Visste ni att

 
 
 
Visste ni att
 
♥  Nästan alla mina inlägg är tidsinställda. (även detta hehe)
♥ Jag är helt galet tävlings/träningssugen nu, men möjligheten finns tyvärr inte.
♥ Ifrån början målade jag bara när jag var ledsen eller på dåligt humör.
Jag är helt galen i online shopping, det är farligt smidigt. 
 

UppdateradHej på er!

Har en spännande vecka att se fram emot. Imorgon tar jag min fina Doris och kör ner till Breeders. Ska självklart bli jätte kul att se Doris hoppa där men även att komma iväg på tävling. Kommer få se på mycket inspirerande hoppning.


Hade förövrigt en bra helg som jag inte uppdaterat om. 


Var ute på stan med vänner, var som vanligt i stallet red och njöt utav mina fyrbentas sällskap, red en super lektion för Sandra, plockade svamp och åt massvis med kantarellpasta, var iväg och shoppade med min fina, käkade pizza (fick äntligen tag i en vegan pizzeria) pizzan var till min stora besvikelse inte god. :(

Och inte en bild kan jag bjuda på.
Follow your dreams

 
 
 
 
 
 

Jag har uppfyllt en dröm

 
 
Utan att jag egentligen fårstått det själv så har jag uppfyllt en dröm.
 
 
Jag har alltid älskat att måla och teckna. Ifrån början mest skisser med bly eller kol. Det var ett bra sätt för mig att hantera saker då jag bara målade när jag var upprörd. Det blev mycket ''mörka'' bilder, men det var mitt sätt att förmedla mina känslor. Som jag förövrigt behöll privat.
 
 
 
Idag är jag glad när jag målar, jag finner ro i mina alla starka färger. 
Efterfrågan har blivit väldigt stor, större än vad jag har tavlor till vilket känns helt overkligt bra. Steget emellan att inte över huvud taget kunna tänka mig att visa det jag gjort till att sälja det till andra människor känns stort för måla är något jag gör för mig själv, för att jag älskar det.
 
Nu vågar jag titulera mig konstnär och det känns jävligt bra.
 
 
 
 
 


 
 
 

Våga tro på era drömmar

 
 
 
Något som är otroligt viktigt för mig är att få drömma. 
 
Jag har många väldigt stora drömmar som är svåra att uppnå men jag vet att om man verkligen vill så kan man göra precis vad man vill.
 
Jag tror på mina drömmar, att ge upp dem kommer aldrig att vara ett alternativ. Det kommer vara svårt, det kommer att ta tid. Men tiden kommer gå ändå så det är verkligen viktigt att göra något värdefullt utav den. