båda lika galet tankspridda. Vi satte precis en galet rolig grej i rullning.. Hur svårt kan det vara lixom?
 
Man måste våga chansa för att vinna!
 
 
 
 
 
 
 

Saker som får mig att må bra

 
 
Just nu mår jag så mycket bättre än vad jag gjort på väldigt länge, säkert på två år. Allt går upp och ner precis som vanligt men jag har insett att det är tjusningen med livet. Det är så det funkar helt enkelt.
 
 
Jag gör det jag älskar, jag jobbar hårt med att försöka uppfylla mina drömmar, är omgiven utav fantastiska människor, min kropp är frisk.
Jag unnar mig helt enkelt att göra saker som får mig att må bra, det var någon utav er som frågade mig vad som gör mig glad - vad som får mig att må bra.
Blev glad bara utav att tänka på det haha så delar det gärna med er. Tycker att ni alla borde ta och tänka över vad som får er att må bra.
 
Det kommer sporra er till att följa era drömmar och uppskatta det ni har!
 
 
♥ Mår bra utav att känna att ingenting är omöjligt. Vill man något så kan man oavsett vad. Så känner jag med min ridning & träning samt med mitt helt galna projekt. Jag vill, jag kan , jag ska!
 
 
Älskar verkligen hästar, & att rida såklart. Känslan utav när allt klaffar på som det ska eller efter att ha uppnåt ett mål man tillsammans med hästen kämpat emot är helt underbar. Den är värd allt slit 1000 gånger om!
 
 
Uppskattar mina vänners sällskap. Dom är inte många men dom är jävligt bra. Med dom kan jag få vara galna förvirrade eller knäppa Mella. Slappna av , ha kul eller prata om precis vad som helst med. Dom vet alltid vad jag behöver och gör väldigt mycket för mig. Är tacksam över er allihopa det vet ni! Sen självklart min familj med, som hänger med och peppar i mina stora drömmar och planer.
 
 
 
  Jag älskar verkligen att få uttrycka mig på olika kreativa sätt. Grubblar jag mycket så skriver jag. Har hur många mappar som helst med långa texter i här på datan samt flera olika små böcker där jag skriver vad jag tänker på, eller hur jag känner. Skönt att få ur sig det samtidigt som det är intressant att kunna bläddra tillbaka och se vilken skillnad tiden kan göra. Har till och med en mini liten bok i handväskan.
Måla gör jag mer är gärna, utav någon konstig anledning helst när jag är på dåligt humör. Känns som att jag lixom målar ur mig känslorna. Skapar något bra utav den negativa energin.
 
 
Tycker det är spännande att testa på nya saker. Ha saker att ängta efter och att se fram emot. Resa, uppleva nya platser. Känna nya känslor, smaka nya smaker, tränna nya människor och ta del utav deras erfarenheter och åsikter.
 
 
När jag tänker tillbaka på mitt liv innan operationen så blir jag imponerad utav vilken styrka jag hade då. Hur jag stod ut och orkade, hur jag igenomförde en mardröm och tog mig ut ur den. Och att jag idag kan leva helt normalt med min ''nya'' rygg gör mig oehört glad. Att jag kan göra allt jag älskar det är något jag uppskattar stort. Det är skönt att vara rak!
 
 
Träna och äta rätt får mig att må bra. Inte nog med att min blir piggare & känner sig fräschare så får man en snyggare kropp också,  och det är en trevlig bonus för man mår faktiskt som man känner sig ;)
 
 
Mitt hjärta klappar för att hjälpa andra. Oavsett om det är ett djur eller en människa, om det är en stor sak eller en liten oviktig grej. Känslan utav att jag har hjälpt någon att genomföra något de har sett fram emot eller bara givit någon ett leende är härlig. En typsik grej jag alltid gör varje gång jag ser en så liten sparbössa som samlar in pengar till tex röda korset, fattiga barn eller forskning är att jag tömmer plånkan på mynt. Det är inga stora pengar och man vet inte hur mycket som kommer dit det ska men i vilket fall som så överlever jag utan mina småpengar och de behöver dom bättre än jag.
 
 
Här var några exempel på saker som får mig att må bra hela vägen in i hjärtat.
 
