Rädsla, trottsa den!

 
 
 
Rädslan är bra om den hjälper till att varna för något som innebär skada eller livsfara. Men alltför ofta slösar vi energi på rädslor som faktiskt är helt onödiga.
 
Alla har vi olika rädslor. Det kan vara en rädsla för mörker, att tala inför människor, att misslyckas, spindlar, att hoppa med din häst eller för att flyga flygplan.
 
I stort sätt alla människor är rädda för något, mer eller mindre. Det är dock sällan man tar varandras rädslor på allvar. Jag kan tillexempel tycka att man inte bör vara rädd för en liten spindel. (Själv är jag totalt livrädd för maskar). Att hålla en föresläsning inför klassen var aldrig något som gjorde mig skakis. Medans det fanns människor som stod där med svetten rinnandes i pannan, pappret skakandes i handen och stammade fram orden.
 
Tror det är väldigt viktigt att våga konfrontera sina rädslor. Att '' ta tjuren i hornen'' och säga FUCK NO detta kan inte skrämma mig mer! Gå rätt emot det som man tycker är obehagligt och tänka varför är jag rädd för detta?, har jag någon anledning? Är den väsentlig?
 
Att ställa sig framför klassen med ett självsäkert leende, hålla pappret sitt med en stadig hand och lugnt andas. Presentera vad man har att säga. Vad är det som kan hindra och få det att kännas så obehagligt? Är det om vad andra ska tycka? Om dom ens tycker något så är det förmodligen att dom är minst lika osäkra själva. Och i vilket fall som, vad spelar det för roll? Du har gjort ditt bästa och alla kommer att göra det. GO FOR IT!
 
Att hoppa det där 50cm hindret som får hela din kropp att stelna till bara utav åsynen. Medans de omkring dig studsar över 1meters oxrar och undrar vad du är rädd för.
Till att börja med, bry dig inte om dom. Ställ sedan dig själv frågan, varför är jag rädd?
Skulle svaret innehålla, jag vet inte eller man kan slå sig, eller jag föll illa av en annan häst när jag hoppade. Så bör du fundera på om du tycker att du är rättvis emot din häst. Har den gjort något illa för att göra dig illa eller mista din tillit? Om inte, bestäm dig för att utmana dig själv och bygg upp ett förtroende tillsammans med din häst.
 
Om ni någon gång däremot kraschat illa och skadat er så kan det kännas tufft. Men ställ ändå dig själv frågan, varför? Vad vad det som låg bakom att det blev som det blev? Du kommer helt säkert komma fram till att det finns en anledning som inte är hästens fel. För i grund och botten är det vårt eget ansvar, det är vi som sadlat upp och satt oss i situationen. Bygg upp ett nytt förtroende, hoppa smått & känn dig trygg. Våga lita på din häst igen, andas och ha kul. Du kommer tillslut lita så pass mycket på både dig själv och din häst att du kommer att våga anta nya utmaningar undan för undan.
 
 Vi lever bara en enda gång, det borde alla göra till fullo. Det är inte värt att gå och lägga negativ energi på att vara rädd för saker.
 
Ta tag i er rädsla, låt inte den hindra er ifrån att må bra eller göra saker ni vill.
God jul


God jul allesammans !

Eftersom att julen inte är något viktigt för mig så kände jag inte mig ledsen över att befinna mig i ett soligt Dubai. 

Än så länge har vi hunnit med att shoppa, sola, bada med delfiner, m.m 

Njuter utav ledigheten och att bara roa sig och göra vad man känner för. Längtar hem till hästarna och är inför nästa säsong taggad till tusen.

God jul fina ni.

Ett gigantiskt akvarium fullt med hajar på ett shopping center.


Besökte en arabisk ridsports butik, kände inte att jag hittade något jag ville galoppera in på 2014 s banor med.

VS, precis som vanligt helt magiskt. Många påsar med mig ut därifrån ;)


Big loveJag är otroligt lyckligt lottad som fann denna man. Att varje dag få leva med den finaste människan jag vet är en gåva.

Tacksam & lycklig


"Ibland blir 1+1= -2 
Men i vissa sällsynta fall kan vara
1+1=10"

Kan utifrån egna erfarenheter lova att allt blir bra tillslut. Allt är overkligt bra, tillslut är nu. :)
<3-


Sitter just nu i bilen påväg emot Köpenhamns flygplats. 

