Häfftigaste jag gjort

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HomeHemkomna!

Vi hann befinna oss hemma i lägenheten i knappt fem minuter innan vi va ombytta och påväg upp till stallet. Fyra hästar har motionerats ute i höstvädret.


Precis hemkomna. Nu väntar gossipgirl & hemmagjord linssoppa. 

Bästa snarkande sängsällskapet

Godmorgon!Godmorgon/förmiddag!

Befinner mig just nu uppe bland molnen. Rastlös som få, boken är slutläst men tack och lov för wi-fi på planet.

Kollar såklart på hästar och fixar lite blogg. 

Hejdå härliga värme.


-Nu spritter det i kroppen min. Jag vill åka hem. Hem till mina fyrbenta vänner. Har tänkt mycket på hur jag nu under hösten ska gå tillväga med var och en utav dem. Ser så mycket fram emot detta! Nu är tävlingsbanan nära igen. 


Känner mig full utav energi. Härlig dag!
Vi har haft en helt underbar dag på en utav de vackraste platser jag upplevt. 

Fantastiskt uppfriskande bad i de vackra vattenfallen. Naturen och miljön var helt outstanding!

Har förövrigr checkat in på ett spa hotel idag. Vi brände någon timma på spaavdelningen samt bokade oss en 1,5h lång behandling imorgon förmiddag. Njuter!


DjurparkshängIdag har vi tillbringat förmiddagen på en jättefin djurpark. 
Djuren levde under fina förhållanden, besöket kändes väldigt personligt då man var väldigt nära djuren. Då det är lågsäsong här nu så var vi relativt ensama där. Djuren var super sociala och var snabba fram till staketet för att hälsa, super gosiga verkligen!


I vissa fall kan jag vara väldigt anti djurparker då de ofta är gjorda enbart för att giriga människor ska tjäna pengar. Deras naturliga levnadssätt är ofta helt bortblåst. Samt att de sällan ser särskilt välskötta ut. 

Här var alla inhägnaden relativt stora samt fyllda med mat och frukt (djuren var dock lite små runda) de hade rena fina vattenkoppar och pooler att svalka sig i.

Härliga sociala djur som såg ut at trivas fint i sin livssituation. De som deltog i showerna såg väldigt lyckliga ut och de spexade hej vilt!
Ett plus i kanten till att de tar hand om/hjälper djur som tidigare inte levt något bra liv. Fantastiskt fint ställe. 
Massvis med bilder härifrån kommer snart att dyka upp.11 saker som för mig är glädje

 
 
 
 
♥ Känslan när startsignalen gått och man får anta banan, ruset som går igenom kroppen är ren glädje!
♥ Ett leende, de smittar ofta av sig.
♥ Prisutdelningar, kvitto på att det man tränat på givit resultat. Lyckorus!
♥ Skor & handväskor = materiell lycka, hehe
♥ Dansa & sjunga på ett trångt danssgolv med dem man tycker om allra mest, adrenalinkick!
♥ Resa & se nya platser.
♥ Riktigt god mat.
♥ Känslan efter ett riktigt bra & givande pass/ träning. När man känner att en fyrbeta bästis är lika nöjd som man själv.
♥ När dem man bryr sig om är glada och mår bra, då blir jag med glad.
♥ När jag får chansen att hjälpa/finnas där för någon som behöver det.
♥ När man älskar det man målar, färgerna faller på plats naturligt.
 
 
 
 
 
 


AlicanteHar det ett galet gott här i Alicante. Lever på pasta, gröna oliver och godsaker.
Solar badar och shoppar. 

Idag traskade vi iklädda flip-flop dojor (ont i lillefotarna) uppför ett högt berg där det finns en gammal borg. Blir en go träningsvärk på det. Fantastiskt fin utsikt iallafall.
Och lite kärlek på det..
-

 
 
 
 

Eat like Mella


Godsaker snålar vi inte med på semestern. NamnamnamDid you know?

 
 
Visste ni att
 
♥ Oavsett årstid har nästan alltid mössa på mig. (desto fulare desto bättre)
♥ Jag funderar ofta på hur jag vill ha mitt bröllop, kollar på klänningar osv.
♥ Jag skulle aldrig någonsin vilja bo i en storstad.
♥ Jag har ljus & ljuslyktor överallt i hela lägenheten, mysigaste som finns!
♥ Saknar ofta mitt mörka hår, tycker själv att jag är som finast i det.
 
