Detta år

 
 
 
Detta år har bjudit på mycket. Jag har hela tiden haft min trygga Robban vid min sida vilket har bidragit till att jag utvecklats mycket som människa. 
 
Det har på många vis varit ett givande år. Skit har stärkt mig. Jag har själv valt att plocka bort alla ''energitjuvar'' ifrån mitt liv och spenderar bara tid med människor jag känner är givande för mig som person. Livet har tagit oväntade vändningar men jag bestämde mig för att ändå våga hoppas och tro.
 
Detta år har låtit mig växa upp ordentligt, blivit vuxen.Man behöver inte ett nytt år för att göra förändringar i sitt liv men det är en bra tidpunkt för en nystart. Jag har bestämt mig för att bli den bästa versionen utav mig själv och må så bra jag kan. Det tror jag kommer hjälpa till att ge goda resultat för mina mål & drömmar. 

Jag är så galet taggad på 2015. Jag säger inte längre att jag hoppas på att det blir min tur, iår ska jag istället göra det till min tur.


Gott nytt år på er! Var rädda om er själva och varandra ikväll.
Update ifrån SälenHej på er!

Tog mig en liten blogg semester så nu har jag såklart endel att berätta om.

Här uppe har vi det toppen. Skidåkning är sååå kul! 
Robbans första åk någonsin råkade tack vare en miss ifrån mig bli i svarta backen. Haha!
Men det gick väl även det och nu åker han som om han aldrig gjort annat.

Idag firar vi i gänget nyår med god mat & champagne. Det blir dock lugnt för min del. Laddar för det nya året.

Godmorgon!Godmorgon!

Nu väntar stallskötsel och en uteritt med min bästa Elin. 
Senare kör vi till Sörsjö för att ta del utav Björnes & Marias klinic. Ser mycket fram emot det.

Sen är det bara till att packa väskan för imorgon bitti åker vi! 

Elin & Bus ifrån igår.Stackars lille vännen

 
 
 
Jag såg en film..
Mina ögon tårades och kroppen spändes. Jag kände avsmak samtidigt som min aggression ville explodera. Jag blev riktigt jävla ledsen.
 
På filmen har någon tryckt ner en åsna i en babygunga & satt fart på den. Man ser sorg i dennes ögon. Kroppen har givit upp. Huvudet hänger, benen ser illa skadade ut. Uppgivenhet och smärtsamt.
 
Idiotiska människor som i mina ögon inte ens borde få finnas till har gjort så emot denna hjälplösa krabat. Andra idioter delar och kommenterar filmen med skratt & smilegubbar. 
Hur kan någon annans smärta och släckta livslåga vara kul? Hur kan man skratta och gå vidare efter att ha sett något såhär fruktansvärt??
 
 
Mina tankar rann direkt iväg till denna stackars åsna. Jag undrar vad som sedan hände med honom/henne och önskar för allt i världen att han/hon blev räddad. Jag hoppas han/hon lever bland andra djur & fina människor som kan ge hopp om ny tillit till oss tvåbenta. Jag vill & måste tro det för att faktiskt kunna somna.
 
Djurplågeri i alla former händer varje dag, hela tiden. 
Jag önskar så att jag kunde hjälpa alla..
 
 
 
 
 
 

Jul bilder


Blandade känslor

 
 
 I skrivandes stund är jag påväg ner till Helsingborg för att hämta hem min kära Amy.
 
Jag känner stor oro & nervositet. 
Jag är så rädd att något ska gå snett. Samtidigt som att jag är överlycklig över att äntligen få hem min fina och dagligen träffa och sköta om henne.
Skämma bort henne i mängder och se till att hon så glad som möjligt ska återhämta sig här hemma med sina hästkompisar.
 
Nu påvägen ner stannade vi till för att lämna en del utav mitt hjärta hos sin nya ägare. Det känns jätte jobbigt att hon inte längre är min samtidigt som att hon inte kunde få ett bättre hem. 
 Jag önskar min bästa vän Dominique största lycka till med världens finaste lilla röd.


 
 
 

God julGod jul allesammans! 

Trotts att tiden imorse var knapp när stallet skulle göras iordning så kunde jag inte låta bli att ta ut min babs på en jul tur. Det har alltid varit en tradition att skritta ut hästarna på tur i snön under julaftons morgon. Idag hade vi ingen snö men det var skönt med lite lugn och ro.


