-Hej regninga söndag.

Morgonen spenderade jag och hjärtat i stallet. Vi gjorde iordning allt, spenderade tid med hästarna och motionerade dem. Älskar att vi har det som ett gemensamt intresse, så mysigt att tillbringa tid tillsammans i stallet.


Något som känns ovant är dock att vi endast har fem hästar hemma nu. Bara tre utav dem rids. Dina är förhoppningsvis snart på g igen och Affe är pensionär.

Så det är väldigt lite jobb emot vad vi är vana vid. Får hålla tummarna för att det dyker upp någon passande springare inom en snar framtid. 

Underbara RIgår var jag med om det sötaste på länge. 
Som de flesta vet så älskar jag att måla, så för mig var detta en jätte fin överraskning. 

Kom hem efter en smått körig dag på jobbet och där i vardagsrummet står ett tavelstativ fyllt med nya färgtuber, rosor och en tavla gjort utav min Robben.

 Så fint gjort!! Blev jätte glad för behövde verkligen ha ett sådant. 
Tack igen Love.


Rörig uppdateringHar under veckans två första dagar bara pysslat med sånt jag tycker om. Har såklart ridit mina hästar och tillbringat massvis med tid i stallet. Kvalitets tid!


Har shoppat riktigt riktigt mycket. Saker som jag egentligen inte behövde men kände för att unna mig lite kul. Varför inte liksom? ;)

Vart iväg på en jätte lång härlig ansiktsbehandling hos min vän Elin Brage på Lite Fin. Det kan jag verkligen rekommendera så skönt att slappna av och ladda upp batterierna. 

Min energi resulterade i en nu tavla, härligt att känna inspiration igen.
In progress,

Pink hair don't careHar inte någon vidare bra förklaring till detta, hehe. 
Det hela började iallafall med att jag skulle fixa elins utväxt och slutade med att vi båda har rosa hår.. Elin som valde att ha en rosa nyans i underhåret blev jätte fin, ska visa bilder. 

Jag som vanligt tyckte att ska det va så ska det va ordentligt och körde på hela håret. Tackar gudarna för att det inte är permanent känner inte att rosa är min färg, men vad gör det om hundra år?

// pink hair don't care

UpdateHej på er!

Har haft en riktigt bra helg med några utav de bästa tvåbenta jag vet! Värnamodagarna levererade, blev mycket dans och sång med ett härligt gäng. 
Jag& storebror
Hade två ridlektioner igår. Först för min kusin på snälla kloka tant Amy och efter det för ponnytjejerna. Så roligt är det!!


Igår.Godmorgon!

Lite små trött efter en sen kväll i Värnamo. Åkte tillsammans med mina föräldrar och deras Tyska vänner in för att käka middag. 
Insåg ännu en gång att livet som vegetarian/vegan inte är sådär jätte kul när man ska käka ute. En Caesar sallad utav kött resulterade i en skål med endast grönsallad och sås. Nej jag blev inte mätt, nej det var inte gott. 😞

Verkade vara bra drag i partytälten, dit ska vi ihop med våra vänner ikväll, det blir kul! 
Men först stall, ridning och några klippningar. 


Red lips, leopard, skinnbyxor och kavajBilder innan op

 
 
På Lördag dvs den 23;e så är det exakt tre år sedan jag opererade ryggen.
 
För er som inte vet så kan jag berätta att jag är stelopererad då jag hade grav skolios. Det innebär att ryggraden växer snett och kröker sig likt ett S. Då mina inre organ trängdes ihop var operation var mer än nödvändig.
 
Ingreppet skedde framifrån, ett utav mina revben plockades bort och min ena lunga togs tillfäligt ut så att de skulle komma åt för att skruva i de 14 skruvarna som låste fast mina kotor i en rakare positon.
Jag är fortfarande inte helt rak men kommer heller aldrig bli.
 
 
Jag har lever dagligen med en brutal smärta och ville innan operationen tro att det skulle blivit mycket bättre än såhär. Men med tanke på hur ont jag hade innan så måste jag väl nu vara mer än nöjd..
 
Ibland försöker jag minnas, hur det var & kändes innan op. Men jag tror att hjärnan medvetet glömmer saker som gjort en illa. Hur jag än försöker så kan jag inte minnas och väl är väl kanske det.
Operationen och dess återhämtning är det mest smärtsamma jag kan tänka mig.
 