Sen finns det såklart simplare saker som att både få och ge uppskattning till de man bryr sig om. Älskar överraskningar och tycker det är jätte kul att ge bort personliga presenter helt utan anledning.
 
Vad får er att må riktigt bra?
 
 
 
 
 

Only hate the road when you missing home.

 
 
Saknar verkligen mina små bebis hundar, mina ponnyer, min Flinga, mitt hem, mina vänner och min familj galet mycket just nu. Några bilder på lite utav de& det som kan känna sig rejält saknat. ♥
 
 

Underbara härliga liv.

 
 
 
Sitter efter ännu en underbart rolig& intressant dag i soffan. Vädret var på topp och fyra hästar är ridna. Fick kanon bra hjälp och känner att jag hela tiden utvecklas och det gör mig väldigt glad.
 
 
Hade även en mycket bra dag igår. Bra ridning och mycket inspiration då jag satt och kikade på när Jens red Lunatic. Wow! Det är vad man kan kalla för känsla, samarbete och perfektion! Har även fått dille på att kolla på gamla ''hoppvideos'' både på mig själv och förebildernas. Bra att analysera , jämföra och inspireras.
 
Kvällen avslutades på ett stort partyställe här i närheten. Blev en lugn men mycket lyckad kväll med många incidenter ihop med min helt galet underbara sambo.
 
 
 

Svar på kommentar!

 
 
Vore trevligare om du alltid svarade på kommentarerna du får. Det är ett bra sätt att visa att du bryr dig om dina läsare. Annars uppfattas du som nonchalant...
 
 
: Självklart bryr jag mig om mina läsare och självklart svarar jag på era frågor & kommentarer så gott jag kan. Saker om mitt privat liv som inte angår andra besvaras ej, utan berättar om det när det är tillfälle för det.
Så fråga ni på så lovar jag att jag ska svara ännu bättre i fortsättningen!
 
/ Nonchalanta Mella!
 
 

Never back down

 
 
 
 
Glad lycklig osv. Dagens ridning gick jätte bra! Älskar min fina lilla häst ♥ Och älskar att jag får chansen till att göra detta, rida varje dag och hela tiden få lära mig så mycket.
 
 
Men en kväll som denna så saknar jag självklart er fina vänner och familj där hemma extra mycket! Detta är dock en väldigt nyttig erfarenhet för mig, har verkligen insett att man aldrig ska ta någon eller något för givet.
Utan vara glad och tacksam över den tid man får spendera nära dem som hjärtat klappar för.
 
 
 
 

Köö ba kööö

 
 
 
Är tyvärr lite som vanligt gällande mitt bloggande, när jag har som mest att göra &  berätta om så skriver jag som minst.. Blir liksom inte att jag finner ro till detta då. Men iallafall de senaste dagarna har såklart vart fyllda utav hästar & hästigheter , nya erfarenheter och annat kul. Jag känner att jag trivs här nere och verkligen får ut något utav det. Det är jätte kul!
 
Ska även se till att sparka igång med min egen träning igen. Efter ett två veckors långt uppehåll så känns det mer lockande att kolla Pretty little liars och käka b&j glass.. hehe men icke!
Var duktig och var ute och sprang med min pärla Amy som sällskap igår, hennes fyra ben var aningens snabbare än mina men det gick bra.
 
 
 
 
 
Njuter även utav tanken att göteborg horse show börjar närma sig med storm steg! Några utav er läsare som ska dit ?
 
 
 

Glad tjej

 
 
 
Nu är jag äntligen framkommen i skånelånd igen. Har haft en fruktansvärt bra vecka där hemma så nu är både jag & Amy fulla utav energi och peppade till tusen!
Trist att lämna mina goda vänner och familj men är fullt nöjd över att ha fått njuta utav deras sällskap denna vecka.
Tänkte visa er vad jag sysslat med de senaste dagarna i bilder så smånig om.
 
 
Har även hunnit med att träffa på en personlig livscoach idag vilket var väldigt intressant då det är något jag tycker är viktigt. Behöver bli bättre på att planera, fokusera och staka upp vägen till mina mål. Öppade ögonen för att se på saker på ett annat vis vilket var väldigt nyttigt och givande. Fick helt klart en ny förebild, härligt med bra inspiration!
 