Har allra redan blivit bortskämd utav min snälla storebror. Idag matchar jag julklänningen med mitt nya guldhalsband. Tack tack bästa bror.


Ha en fortsatt trevlig afton!Dagens första paus

 
 
 
Dagen är för mig långt ifrån över, har fortfarande en hel del måsten kvar att ordnas. Presenter ska slås in och köras på plats. Hemmet ska göras iordning efter mitt shopping kaos. Kläder ska förberedas.
Hästarna ska få det kvällsmockat & kvällsmat. 
 
& själv ska man mitt under julestressen hinna dra några djupa och känna ro. Allt blir lixom bra tillslut och jul ja det blir det ju iallafall..
 
 
 
 
Nu är det inte långt kvar tills skatten får komma hem. ♥
 
 
 

Änglaponny

 
 
 
 
 
Oavsett var och när så kommer han alltid att fattas mig. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Riktigt bra bilder.
Ssssssssstresssssssssssss

 
 
 
Dagen har varit stressig.
Har kännt press över att i sista sekund hitta de perfekta julklapparna.. Samtidigt som att jag älskar att ge bort presenter så känns det inte alls kul när man inte hittar det man tänkt sig eller inte ens vet vad man tänkt sig.
Största tack till bästis Fii som hängde med som förste rådgivare. 
 
Blev såklart lite smått till mina finisar. Lille lång nosen fick ett nytt tränns med remontgrimma (inte så fint, men bra för bebishästar som tappar tänder). Införskaffade även en soundless huva till min pärla.
 
Bäste Fii klippte Doris medans jag red Bus& Babs, kändes effektivt och skönt att få det gjort samtidigt som man själv pysslade med annat. Inte nog med det så har denna stjärna även lagat en mycket god pastarätt våran impulsiva myskväll till ära, så lyxigt att inte behöva laga själv!
 
 
 
 
 
 
Bild på oss ifrån en mindre stressig dag. 
 
 
 

Godmorgon kära julstress
Efter en natt full med madrömmar känner jag mig inte särskilt pigg.. Men har alldeles för mycket att göra de fyra dagarna framöver för att jag ska kunna vila ikapp en natt utan någon egentlig sömn.

Denna dag kommer innehålla lite taveljobb, stall fix & ridning. Men även julklapps handlande, känns som att det är på tiden att göra det nu.

Något jag längtar till är att jag denna veckan ska få hämta hem min älskade Amy. Blir så härligt att ha henne hemma igen.StojTrevlig förfest hos bästa Bellan igår. Kul kväll överlag. Alltid kul att träffa folk man sällan stöter på..Känner dock mig väldigt mätt på det här med att vara ute och stoja. Föredrar hemmakvällar i gott sällskap.. 


Facelook

Artbyme

 
 
 

wow

 
 
 
 Igår när jag kommit in ifrån stallet fick jag en telefon räckt till mig. I andra änden på tråden befann sig en man jag aldrig tidigre pratat med. Han berättade om sig själv & vad han hade att erbjuda. 
Jag blev mycket rörd utav mannens historia, jag blev imponerad utav styrkan.
Ser fram emot ett första möte med honom & hoppas det blir givande för framtiden.
 
 
....................................
 
 
 
Som topping på jobbet igår fick jag mig en överraskning i form utav ett par fina glitter naglar. Tack kära vän för dem ♥
 
 
 
 

Det känns alltid bättre med långt hårGodmorgon!


Idag blir det lite "tavel jobb" på morgonen. Några ska göras klart och sedan visas för kunder.
Det svåra är att man sällan känner sig klar, ofta blir det att man bara måste bestämma sig för att dom är färdiga. Annars kan man hålla på i evigheter..

Bästis kom till mig igår kväll bara för att se till att jag fick långt fint hår. Så snäll!! 

Är verkligen välsignad med fantastiska vänner. Som ömsesidigt vill att man mår bra och ställer upp i vårt och torrt! Tyvärr hinner man sällan träffas men tiden förändrar inget när man väl gör. Jag vet att jag måste bli bättre på att ordna tid för sånt..


ponny pics

 
 
 
Älskade ponny tider. Blandade bilder på några utav ponnyerna jag hade i början utav mitt tävlande.
Snobben schabrak och randiga strumpbyxor, rosa och fint. Ja vilken härlig tid!
 