 
 
Här kommer det några bilder på hur jag såg ut förrut. Den ena axlen/skuldran är mycket högre placerad än den andra. Ryggraden pressade ut den stackars ryggmusklen likt en puckel medans den andra sidan var helt insjunkt.
Detta fotot togs i samband med att mina vänner snällt försökte intyga mig att det int gjorde något, att jag var fin i klänningen ändå. Snälla fina stöttande vänner♥
 
 
Tror inte att jag ens behöver nämna att detta tog på mig fyskiskt utan även psykiskt. Mest att veta vad jag skulle gå igenom och att ingen kunde garantera att allt skulle gå väl. Men även att som ung tjej behöva oroa sig för hur kroppen såg ut pgr utav en sak jag inte kunde hjälpa. Tigha kläder och öppna ryggar var något jag helst inte ville ha med att göra.
 
 
 
 
 

HomeGodmorgonTrött och väldigt krasslig efter en natt med för lite sömn och alldeles för mycket hostande..

Igår hade jag endel på schemat. Hästarna fick nya skor, de reds och pysslades om. Lägenheten behövde storstädas (större delen utav de kläder vi äger befann sig på golvet) panik på det! 

Hade inte en enda levande blomma, jag älskar blommor men är kanske inte en toppen bra blomsterskötare.. 
Antingen hinner jag med att vattna dem alldeles för mycket eller inget alls.
Mamman min var snäll och följde med mig för att köpa nya lite tåligare. Krigarblommor.


Allt nytt jag shoppade pysslades in i lägenheten innan jag begav mig iväg för ett kvällspass i salongen. Efter det var det härligt att komma hem till färdig middag gjord utav min Robban och bästis Elin.


Soft jobb outfit. Fulaste men skönaste byxor man kan ha.

Mys hästar


Nu har jag och Robban haft myskväll i stallet. Rykt och pyssel värmen hjärtat en såhär regnig dag.


Dina
Doris 
Babsan 
Amy 
Affe 

Kräftkalas& stallmysGårdagens kräftskiva var super trevlig! God mat och goda vänner, det kan aldrig gå fel. 
Då vi fortfarande känner oss krassliga och lite hängiga så blev vi tidiga hem. 


Såhär fin var mannen min.
Jag tillsammans med min kusin Bella som ihop med sin pojkvän styrde upp kräftkalaset.
Denna regninga förmiddag har vi spenderat i stallet tillsammans med de finaste jag vet. Kommer även spendera resten utav dagen med dem :). Bara mysa gosa och fixa. Kvalitetstid verkligen !


Har även hunnit med en ridlektion för två utav mina jätte duktiga elever. Finns plats för någon/några till yngre förmågor i den gruppen om intresse finns. 

Ha en fortsatt trevlig dag allesammans!Utvärdering Magaluf

 
 
Magaluf var jätte kul (tack vare det härliga sällskapet) men utöver dem var själva stället lite utav en besvikelse..
 
 Lyx och service är något man vill unna sig när man reser bort ifrån de stressiga vardagen, men det var inget de som jobbade där ville erbjuda.
God mat, lugn miljö och fräscha uteställen var inte heller något man hade stor tillgång till.
 Det kändes förfallet,sjabbigt och smutsigt men de yngre förmågorna som var där enbart för att festa såg ut att tro de var i ett riktigt Mekka.
 
Där fanns gator fulla med enbart barer, lättklädda människor och billig alkohol. Det är ett riktigt farligt ställe att vara på för folk som inte är vid sina sinnens fulla bruk.
De låg längst gatorna i bara underkläder och kräktes, alkoholen flödade dygnet runt, det befann sig människor med knivar i fickorna inne på klubbar, slagsmål förekom hejvilt, de som blivit för fulla bars ut och sattes på gatan.
 
De många redlösa ungdomara väckte oroande tankar inom mig. Vad händer tjejen de bar ut ensam på gatan? Eller grabben som låg på trottoaren och hulkade? Det pågår nog mycket hemskheter där som vi turister inte vanligtvis ser eller hör så mycket om, mycket skylls nog på alkoholen och smusslas undan.
 
Vi råkade dock inte ut för några hemskheter utan hade det trevligt även när vi var ute och ''klubbade'', var noga med att hålla ihop och inte lämna någon ensam.
 
 
Bilder från en dag i Palma med halva ligan.
 

one year ago

 
 
Idag är det exakt ett år sedan jag träffade min Adonis för första gången, kommer alltid minnas den dagen. ♥
 
Han är den finaste människan jag någonsin träffat. Inspirerar och stöttar. 
 
 
 
 

Back on track

 
 
Äntligen kan jag sätta igång mitt lilla frö igen!
Den oväntade och mycket trista virusinfektionen Doris råkade ut för precis innan hon skulle åka ner till Falsterbo för att hoppa unghästklasserna har nu givit sig av. (symptomen försvann snabbt efter att hon fått sin kur men sedan några dagar tillbaka är hon friskförklarad och återhämtad.)
 
