Helloooo


Godmorgon! 
Vädret fortsätter att imponera! Såååå härligt :) 

Har även haft en väldigt bra helg. Min impulsivitet vaknade till liv i fredags efter att alla hästarna var ridna. Blev att jag och mannen i mitt liv rullade ner till Båstad där vi nattade över och sedan åkte ner emot Malmö där jag shoppade som en tok! Efter god mat, sol,massvis med yoggi glass, shopping och lite egentid rullade vi nöjt hem. 


Igår valde jag att rida hästarna på kvällen då dagen var väldigt varm. Har repeterat övningarna vi gjorde på Marias träning och tycker själv att jag fått bättre styr på Babsan.


Förövrigt åt vi massa gott även igår och kom ut på en båt tur i gott sällskap. 

18.00 var jag dock under hård fokus. Då var det dags att snabbt anmäla till grevlundagårdens tävlingar. Dumma internet och tdb ville göra det hela svårt för mig men nöjt kunde jag slappna av. Båda hästarna med :D


Nu ska jag bege mig upp emot de fyrbenta och börja rida. Ögonen behöver åka till doktorn, hade vart härligt att kunna se och se normal ut igen. 


Update

 
 
Godmorgon!
 
Efter två väldigt givande dagar tillät jag mig själv lite sovmorgon om det nu kallas det när man går upp innan 8.00 ;)
Har vart i Fjärås för två Maria Gretzer träningar på Babsan & hos Björne för en träning på Dorran. Väldigt givande och inspirerande! Fick mycket bättre koll på Babsan som är en liten virrpanna. Doris blir bara bättre& bättre.
 
Man glömmer ofta bort hur otroligt viktig grundridningen är och lägger energi på att hela tiden lära sig nya svårare saker, på så vis kan jag själv känna att jag måste bli mycket mer noggrannare. Tillslut är det detaljerna som gör det!
 
 
Nu är det dock helg igen men helgen innan denna befann jag & Babsan oss på tävling i Eksjö fredag-lördag.
130 klassen på fredagen resulterade i ett nedslag. Trotts ett fjuttigt nedslag så var jag missnöjd med min insatts, ingen bra runda med en mycket taggad Babs.
Vi tog nya tag och red en 125 klass på Lördagen. Hon var fin redan på framridningen vi gick in med en bra inställning om att bara göra en lugn bra runda. Det gjorde vi & det räckte till en 6e placering trotts det stora startfältet. Skönt att åka hem och vara nöjd. 
 
 
En mycket lyckad dag i solen på Babsans rygg som övergick till en trevlig kväll i härliga människors sällskap. Kul att ta på sig partypjuksen och lufta finkjolen någongång ibland. Var en något konstig men lyckad kväll.
 
Hoppas ni alla har en fin dag ute i vårvädret. Själv ska jag rida, packa med mi gtvå hästar till Sörsjö och sedan jobba litegranna.
 
Bahia ''närgången'' Cabana som allra helst sover i famnen.
 
 
 

Uppdatering


Med ryggvärken ifrån helvetet avslutar jag denna dagen som inte riktigt blev som jag tänkt. 
Fick tillbringa endel utav min tid på veterinär kliniken i vaggeryd. (Var ingen utav mina hästar som skadat sig) utan en inhyrd som behövde chaufför. 

Efter det blev det en runda i skogen på Amy vilket gjorde min dag. Sol, skog & häst. :D 

Kan även dokumentera att hästen jag testade va jätte mysig och fick följa med hem. Blir kul att hjärtat har en egen poppa att rida på. 


Skulle ridit Doris och Babsan nu när vi kom hem men med en sko på trekvart blev det ingen ridning utan Hovslagare fix istället. 
Nu är det sena kvällen och dags för att sova, godnatt :):)Kan inte säga annat än att jag saknar min Flinga i hela hjärtat. Men är så väldigt glad över att hon är hos familjen Svitzer.

Jag fick möjligheten att välja den ryttaren jag tyckte red allra bäst och alltid var snäll och go mot sina ponnys. Den jag trodde skulle passa bäst ihop med Flingan.
Och att det hela slutade med att hon blev en del i deras familj är underbart.

Seger efter seger rullar in, vilket team! 

Stort grattis till Tom& Flingan!BebishoppningGalet trött med ögon som aldrig vill sluta rinna har jag vart ute i stallet och donat en bra stund. Måste åka till farbror doktorn och få bukt på dessa ögon, ser inget och ser hemsk ut. Ingen bra kombo.


Är väldigt nöjd med min lilla Doris som hoppade två 1m klasser igår. Fick ett nedslag i varje men är nöjd med rundorna ändå med tanke på vilken stor utveckling hon gjort på bara någon vecka. Hon blir fortfarande lite lång och stark men hon lyssnar och är fokuserad på sin uppgift. 
Inte ens fem år fyllda men ändå den lugnaste och snällaste hästen i stallet. 


Efter en lång dag på tävling blev det pasta ala mella i soffan med min kärlek. Gång på gång tänker jag på hur lyckligt lottad jag är. Fina fina Robban.Idag ska jag iväg och testa häst åt Robban & mamma , är den snäll och fin så får den följa med hem. Spännande!
-


Så nöjd med gårdagens P&J hoppning. Allt flöt på fint, och alla va goa & glada! 

Kommer garanterat fortsätta att ordna träningshoppningar men jämna mellanrum. Alltid kul när människor utav samma intresse samlas på ett ställe.