 
 
 
 
 
 
Är så otroligt tacksam över dessa år. ♥
 
 

Besiktigad häst

 
 
 
 
Idag besiktigades en utav mina hästar. En älskad vän. ♥
 
Planen har inte varit att sälja men nu dök väldens bästa hem upp och jag insåg att man måste prioritera.. Jag känner mig väldigt skeptisk & kluven. Har på så sätt inte betämt mig helt, är orolig över att jag kommer ångra mig samtidigt som jag försker inse att det kanske är det bästa.
 
Sånt här är så svårt..
 
 
Hjärnan säger ''ja sälj, det är en fantastisk person som vill köpa'' men hjärtat säger nej för jag älskar henne så.
Jag verkligen avskyr att sälja hästar, de är de viktigaste i mitt liv. 
Personen som ska köpa har jag största tillit till.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Konst kaos i lägenheten

 
 
 
Ibland får jag mig själv att fundera på vad jag sysslar med men när jag har satt igång så avbryter jag sällan det för att byta om eller lägga ut skyddspapper på golvet. Därför slutar det oftast med att både kläder golv & väggar har fått en slänga ny kulör. 
 
Just nu är hela lägenheten full med halvfärdiga tavlor, penslar och färg. Soffan fungerar som en slags torkningsstation och tv bänken som extra staffli.
Hade verkligen behövt ett eget rum till allt kladdande.
 
Jag trivs bäst i mitt egna organiserade kaos och tacka gudarna för att Robban tycker mitt kaos är helt okej.
 
 
En lady in pink
 
 
 

Bäste Amy


Varm i hjärtat.

Så jätte skönt att träffa Amy, att se att hon trotts situationen är vid gott mod. Älskade älskade kämpe häst.


Hon spexade ordentligt med oss, glad över sällskap, godis och mys.Adonis ♥

 
 
 
 
 

/Hade en mysig kväll med ett riktigt bra sällskap. Middag med Elin & senare kom två skojare till och mötte upp oss. Det blev en svänga dans innan hemfärd.

Idag bar det upp tidigt för att fodra och släppa ut. Åker snart vidare ner till Helsingborg för att borsta och pyssla om mitt hjärta.

Ha en fin dag! 
Vart försvann orden som aldrig tycktes ta slut?

 
 
 
 
Jag vet inte vad som hände. 
 
 
Förut var jag en riktig åsiktsmaskin. Fingrarna skenade över tangentbordet, ord blev till rader. Jag behövde aldrig anstränga mig för att hitta något att skriva om, det gick inte att stoppa.
Allt föll sig naturligt.
 
Nu är jag nog för nöjd. Belåten över att livet sällan provecerar mig. Mycket blir sällan som tänkt men det fungerar ändå. Jag känner inte alltid ett behov över att tycka eller att dela med mig utav de innersta av tankar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Man behöver längtaJust nu längtar jag verkligen som en galning. Sälen närmar sig med storm steg!

Inte nog med att vi åker i ett underbart gäng så bara älskar jag synen utav när solen ligger på över det vackra fjället. Långkallingar och afterski, varm choklad och all glitter och glam som passar sig så bra där uppe.
Det kommer verkligen bli toppen !


Ska bli kul att äntligen få ställa sig på ett par skidor igen. Det är något jag inte vågat mig på efter ryggoperationen men verkligen älskade förut. Nu är det dags!

 
Inte långt kvar..
-

 
 
 
Godmorgon!
 
 
Ska upp och rida alla hästarna nu på morgonen, jobb ikväll.
 
 
Har mycket att fundera på nu under dagen.. Jag går alltid in för allt med hela mitt hjärta, ibland försvårar det verkligen saker..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa bellan
Blev så glad när min kusin Bella kom & överraskade med en super fin tårta igår. Sånt värmer verkligen jätte mycket. Känns speciellt.
Tack igen bellis!


Den var inte bara fin, utan jätte god också!!Lucia & nytt hårGodmorgon!

Idag bjöds det på Lucia firande på pappas företag. Tycker sånt är jätte fint, duktiga va dom med. Mysig morgon!
Är galet nöjd med mitt hår. Tack bästa Marie på hårateljen i vaggeryd.
Happy bdayEfter gårdagens inlägg skämms jag nästan över att berätta att jag denna morgon dränktes i väldigt fina presenter.. Mina nära e ju tokiga! 
Tycker ändå inte att det är värdet på saker man ska prioritera. Men visst är jag väldigt glad och tacksam över deras ansträngningar och de väldigt fina presenterna!!!