Gårdagen hade jag verkligen sätt fram emot. Firande med goda vänner och hemvändarkvällen. Blev inte så. Slutade  i besvikelse. En väldigt stor besvikelse. Människor är respektlösa, egoistiska och ser inte vad som är viktigt här i livet. Andras hälsa är inget som prioriteras ibland skäms jag över att vara människa.

Känns jobbigt att åka ifrån mina älskade hästar men dom är under väldigt god uppsikt och kommer ha det lika bra som när jag är hemma. Wilmis & Theo saknar jag redan :( 

Ska iallafall bli skönt med en varm jul i Dubai. God jul på er!-Efter två mysiga dagar nere i Lund ska vi nu rulla hemåt. Har shoppat lite nytt och fixat naglarna. Annars bara haft det gott med min lilla familj. 
GodmorgonIbland känns det lyxigt att få ligga kvar i sängen utan att ha någon tid att passa. Vaknade dock vid sju precis som vanligt. (Inbyggt mata hästarna alarm). Håller iallafall på att tappa upp ett varmt rosa skummbad medans hjärtat är iväg och inhandlar godsaker jag beställt till frukost. :)

Blir inga större ansträngningar idag. Äta gott & shoppa står på schemat. Känner mig i fin form för det ;).

Ha en fin dag! Bilder ifrån igår.


Prestationsångest

 
Jag har alltid haft en djävulsk prestationsångest gällande min egen ridning. För mycket vilja för att göra precis allt rätt och galet stora krav. Blev väldigt besviken på mig själv när jag "misslyckades". Tyckte synd om mina hästar som kämpade så fint och jag själv bara kände att jag förstörde för dom. Att allt jag gjorde var fel.
Ibland var tankar som. Jag är värdelös , varför kan jag inte? och hemsökte mitt huvud.
 
Var alldeles för rädd för att misslyckas då jag visste hur gärna jag ville lyckas och hur besviken jag skulle bli på mig själv om jag trubblade till det. 
Istället för att släppa att jag kanske inte ridit så väldigt bra på hinder nummer fem så tog jag med det till nästa klass och orden - jag får inte misslyckas snurrade om och om igen i mitt huvud. Och det är just det man gör när man tänker så.

Ett "citat" jag haft med mig hela min senare tävlings helg är - " I det stora hela så spelar inte detta någon roll. "
Det var för mig till en början svår smält då jag tänkte att jag vill så gärna lyckas med detta så det spelar väldigt stor roll. Men det gör det faktiskt inte. Inte i det stora hela!

Som en klok man vid namn Jens Fredricsson, nyligen  förklarade för mig. -Det behöver inte vara realistiskt så länge man vågar drömma.
Eftersom att min dröm är att lyckas med detta, bli så bra som möjligt och aldrig sluta utvecklas som ryttare.
Så spelar det ingen som helst roll hur just denna 130 klass går. Det är bara en liten pusselbit utav ett jätte stort pussel.

Jag tror inte Ludger Beerbaum, Edwina Alexander eller Malin Baryard tänker tillbaka - fan vad dåligt jag red i kombinationen på den där tävlingen i Åstorp för 20 år sedan.. Eller, varför red jag inte en bättre väg till sista hindret i omhoppningen i den där 110 klassen när jag var 17år.
Jag tror att de ser tillbaka på den tiden som nyttiga erfarenheter och vet att man lär av sina misstag. Gör om, gör rätt.

Att gå in i en klass och veta att det i stora hela inte spelar någon som helst roll hur detta går då har jag känt att jag blivit mycket mer avspänd och nöjd med min egen insatts. Blir enklare att tackla problemen och utvecklas. Istället för att se problem så ser man lösningar.
 
 
 
 
 

Bra dag, bra helg, bra hästar. BRA!Hallå ni goa! 

Är mer än lycklig över att ha avslutat mitt tävlingsår såhär! Vi hamnade på botten i somras men är nu på väg uppåt igen.

Denna helg har bjudit på bra utveckling, är nöjd med alla rundor känner att de verkligen har givit något! 