Tidpunkten var väldigt tråkig men det fanns inget att göra åt det mer än att stryka och lämna henne hemma. Trist när hon tillsammans med Sandra var kvalad och så fin..Får satsa på nästa år nu istället. :)
 
 
Fina bebis häst
 
 
 
 
 

Äntligen hemmaHar haft en tuff natt. Frusna och förkylda flög gänget hem. Var bra trötta efter att ha hållt oss vakna till klockan 03.00 då planet gick. 

Har förövrigt haft en bra resa med mycket bra sällskap. 


Bjussar på några halvtaskiga mobilbilder.
Saknade ängel

 
 
Det finns ingen jag saknar mer. 
 
 
För någon vecka sedan satt jag & familjen och kollade på tävlingsfilmer på mig och min ponny Action man som tragiskt nog svävade bort ifrån jordelivet för lite mer än ett år sedan.
Det var fascinernade att se vilket samspel en som jag var då liten unge kan ha med sin häst. Vilken tillit! jag höll i mig och styrde han skötte resten. Snabbare omhoppningar har jag sällan skådat.
Var stoltast i världen över min fina ponny. Idag är hela jag fylld med tacksamhet över att fått ha denna fina personlighet i mitt liv. ♥
 
Det finns inget jag hellre hade velat än att behålla honom för all framtid, men tyvärr kommer tiden då man inser att man bara får ha alla man älskar till låns.
 
 
Vila i frid saknade vän.
 
 
 
 

Bekännelser

 
 
Någon önskade bekännelser ifrån mig. Så här kommer dem, kan nog förvåna er en hel del ;)
 
 
♥ Jag är vegeterian/ vegan och har vart det i ca 13 år
 
♥ Jag är förlovad med mina drömmars man.
♥ Mina hästars hälsa och välbefinnande går före allt i hela världen behandlar dom som om dom vorre av glas.
♥ Jag stressar ofta utan anledning, vill hela tiden ha något på gång.
♥ Har designat en egen klädkollektion som jag snart ska se till att börja sälja.
♥ Jag verkligen älskar att laga mat, det är sällan Robban kommer hem och inte har färdig lagad mat på bordet.
 
 


Update


Godkväll!

Efter några timmars sol och bad är det nu dags att göra sig iordning för kvällen. Vi ska allesammans gå ut för att äta på någon mysig resturang, och senare se vad nattlivet har att erbjuda.
Njuter till fullo utav lite ledighet men saknar mina hästar såklart.. Dagens höjdpunkt är helt klart att Flingan och Tom tog SM guld. Är så glad över att Flingan är hos Tom, dom är ett perfekt team! Stort grattis till dom. 😁

För tre år sedan bar den vita sagohästen runt en scoliossjuk tjej på SM ärevarvet. Bästa dagen i mitt liv.
 


Helloo


Hallå fina ni!

Sitter förtillfället på toppen utav ett shoppingcenter i Palma med fin utsikt. Inte någon höjdar shopping ännu då butikerna på stan tydligen har stängt på söndagar.. Ändå mysigt med vänner och glass. 😊
Utsikt ifrån hotellrummet 
Massvis med efterrättNew in


Väskan, jackan & skorna är köpta utav mamma utomlands, bh:n är ifrån HM. 


-

 
Foto på Miss Amy taget utav mig.
 
 
 
 
Älskar dessa bilder på min fina, sugen på att förstora upp något utav dem och göra en tavla men kan inte bestämma mig för vilken färg bilden klär i bäst..

Därför vill jag blogga

 
 

Anledningarna till att jag bloggar är för att jag dels vill dela med mig utav mitt liv och de fina möjligheter jag får. Och dels för att jag vill påverka människor och ge dem ett nytt sätt att tänka på. Trotts mina snart 21 år så skulle jag själv säga att jag har en stor livserfarenhet. Det är inget man kan köpa utan det är en rutin man får längs vägen, allt man går igenom formar en och påverkar en till att bli den människa man är.

 

Jag har upplevt många saker, känt många känslor - mina känslor och andras känslor - Smakat på många ord och hört mycket skit - Sett och upplevt saker jag värken ville se eller känna - känt enorm kärlek - hatat kärlek - mist dem jag älskar -  Känt den största utav lycka - skrattat så jag gråtit - hjälplöst lagt mitt öde i en främlings händer – tagit tuffa beslut - Har blivit tvungen till att lita på mina instinkter - Har vunnit och förlorat.

 

 

   

 

Alla dom sakerna har gjort mig till den människan jag är idag, de har givit mig ett perspektiv på vad som verkligen är viktigt.