Älskade Robban gav mig de fina Guess smyckena jag dreglat över när vi va i Alicante. Armband, öronhängen & en ring. Sååååå fina är dom! Kul att få något man suktat över men inte kunnat köpa själv. Han skämmer verkligen bort mig. Pricken över i blir en mysig spavistelse ihop.


Mina föräldrar hade stor shoppat på hööks & Charlies.
Har man fina hästar så ska man ha fina saker helt enkelt. Saker som jag själv inte är så noga med eller prioriterar ex jag går runt i deras förstora kläder, har olika stigläder, stigbyglar med gummiband (i olika färger) tejpade ridstövlar hehe..(det viktigaste är att det funkar& det har det gjort)

Så in föll det fin grimmor, jätte fint tränns till lilleman, glitter boots till babs, stigbyglar + läder, jackor, hela ridstövlar utvecklande böcker mm.

Fick även massvis med bra och ha saker till bla. Hemmet. Mer saker än vad jag såhär på rak arm kan komma på. Blev väldigt bortskämd idag. Kul att få saker man behöver och saker som man verkligen skulle önska att man hade kunnat lägga pengar på själv. 

Min mamma är verkligen helt galen i att köpa presenter. Hon tycker inte bara det är kul.. Hon tycker det är helt fantastiskt fruktansvärt roligt. 


Utav mig själv får jag ett salongbesök nu idag. Skönt att bli fin och ompysslad.(råkade även klicka hem en hög klänningar ifrån Nelly;)) Men först ska jag pyssla om mina älskade hästar. Skämma bort dem med sina nya fina saker.

Ha en fin dag alla! 

Såhär kan det se ut när man öppnar presenter med en köksmaskin i ansiktet.Födelsedags filosoferande

 
 
 
 
Jag har aldrig varit någon ''födelsedagstjej''.
 
Det är såklart alltid är kul med fina presenter och gåvor men det är inget jag känner stort behov utav. 
 
 
Jag känner själv igen den lite smått panikartade känslan man har när man ska hitta den perfekta gåvan till någon, man funderar på om det blir bra nog, om det räcker till.
Det måste inte vara något stort, det finaste jag vet är när någon har lagt ner sin själ för att överraska, tänkt till eller gjort något speciellt, det behöver inte kosta en krona men kan ändå vara det som uppskattas mest.
 
 
Jag har alltid blivit överröst med väldigt fina gåvor vid både jul och födeledagar. Min familj tycker det är kul att skämma bort lite extra vid speciella tillfällen.
 
Jag brukar dock önska mig saker som jag behöver men själv väljer att inte lägga pengar på för tillfället.
Förra året önskade jag mig . en bult till ridhuset (stor maskin som plattar ut underlag). Det kanske inte är något som brukar toppa en 20årings önskelista men något jag behöver för att se till att mina hästar får ett så bra underlag som möjligt. Är jätte glad över den fina gula bulten :D
 
Så kära vänner och familj. Jag hinner inte baka någon tårta, inte heller städa fint.. Möjligtvis köper jag några torra bullar på ica och lämnar dörren öppen. För det är ju trotts allt sällskapet utav de nära & kära som är det bästa med dessa dagar. Det är det som känns i hjärtat.
 
 
Godkväll fina ni, imorgon fyller jag gammal.
 
Många familjer känner nog även stor press och stress över julen. Alla ska bli nöjda samtidigt som slantarna ska räcka.
Det man i slutändan önskar allra mest är ändå inget som går att köpa.
 
 
 
 
 

-Igår hälsade jag på mitt hjärta på sjukhuset. 
Kände mig spänd och nervös över att se hennes tillstånd men det släppte snabbt. Hon var väldigt pigg och glad för att ha gått igenom en sån stor operation. 

En påse morötter och massvis med godis fick hon mumsa på medans hon blev borstad och klappad utav mig och mitt sällskap. 

Älskade häst

ydÄven om
Klockan inte hunnit bli mycket så har det hunnits med endel. Var uppe med tuppen, fodrade, släppte ut & mockade. Gjorde iordning Busan som skulle lastas för att åka till Sandra och träna. 

Tack gode Gud för att jag först testkörde nerför den första oskottade backen utan häst i. Konstaterade redan då att vi inte skulle våga ta risken att köra ner med Bus i. Bilen ville inte hänga med mig upp igen..


Hade en toppen trevlig kväll igår med bästa kusin med pojkvän. Vi åt trerätters, bubblade i poolen med alkoholfri rosé och kollade på film.