Kliver nu ur den där förbaskade sandlådan och kör mitt race!
 
 

Kärt återseende

Påväg hem ifrån Ljungby efter ett kärt återseende utav mitt älskade hjärta Flingan. Blev verkligen hur lycklig som helst utav att se henne så glad, hon var i sin rätta miljö . Det sprudlade om henne. ❤ Kul att se att Tom gör ett sånt bra jobb på henne med, nollan satt och det gjorde den fint.

Stannade till i Värnamo för lite impulsiv shopping som min snälla mamma finansierade . Blev någon jacka någon kavaj och en massa annat små plock.

Nu ska det hem och ridas sedan förbereda inför tjejfesten ikväll. Blir kul med så många underbara människor samlade på en och samma plats.
Life is beautiful!


Hade en väldigt trevlig dag och kväll igår. Började med shopping, AMG glid och lunch i stan med bästa Linda. Sedan ryckte våran kreativa sida tag i oss. Började med att vi målade en tavla , slutade med att vi målade på väggen i mitt rum.. Haha shit happens.

Sedan ramlade vän efter vän in och vi spenderade kvällen i poolen med jordgubbs ätning.


Soliga underbara dag

 
 
 
Började morgonen i mammas AMG (min drömbil) får en sån kick utav att köra den bilen bara älskar den!
Så gjorde iordning allt med stall, ridnig & hästar imorse så att de kan få njuta utav solen ute i hagen hela dagen.
 
 
Själv sitter jag också i solen och njuter, inväntar besök iform utav en god vän. Får se vad vi hittar på för kul.
 
Åker förmodligen till Ljungbys nationella ponnyhoppningar imorgon för att heja på min Flinga.. Blir första gången vi ses sedan hon åkte. Blandade känslor då jag vet att det är bäst som det är nu samtidigt som jag älskar henne mest i hela stora världen.
 
 
 
 
 

 
Är väldigt tacksam över att jag har fått gå den hårda vägen till att inse vad det är som är viktigt här i livet. 
De är dem & det vi har runt omkring oss. De vi inte kan leva en dag utan, eller det vi brinner för att göra.
Det är lätt att glömma bort att vårda sina nära och visa dem vad dem betyder för en. Visa uppskattning och tacksamhet. Det är något som jag själv har blivit bättre på men fortfarande jobbar på. Ofta kommer man på vad man borde ha gjort eller sagt är det faktiskt är försent.
 
Så visa eran familj, vänner eller någon annan ni bryr er om tacksamhet& uppskattning.

Lovely day

 
 
Vilket otroligt härligt vårväder vi har! Har dock stått inne och jobbat hela dagen så har ite fått njuta utav det ännu. Ska rida mina hästar ihop med min bäste Lisa som kommer med sina ikväll , roligt!
 
Fram tills dess så täker jag bara njuta utav livet. Med andra ord online shoppa, bada ute i solen och fortsätta med mitt hejdudrade matintag. Ser detta som en lite semester och när jag har semester så äter jag vad jag vill. Så denna veckan har bjudit på helt andra saker ä avokado& tomater som i stort sätt är vad jag lever på i valiga fall. Spagetti till frukost glass till kvällsmat och mammas underbara mat dygnets 24 andra timmar. Kommer rulla er till Skåneland igen.
 
 
 
Har fått sex stycke galet söta kattungar. Någon som vill ha ? :)

Negativ nostalgi

 
Råkade utav en slump hitta denna gamla bild som verkligen bidrog med ett hugg i hjärtat.
Ser för det ovetande ögat ut som vilken bal bild som helst men det enda jag ser och tänker på är min sneda rygg/kropp - skoliosen.
 
Det var en fruktansvärt jobbig tid som jag alltid kommer att bära med mig. Inte nog med att det gjorde fruktansvät ont och hindrade mig ifrån saker som kändes viktigt så tänkte jag mer än ofta på hur det såg ut. I den åldern känns utseendet extra viktigt såklart. Var inte hejdundrande lycklig över att den ena axlen satt ca en decimeter högre än den andra eller över att min ryggrad skjutit ut min ryggmuskel likt en jätte puckel..
 