Tack till er som var där! :)Idag ska jag iväg med Doris, hon ska hoppa två 1m klasser i bratteborg.
-

 
 
Har tillbringat morgonen ute i regnet konkandes på en massa hinder (inget min rygg kommer att tacka mig för).
Allt ska fixas och donas inför träningshoppningen imorgon. Ska bli kul med fler hästar och ryttare här hemma, jag gillar att planera och ordna så detta har bara varit skoj! Känner att jag har ovanligt bra koll på allt. Har mycket bra hjälp som jag får tacka för det. :)
 
Så glad över att ha suttit upp på Busan igår. Så lugn, glad & fin. Oavsett vad så kommer hon alltid att vara en favorit.
 
Fin Busis.
 
 
En massa bilder på Busan.
 
 
 
 
 
 
 

Update

 
 
Då min sambo är utomlands på jobb så var det inget annat än en glad Mella som vaknade upp i sällskap utav en god vän. Hästar, ridning och gym stod på schemat igår och kvällen avslutade vi med ryttareliten. Tycker att det är jätte bra! Mycket inspirerande! 
 
Blir nog ungefär samma visa idag. Ska till ''Miss M'' och förbereda sakerna jag ska visa under Lördagens hoppning. Stallet ska ordnas och hästarna ska ridas, kan dock tillägga att jag önskar att jag hade fler hästar att rida och tävla.
Har suttit och anmält oss till tävlingar nu, finns så mycket jag vill rida samtidigt som hästarna ska gå sparsamt. Håller ögonen öppna för ännu en stjärna, men de växer tyvärr inte på träd. Vilket hade vart konstigt.. haha.
 
 
Tycker det är kul men konstigt att statistiken sällan sjunker. Ni är trotts allt många som dagligen kikar in här hur dåligt jag än uppdaterar. 
 
 
 
 
Bild jag gjort på Amy, gillar den skarpt.
 
 

UppdateVilken härlig dag! Amy busade i longerlinan, Babbsan stojade i skogen och Doris hoppade serier. Den lilla tösen överraskade mig glatt idag. Ifrån att vara lite "rödhårig" och bebis vimsig till att vara stadig framåt lyhörd och jätte fin. Wow, guldstjärna i kanten till Dorran!


Blev kvällsjobb i salongen. Klippningar och en "makeover" så kul att arbeta med lite större förändringar. Ännu mer kul när man själv blir lika nöjd som kunden.

Förkläde på och redo för jobb!


Helgens tävling

 
Ny vecka med nya planer.
Blir en del jobb både i salongen & på Miss M. Ridning utav mina tre stjärnor och förberedelser inför Lördagens P & J hoppning. Doris ska iväg till Bratteborg och hoppa två bebis klasser på Söndagen.
 
 
Babbsans 130 klass i Lördags är jag allt annat än nöjd med. Hon var väldigt pigg, har aldrig sett henne så taggad. Ifrån att vi lastade ut henne tills vi skulle hem igen. Hon var väldigt glad över att få komma ut och hoppa.
 
 
Hoppade väldigt bra fram tills fyran, en kombination med oxer in-räcke ut där jag för kung och fosterand försöker sitta tillbaka och lugnt vänta.. Då säger Babbsan -håll i dig Mella, jag kan själv och hoppar stort (ett galoppsprång för tidigt) av in i kombinationen. Kör upp huvudet och kastar tillbaka mig på plats, studdsar till och hoppar lätt ur.
Vilken galning! Hon övertygade mig om att hon faktiskt har vingar. Vilken krigare hon är! Vi red vidare, hon lyssnade dock aningens bättre under resten utav banan.
 
Självkritiker som jag är tänkte jag om och om igenom allt. Hon hade vart så fin & lugn under hela veckan, dock brukar hon alltid vara extra pigg i helgens första start.
Släppte ut henne i hegen direkt när vi kom hem och några timmar senare gav vi oss ut på ett litet trimmpass. 
 
 
Söndagens start är jag nöjd med. Där fick vi en bra framridning, framhoppning och en lugn jätte fin Babs. Hon gick in och hoppade en fin runda, Dock tappade vi ett framben på första hindret och fick ner det. Jag red bättre, förberedde henne bättre och det gick bättre. (Hon var väligt mycket lugnare)
 
 
Jag älskar verkligen denna häst, hennes glädje, energi och vilja. Hon älskar att hoppa. Hon påminner mycket om Flingan, detta är nog det närmsta henne man kan komma i hästform. Fighting spirit.
 
 
 

P&J hoppning

 
 
Ni glömmer väl inte att anmäla er till P&J hoppningen hemma hos mig?
Det kommer bli en givande dag för alla startande. Kommer även ha endel utav min Miss M kollektion för försäljning där.
 
https://www.facebook.com/events/289267341223521/?fref=ts
 
smsa anmälningen till 0730919933 & ni som inte har någon möjlighet till att vara med och hoppa är lika välkomna för att komma och kika :)
 
Snyga rosetter blir det med!
 
 

Update

 
 
Hallå igen!
 
Sedan vi hördes sist har jag som vanligt gjort mycket, jobbat endel i salongen, ridit mina underbart fina hästar, Blivit en fästmö, en mycket lycklig sådan!
 
Doris gick felfritt i sin första tävling och nästa blir om en vecka i bratteborg där hon får hoppa två 1m klasser. Längtar som tusan tills imorgon, då är det Babsan som ska få ut och hoppa. Hon känns väl förberedd och mycket mycket fin.
Igår fick jag sitta upp och rida Amy igen efter 'hennes lilla paus.
Sann lycka! Älskade hästar!
 
 
 
 

RSS 2.0