Toast Skagen - skaldjurspasta - tre olika sorters chokladmousse
 Fredag

 
 
 
Amys operation har gått bra. Jätte skönt! Kör ner och hälsar på stjärnan i helgen. Alla morötter i världen till henne!
 


 
 
Satt för första gången här hemma upp på min '''lilleman''.
Dealade med brorsan om sällskap och lite hjälp i utbyte mot en lunch med efterrätt. Det gick hem!
Lille knasen skötte sig jätte bra, han är verkligen cool för att bara vara tre år. Har en jätte bra magkänsla för framtiden med honom. Det är en glad häst vars glädje smittas.
 
 
Babsan steppade ut på en tur i skogen, alltid pigg & glad ♥
Busan & Doris ska gå ett pass med mig och Robban senare idag.
 
 
Ska bli skönt med helg nu, få tid med min Robban tillsanmmans med hästarna. Ikväll lagar vi mat till goda vänner, ska bli kul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tips för att piffa upp denna gråa period

 
 
 
 
När det ständigt är grått kallt & ruggigt kan det kännas svårt att hålla humöret på topp. Så här får ni lite ''Mella tips'' för att göra vintern lite härligare.
 
 
• Doftljus & Te utav alla dess sorter och smaker är ett måste för mig under kalla perioder.
• Koftor, plädar & fula mössor
• Ljusslingor
• Massvis med uppiggande färg & glitter. Paljetter i mängder!
• Inomhustävlingar & hästar i gosetäcken
• Solariesolning (jätte skönt för en trött rygg)
• Varma bad med väldoftande badbomber
• Frisör besök för att hålla vinterhåret fräscht
• Fika, choklad & goda pastarätter.
• Långa skritturer i skogen med täcken och filtar.
• Rofylld tid framför brasan med någon man tycker om
• Härliga saker att se fram emot, ex, resa, aktivitet.
• Om möjligheten finns tycker jag att man ska unna sig lite vardagslyx, en ansiktsbehandling eller fina naglar.
 
 
 
Men som med precis allt annat så handlar mycket om inställning. Allt blir vad man gör det till, allt går enklare med ett leende.
 
 
 
 
 
 
 

-Gick jätte bra att köra ner igår. Sorgligt att lämna snuttan där själv..

Nervositeten jag känner idag går att ta på. Hade så gärna vart där när hon vaknar upp men har ju ett gäng här hemma också. Får åka ner så snart jag kan.

Lillan på plats


Blir endel att pyssla med idag. Bra att hålla sig lite sysselsatt så att man inte hinner fundera för mycket.

Ha en fin dag allesammans. Håll en tumme!

Amy till op.

 
 
Det är med hjärtat i halsgropen jag rattar bilen ner emot Helsingborg. Nu ska min finaste ägodel Amy lämnas där och bli kvar i två veckor. Självklart kommer jag åka ner och hälsa på henne men oron är ändå stor. Ovissheten.
 
 
Tacksamhet går till min snälla pappa som gav oss chansen till att göra detta för att hjälpa Amy.
& Tack till min fina vän Fii som åker med oss.
 
 
 

Wilma - one year ago

 
Tänk vad lilltussan har växt. ♥
 
 
 
 

Blandade känslorKänner mig oerhört lycklig över min nya fina vän som igår fick följa med hem. Ska bli jätte kul och spännande att tillsammans utvecklas och lära. Han är en riktig personlighet, så härlig! Ser mycket fram emot att lära känna honom mer. Amys operation närmar sig med stormsteg. Imorgon ska jag köra ner hjärtat till Helsingborg där hon ska befinna sig i två långa veckor. Vilket är toppen då hon kommer få allra bästa vård. Dock är detta något som gör mig väldigt orolig och nervös men också ledsen. Tycker det känns jätte jobbigt att "utsätta" henne för denna smärta som en operation bidrar med. Samtidigt har hon ont nu med och en operation är hennes enda chans till att bli av med det onda och sedan leva ett bra liv förmodligen utanför tävlingsbanan. 
Det obehagliga är att denna operation på många vis påminner om min egen. Fast jag är stelopererad i ryggen istället.. 
Jag litar på de skickliga veterinärer som lotsat oss hit och lugnar mig med att hon kommer att må bättre och bättre för varje dag som kommer gå. Och att hon sen kommer att bli bra.

Allt blir bra tillslut, annars är det inte slut än.  


Trött liten kille kollar tänderna
Graham farn RSS 2.0