Babsan var super fin redan på framridningen. Mjuk, rak & avslappnad. Hoppade super, har galet fin teknik. Var felfri och placerad trotts mina stora vägval och lugna tempo i tidshoppningen.

Amy var väldigt pigg nollade grunden bra. Hoppade som tusan och var sprudlande glad. I omhoppningen la hon själv i en extra växel och blev lite väl "het på gröten". Blev ett nerslag och omedvetet den näst snabbaste tiden. Blev en 6:e plats i 130 klassen. 

Denna tävling har jag tänkt extra på att vara noggrann med allt ifrån framridning till morgontrimning, bangång, sömn, mat osv. Inget har lämnats till slumpen. Det ger även en omedveten trygghet, att veta att allt är så väl förberett som möjligt.

Har haft otroligt roligt ihop med mina fina springare. Är så glad över att jag har dom.


Fin dag!


Nu är vi "färdigtävlade" för idag. Så fint att se att träning ger resultat. Stor skillnad på Babsan idag jämfört med igår. Kvälls & morgon passet gjorde skillnad. Satt upp på en lite lugnare mjuk och trevlig Babs som gick in och var felfri i sin klass. 

Trotts morgon trimning så var Amy en väldigt pigg men glad tjej. 
Väldigt fin häst men lite halvt slarvig ridning här och där (kunde haft cowboy hatt på mig idag). Hon hoppade som tusan och vi hjälpte varandra samtidigt som vi hade väldigt roligt båda två. Ett nerslag i 130 klassen. Är nöjd. Nya tag i morgon, bättre fokus och förberedelse.

Dagens höjdpunkt är helt klart att mina fina kompis Snow Flake kom och hälsade på! Så mycket känslor men så underbart att få träffa henne igen!! 
Tack snälla Lena som körde hit Flingan för ett kärt återseende. Det blev ett pärla i ögonvrån och en jag vill aldrig släppa dig kram. Men kan inte vara mer nöjd och tacksam över den nya härliga familj Flingan har fått.

Fin fina dag! :*
-


Halloj!
Började morgonen med att trimma båda hästarna. Kändes fina, Babs har lugnat sig några snäpp sedan igår. Skönt!
Nu känns vi alla tre välförberedda inför dagens klasser där vi lugnt och fint ska försöka ta oss runt.

Har suttit och kollat på två klasser ponnyhoppning. Jag vill ha en egen b-ponny unge!! Någon som har en de vill bli av med? iallafall för ett tag? Många fina ponnys lovas! ;) 
Smälter så söta de små ekipagen är. Och så duktigt de rider! Hade vart så mysigt att ha en liga ponnys. Ponny-Mella saknar det.

 


-


Dagens klass är färdig riden. Båda gick varsin 120.

Amy var super fräsch pigg & glad. Hoppade riktigt fina språng både på banan och på framhoppningen.
Red grunden med tanken "i längden så spelar det ingen roll hur detta går". När omhoppningen började så tände Amy till & jag glömde helt bort min plan om att rida lugnt och fint och hängde på Amy. Riktigt snabba var vi men slarv på sista linjen resulterade i ett nerslag på det sista hindret. 3 sekunder snabbare än segraren, fart tårar åt alla håll. Fy pipan var roligt vi hade, helt ok nöjd. Dock besviken på mig själv över att jag inte höll min plan. Dumma impulsivitet!

Babsan studsade redan på framridningen runt som en skållad råtta.. Mer än lycklig över att göra sin andra tävling på länge. På framhoppningen höll hon sig i skinnet men när vi stegade in på banan då kände jag att V8 motorn gick igång.
Fullt ös medvetslös sa tokan och stojade iväg. Felfri grund (stojade och härjade åt alla håll) och sista ner i omhoppningen. Trotts tokigheter så gjorde jag mitt bästa för att hålla henne på plats, och hennes hoppning var jätte fin! Riktigt kvick och försiktig är hon.
Och väldigt kul hade hon. Blir ett lugn kvällspass på henne idag och nya tag imorgon då hon hoppar 120& Amy 130. Bara lugn och fin ridning och målet på båda blir felfria rundor.

Så sant!

-

 
 
Sitter just nu under en filt i soffan och mår som man gör efter att man har blivit översprungen utav en 600kg häst. Lite öm i kroppen och jäkligt geggig, större men än så blev det som väl var inte.
 