 
 
 
 

Glad liten tjej

 
 
 
Hittade en mycket gammal bild på en liten jag ihop med den fantastiska ponnyn Trip. Denna bild är tagen i Eksjö, minns att både Trip och Viper var med och att de båda hade många stora rosetter med sig hem. 
Ofta var det frågan ifall det var Trip eller Viper som skulle vinna klassen då båda var super kvicka och försiktiga.
 
 
Hade verkligen en fantastiskt rolig och lärorik ponnytid med många super ponnys. Då jag hade ca 7st c ponnys i olika åldrar och utbildningsnivåer samtidigt så bjöds det på mycket kul och nyttig kunskap. Och lyckligast i världen det var jag. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

-

 
 
 
 
Nu flyger vi till värmen.
 
 
 
 
 
 
 
 

-

 
 
 
Som det kontrollfreak jag är gällande mina hästar så är jag såklart alltid orolig och nervös över att åka hemifrån. Dock ställer mina tre närmsta vänner (som känner mina fyrbenta hjärtan väl) samt min mamma och en hästskötare upp och motionerar och tar hand om dem de dagar jag är borta. Så hästarna får mer än bra uppassning gällande skötsel och gos även när jag inte är hemma. Det är viktigt för mig att veta att inga rutiner förändras och att de är under toppen uppsikt.
 
Känns skönt så nu finns där ingen ursäkt till att inte kunna slappna av och njuta utav semestern med min tvåbente kärlek.
 
 
Amy med sin kompis Fii på bild.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hjärta för Bus

 
 
 
 
 
 Idag bär det iväg för att hämta hem min Busan.
Har fått jättebra hjälp med henne och längtar så efter att börja rida henne själv igen.
 
Hjärtat klappar verkligen för denna häst. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyckorus!
Först var planen att åka till älskade Thailand i december. Men pgr utav hästarna är det mer passande att åka nu, dock är det regnperiod i Thai så det känns inte så lockande..


Då ändrade vi planen och bokade en resa till Spanien-Alicante. 
Där väntar strandhäng,shopping, god mat, spahotell.
Det bästa med allt är att vi åker redan nu på måndag. (Vi kom på idéen idag fem min senare var det bokat) 


Glad tjej som får plocka fram bikinisarna. Resa och uppleva är att leva!


Sist vi åkte var vi i magaluf. Det var inte så längesedan.


Hästforum på facebook

 
 
 
 
Gick utav en slump med i en facebook grupp vid namn hästforum.
 
Blev ganska chockad utav gruppens innehåll. Där lägger de aktiva medlemmarna upp frågor om allt kring hästar. De undrar om deras häst är frisk, kanske är den halt? hur ska dem rida och utbilda dem osv.
 
Då undrar jag lite om. Vem fan sitter och rider på sin häst om man misstänker att den är halt? Vem frågar om misstänkt allvarliga sjukdommar hos sin häst på en grupp på facebook? ring en vetrinär på direkten känner jag!!
 
 
Många utav frågorna (som sedan slutar i vilda disskutioner) är frågor som bör ställas till en vetrinär, hovslagare, duktig tränare eller annat professionell folk inom branschen.
 
Istället sitter självutnämnda ''experter'' (amatörer) och predikar om hur man gör. Disskutionerna bidrar med bråk och elaka kränkande kommentarer för alla vet bäst. Mycket omogen stämning!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloggsnackis

 
 
 
Trotts hyfsad statistik känns bloggen död. Det var annat än för något år sedan. Då användes kommentarsfältet ständigt till att påpeka att inget jag gjorde var rätt, hah..
 
 
Misstänker att målgruppen är lite äldre nu än vad den var då. Självklart är det skönt att slippa otrevliga kommentarer men känner inte att detta ger så mycket längre. 
Jag vill alltid att det ska vara allt eller inget, känns inte kul att lägga tid på något man inte ser en utveckling i. 
 
 
 
 
Det var ett tag sedan sidvisningana gick upp mot 7000..
 
 

-
Dagen kom med ett tråkigt besked. Känner att jag börjar bli van vid dem nu så tar det ganska bra trotts att jag såklart är ledsen och besviken, men mer om det en annan dag..
Kvällen spenderades med bästevän.Det är verkligen kvalitetstid! Tacksam över att ha kloka Elin i mitt liv. Tavlor jag målat på idag.
Saker som får mig att må bra

 
 
Jag lever med dem jag älskar, jag strävar bestämt emot att uppfylla mina drömmar, är omgiven utav fantastiska människor, även om ryggen gör ont så funkar den.
Jag unnar mig helt enkelt att göra saker som får mig att må bra, det var någon utav er som frågade mig vad som gör mig glad - vad som får mig att må bra.
Blev glad bara utav att tänka på det så delar det gärna med er. Tycker att ni alla borde ta och tänka över vad som får er att må bra.
 