Bestämde mig tillslut för att inte bry mig om det, det var inget jag kunde hjälpa eller påverka. Jag var jag i vilket fall som.
 Men kan med glädje kolla på bal bilden som togs året efter och inse att alt blir bra till slut.
 
 
Rak fin kropp.
 
 
 
 

Svar ang. Action man

 
 
Hejhej! Jag undrar bara hur det är med Action?:) jag hade honom innan dig och hittade din blogg när jag googlade hans namn :) vi har träffats hos Kamenskys förut :) ha det bra!
 
 
 
Hej!
 
Just nu mår min älskade Action bättre än på länge. Trotts hans höga ålder och svåra sjukdom så är han glad och nu full utav energi. Han lever ett härligt pensionärs liv och är själv nöjd med sin tillvaro som innebär att äta en massvis med mat, ibland gå lös på gården och styla lite för tjejerna emellanåt.
Jag är väldigt glad över att han mår bra och finns kvar i min tillvaro. Hans sjukdom kom som en bomb och även om jag vet att jag en dag blir tvungen så kan jag inte tänka mig ett liv utan honom.
Han har alltid vart min kung & stolthet. Alla barn borde ha en vän som han.
 
Man kan inte släcka ett ljus som vill brinna. ♥
 
 
 
 
 

:)

 
 
 
Har idag suttit i poolen och chillat i den underbara vårsolen. Härlig känsla att sitta där och blicka ut över hästarna som står i hagarna och njuter lika mycket dem.
 
Gårkvällen som jag hade planerat att sova bort slutade med något helt annat då bästa vän Sophie plingade och en liten stund senare står utanför dörren med en söt liten partybuss som dunkade Eddie Meduza? haha . Men som jag sagt många gånger förut, upplevelser och erfarenheter kan man aldrig få för många så vi rullade emot Elmia (bilmässan) i vrål åket och hade en väldigt trevlig kväll i gott sällskap.
 
 
Har gosat och borstat på mina hästar hela eftermiddagen och även kännt stor inspiration till mitt ''projekt'', blir upp tidigt imorgon och iväg för att hämta mer ''material''. Är så galet taggad på detta för det kommer att bli galet bra!!
Ska krypa upp i soffan och se på en sådär perfekt romantisk kärleks film.
 
 
 
 
 

Svar till läsare

 
 
Har du något bra tips hur man får in håret under hjälmen om man har ganska långt och tjockt? :)
 
 
Tycker det ser stilrent och snyggt ut att ha håret i stoppat. En klassiker som jag alltid använde när jag var liten är hårnät, ser faktiskt riktigt tjusigt ut men det är för den riktigt ambitiöse ;)
Annars brukar jag inte göra det så mycket mer avancerat än att helt enkelt göra en låg stram knut i nacken och sedan trycka upp den i hjälmen. Har man får mycket hår och inte vill ha en två storlekar för stor hjälm bara för att man ill få plats med allt hår så tycker jag att toffs eller fläta är lika fint det. :)
 
 
 
 
 
 

Sanningar

 
 
 
 
 Blir så otroligt glad utav de rara komentarer som endel utav er lämnar. Kul att ni uppskattar det jag gör och låter det jag skriver inspirera.
Har den sista tiden mest skrivit om mina åsikter och mindre om mig så därför ger jag er några
''sanningar om mig själv'' här nu :)
 
 
Sanningar om mig.
 
 
♥ Jag har olika perioder då jag alltid lyssnar på samma musik, beroende på humör.
♥ Jag är jävligt allmänt lycklig över min livssituation
♥ Avskyr när människor har fördommar.
♥ Hamnar alltid i helt galna situationer.
♥ Vet jag vad jag vill så låter jag inget påverka det.
♥ Är trött på att känna mig tvungen till att finnas är för människor som inte gör annat än ''stjäl min energi''
♥ Älskar att sova hemma i min carpe diem säng, bästa som finns.
♥ Tycker att det roligaste man kan göra i hela världen är att rida!
♥ Tycker att det är viktigt att alla får en chans.
♥ Älskar att hjälpa människor/djur med allt ifrån små saker till stora saker och ska göra mitt yttersta för att bli bättre på det.
 
 

 
 
 
 

RSS 2.0