Lastbilen är färdigpackad & tjejerna ska få sig en kvällsrykt för att vara väl förberedda inför morgondagen.
Ska bli så mysigt att komma iväg på meeting som förövrigt blir årets sista tävling. Känns mer än bra då de båda känns finare än på länge& jag fick bra tankar & tips med mig ifrån träningen hos Jens.
 
I det stora hela så spelar det ingen roll hur det går.
 
 Jag & Amy för ca 3 år sedan, mycket har hänt sedan dess..
 
 
 

Grattis till mig själv


Idag ska det firas 20års dag. Tiden går fort när man har roligt, ett steg närmre tant. ;)

Det jag önskar mig allra mest är en bra dag med mycket glädje.

Ha en fin dag goa ni!


Godmorgon!Godmorgon på er alla!

Ska precis gå ut för att rida nu när hästarna käkat klart sin frulle. Minusgrader idag, med andra ord väldigt kallt! 

Väldigt nöjd över den fina häst jag provade nere i Skåne i Lördags. Det var en "Mellahäst" helt klart. Nu ska mina egna "Mellahästar" förberedas inför tävlingen i Åstorp vi ska rida i helgen. Åker torsdag & hoppar fred-sönd. Ser fram emot det! :)


En vinter klädd Amy.

Bra ord om livet,

 
Inspirerande ord när vägen känns lång.
 
 


 
 
Det kan vara tufft ibland.
Det kommer att finnas människor i ditt liv som kan ge dig övertygande argument för att det är deras väg som gäller i livet.
Det finns människor som vill stöpa dig efter samma mall som alla andra.
Det finns de som vill att du ska gå den väg de själva aldrig fick gå eller vågade ta.
Det finns vissa som alltid tror att de vet bäst, de gör dig osäker. ''Experter'' som alltid tycks ha facit i hand.
Det finns människor som vill trycka ned dig för att själva kunna växa.
Som skrattar åt dig för att du vågar göra något annorlunda, dom pekar finger åt dig fast dom egentligen pekar åt sig själva.
De finns de som tar ner dig på jorden i rädsla utav att du ska få vingar och flyga förbi dem.
Det finns en massa upptrampade stigar, men det finns ingenting för dig att hämta där.
Om stigen är upptrampad då är det inte din väg.
 
  
 
 

Dream big!

 
 
 
Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.
 
 
En sak jag tycker är riktigt skrämmande är människor utan ambitioner. Jag kan förstå att alla inte känner ett behov utav att bekräftat vara bra på något.
Men många vågar inte ens drömma. De törs inte tro att om de kämpar tillräckligt hårt så kan de nå sina mål, kan uppfylla sina önskningar och drömmar.
 
Jag tycker att det är sorgligt. Man lever bara en gång och kan göra precis vad man vill. Man måste bara jobba hårt för det och inte ge upp. - Quitters never win!
Våga tro på er själva, för om man inte gör det själv hur ska någon annan kunna göra det då?
 
Vill man så kan man!
 
Jag vill, Jag kan, Jag ska.
 
 
 

Träning snöoväder och ändrande planer.Hallå där i djupsnön !

Har vart mycket på gång, med andra ord så har det blivit lite blogg.. 

Startade veckan uppe i Strömsholm där jag tillsammans med Robban och mina två fyrbentingar tränade hos Jens. Som vanligt fantastiskt bra och givande träning. Åkte hem full utav ny inspiration och nya tankar. 
Den allra bästa "tanken" lyder "ingenting behöver vara realistiskt", så jävla sant! Man kan drömma om precis vad man vill och kämpar man tillräckligt hårt så kan man även uppfylla sina drömmar. Så inspirerande!!
Testade även två fina hästar, behöver verkligen ha in någon häst till, så att jag kan rida och träna mer. 
Fy tusan vad roligt det är med hästar!

Blir en lugn kväll med häst fix och ridning då jag imorgon ska bege mig långt ner i Skåne för att testa en häst till.

Tack vare jävla Sven så kommer det dröja någon dag till innan Miss M 's hemsida släpps..

Bjuder på lite Wilma bilder denna stormiga dag.

RSS 2.0