Livet är inte perfekt för någon det kommer alltid att ha sina toppar och dalar och det vill jag med hjälp utav mina egna erfarenheter visa, inspirera och påverka er med. För man kan aldrig tvinga någon att öppna sitt sinne för andra sätt att se saker och ting på. Det är frivilligt, men så länge man försöker att se på saker med en positiv blick så blir det också enklare. Man väljer själv hur jobbigt man vill göra det för sig själv, det är sättet man ser på saker som påverkar hur man kommer att må.

 

Så länge du är frisk, har en fullt fungerande kropp och har alla dina nära och kära tryggt hos dig så har du mycket att vara glad för. ♥

 


Födelsedags firande


Sitter för tillfället och äter upp det som blev kvar utav tårtan jag gav mig på att baka igår.
 Det jag lärde mig utav tårtbakningen var att jag till att börjar med inte alls kan baka, men även att den inte behöver vara fin för att vara god 😊

Var förövrigt en mycket trevlig kväll igår i goda vänners sällskap.Vill även utdela en guldstjärna och ett stort grattis till min elev som vann en klass i Vetlanda igår. Och även en till Flingan & Tom som var felfria i första kvalet 😁🌟🌟 heja heja!<3

 
 
 
 
Jag tänker ofta på hur lyckligt lottad jag är som har min Robban, men också på vilken tur jag hade som träffade honom där bland regn och dånande ferraribilar.
 
 
Han införde kärlek så stark som jag inte trodde fanns på riktigt, inspiration, glädje och något väldigt viktigt. Han tror på mig och alla mina ibland knasiga ideer.
 
 
 
 
 
 Grattis på 26års dagen älskade fästman♥
 
 
 

Tipsa mig!

 
 
 
 
 
 
Har gjort en liten nystart med bloggen, kommer att fortsättta skriva så länge jag tycker att det är kul. :)
 
 
 
Statistiken sköt upp till det normala på bara två dagar. Eftersom att jag inte gillar att göra något ''halvdant'' så hade det vart kul om ni som tar er tid att kika in här kunde tänka er att svara på lite frågor/lämna några tips. För att göra detta så bra som möjligt.
 
 
Vad vill ni läsa om? Vad vill ni inte läsa om ? Bra? Dåligt?
Varför läser ni?
Går halv slarviga inlägg med mobil bilder helt bort eller är det ok emellanåt?
 
 
 
Tack på förhand, Kram Mella 
 
 
 

-

 
 
Godmorgon!
 
Idag hade jag min första sovmorgon på mycket länge, lyckades hålla ögonen slutna till klockan 8.00, skönt!
 
Inte alldeles för mycket på ''att göra listan'' idag. Stallet och rida såklart, utöver det packa och städa ordning inför imorgon då hjärtat mitt fyller år. 
 
 
Vi är sammadana ♥
 
 
 

-

 
 
Sol, bad, shopping, god mat, trevligt sällskap, egen tid med min kärlek bland palmer och paraplydrinkar.
Ja jag längtar tills på Fredag då vi reser emot varmare breddgrader.
 
 
 
 

Uppdaterad


Har efter denna dag konstaterat att Ullared inte är min grej. Galna människor med kundvagnar som krockar hej vilt, massvis med bröte - alltid samma bröte. 
Fick med mig två kassar pyssel ändå, lite bra och ha saker.

God mat med mamma innan jag begav mig emot Värnamo för att uträta lite ärenden. Ingen större lycka med dem heller tyvärr, men har fått ordning på allt nu. Skam den som ger sig!

Nu blir det några timmars jobb innan jag ännu en gång åker upp till stallet, men denna gång för att rida på min Amy. 

Ha en fortsatt trevlig dag allesammans!

Ett par "ful söta" bra att ha skor ifrån tiamo.


Hästar, glädje& en spontanresa

 
 
Fortfarande sliten men ändå väldigt glad. Trotts de senaste dagarnas tråkiga besked blickar jag nu emot nya ljusglimtar.
Hästarna gick alldeles förträffligt idag. Njöt i lugn och ro utav deras sällskap, dom är alldeles för fina ♥
 
Som att det inte skulle vara nog för att få mig att dra på smile banden så bokade jag & mannen i mitt liv en sista minuten resa till Magaluf i goda vänners sällskap. Impulsivt är bra!
 
Morgondagen bjuder på shoppingtur med mamma, jobb & hästarna, ridning & stall.
 
 
 
 
Bilderna är ifrån när vi sist var utomlands tillsammans.
 
 
 
 
 

Uppdate


Godmorgon!

Tredje dagen som sjukis, inte alls min grej. Ta det lugnt finns det sällan någon tid med. Dumma förkylning.

Kom i säng sent igår då vi va nere i Båstad och lämnade en häst. Har en väldigt bra känsla inför det, ska bli jätte kul att följa! 

Nu blir det ut och stå på ute banan en stund för att hjälpa en utav mina goa elever.

Bild på favvo babs!

RSS 2.0