Det kommer sporra er till att följa era drömmar och uppskatta det ni har!
 
 
♥ Mår bra utav att känna att ingenting är omöjligt. Vill man något så kan man oavsett vad. Så känner jag med min ridning, min konst ja allt jag vill helt enkelt. Allt går, men endel saker är mer eller mindre besvärliga..
Jag vill, jag kan , jag ska!
 
 
♥ Robban. Min Robban.
 
 
♥ Det är skönt att jag äntligen börjar känna att det är okej att saker tar tid. De får ta tid. Jag har hela livet på mig.
 
 
 Älskar verkligen hästar, & att rida såklart. Känslan utav att ha uppnåt ett mål man kämpat mot tillsammans med hästen är helt underbar. Den är värd allt slit 1000 gånger om! Men även bara kärleken till dem är fantastiskt.
 
 
 Att man med åldern fått insikt i vilka som är ens riktiga vänner och vill en väl. Man ska känna att det är givande att umgås, att man blir en bättre person och utvecklas utav deras sällskap. Dem uppskattar jag stort!
 
 
 
♥ Jag älskar att uttrycka mig kreativt. Skriva, blogga, fota, måla, make up.
 
 
 Tycker det är spännande att testa på nya saker. Ha saker att längta efter och att se fram emot. Resa, uppleva nya platser. Känna nya känslor, smaka nya smaker, träffa nya människor och ta del utav deras erfarenheter och åsikter.
 
 
 När jag tänker tillbaka på mitt liv innan operationen så blir jag imponerad utav vilken styrka jag hade då. Hur jag stod ut och orkade, hur jag igenomförde en mardröm och tog mig ut ur den. Att inse hur bra jag hanterade det gör att jag känner mig stark.
 
 
 Äta rätt får mig att känna mig mycket piggare och fräschare. Det brukar bli sund mat ganska naturligt då jag är vegeterian/vegan & älskar grönsaker. Dock har jag mina perioder då jag lever på pasta. (även till frukost hehe)
 
 
 Mitt hjärta klappar för att hjälpa andra. Oavsett om det är ett djur eller en människa, om det är en stor sak eller en liten oviktig grej. Känslan utav att jag har hjälpt någon att genomföra något de har sett fram emot eller bara givit någon ett leende är härlig. 
 
 
 
Sen finns det såklart simplare saker som att både få och ge uppskattning till de man bryr sig om. Älskar överraskningar och tycker det är jätte kul att ge bort personliga presenter helt utan anledning.
 
Vad får er att må riktigt bra?
 
 
 
 
 
 

-

 
 
 
Dagen startade i stallet, blev en skogstur ihop med mannen min på två utav våra underbara springare. Sedan fortsatte jag där jag avslutade igår, det blev alltså jobb på salongen.
 
 
Den övriga dagen har spenderats ute i solen, ännu mer i stallet men även framför Horse1 kanalen då jag följde Swedish Riders Tropthy omgången i Södertälje.
Såg Tom & finaste Flingan hoppa, vilka fantastiska rundor de gjorde! Mycket duktigt ridet utav Tom! 
 
 
Inväntar med spänning kvällens hoppningar ifrån Barcelona..
 
 
Denna tavlan blev även klar idag. Svårt att fånga färgerna med kameran.
 
 

Saknade ängel

 
 
 
 
 
 
 
 

Dumma rygg

 
 
 
 
Nu när kylan börjat tränga sig på gör ryggen sin extra påmind..
 
Det är svårt att hålla inne besvikelsen över att varje dag behöva ha så ont. Jag försöker att inte låta ryggen påverka mig men det onda finns lixom alltid där och gnager. Det kommer det tyvärr alltid att göra.
Dock ska jag nu i vinter bli bättre på att ta hand om den, dvs inta gymmet. (Vilket jag inte alls är sugen på då det gör väldigt ont i själva ryggraden att anstränga den så men skulle göra succé för musklerna.) Så det är bara att kämpa på med det och tro att det kommer något gott ur det.
 
Det handlar om alltid försöka göra det bästa utav allt, utifrån sitt egna utgångsläge såklart. :)
 
 
 
 
 Endel utav ärret (gammal bild tagen ifrån sidan) Sikket hajbett! 
 
 
 
 

-Hade en bra dag igår. Ridning utav tre hästar och stallfix på morgonen, salong jobb på kvällen och massvis med målande därimellan. Härligt när man om dagarna bara behöver göra saker man gillar.Kikade även på dokumentären om Zlatan. Är noll insatt i fotboll men vilken vinnar skalle! På så vis är han en förebild för många. Han har verkligen lyckats.Nu ska jag bege mig iväg för att provrida en häst.

Ha en fin dag

Mella i olika färger

 
 
Det må i det stora hela vara en oviktig grej. Men ack vad jag kan vara velig om det. 
 
Hårfärg handlar det om ja, jag älskar att färga håret och göra förändringar (lättroad). 
Men kan sällan bestämma mig för vad jag trivs i allra bäst. 
Har igenom att ha testat det mesta kommit fram till att ljusrosa inte är min färg, hehe. Annars går mina funderingar emellan allt ifrån platina till svart.
 
 
 
 
 
 
Jag känner mig nog som finast i mörkt, brunt hår. Glansen som man får upp i håret är omöjligt att få i ljust. 
Dock gillar jag kontrasten mellan mina ögon och håret när jag är ljus. De blir mycket mer framträdande då.
 
 
 
 
 
 
Många säger att jag ser ut som helt olika personer i de olika hårfärgerna vilket jag verkligen kan hålla med om!
(Endel bilder är dock upp till 5år gamla och lite smått underliga)
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingsbilder

 
 
 
Lite tävlingsbilder.
Ja jag längtar så in i tusan. Har kollat på bilder och filmer hela kvällen. (igen)
 
 
 
 
 

Prom pics

 
 
 
 
Blev lite nostalgisk då jag hittade lite gamla bal bilder. Dessa är ifrån min egna bal, som egentligen inte var särskilt kul. Dock är det alltid kul att få göra sig riktigt fin.
 
Klänningen köpte vi dagarna innan, var tänkt att jag skulle haft en annan men ångrade mig i sista sekund. Hade vart roligt att få gå balen igen. Hade valt en helt annan modell utav klänning då, men det får bli den gång då det är dags att klä sig i vitt ;)
 
 
 
 
 
 

Right nowIdag har jag en spännande sak på schemat! Ska nämligen åka ner till skåneland för att kolla på en bebis. Resten lämnar jag osagt, spännande ska det bli iallafall.


Har tillbringat morgonen med mina penslar. Ska nu ut och rida innan jag tillsammans med min Robban beger mig neråt.

GårkvällenGårkvällen bjöd på grillning ute i lappkåtan i goda vänner sällskap. Så härligt att bara umgås och äta god mat, avslappnat och bra.


Dock var jag inte lika avslappnad när jag vaknade tidigt tidigt denna morgon. Trött och rastlös på samma gång. Skulle göra mycket för att finna lite lugn och ro. Men målade, tog hand om hästar och hundar och nu sitter jag här och inväntar att min käre vän ska vakna så vi kan käka frulle.

Bild på kusin Bella

Dorran

 
 
Hemkommen ifrån breeders nu. Är så väldigt glad och nöjd med min fina lilla häst. 
 
Någon undrade varför jag själv inte tävlar Doris. 
 
Vi har inte riktigt hittat varandra och Sandra gör det så mycket bättre. Därför känns det bra att Dorran kunde få gå dessa hoppningar med Sandra som har all den rutin och kunskap som krävs för att Doris ska få bra förutsättningar till att göra ett bra jobb.
Vilket hon också har gjort. :)
Jag har hela tiden ridit henne till vardags och vi börjar med hjälp ifrån Sandra funka bättre ihop. Tanken är att jag själv ska ut och hoppa henne nu framöver. Vilket jag verkligen ser fram emot!
 
 
 
 
 
 
 

Bild ifrån lillans första clear round hoppning. Mycket har hänt sedan dess.
 
 

Ifrån breedersHej på er!

Sitter förtillfället och kikar på jätte fina 6åringar. Inväntar spänt middagstid då min häst ska hoppa.


Doris tillsammans med Sandra gjorde en fantastisk runda igår, första 125 hoppningen för Dorran som överraskade med att lekande lätt ta sig runt med ett oturligt nedslag.
Stolt hästägare blev jag då! 

Blir verkligen unghäst sugen när man sitter här och tittar..
RSS 2.0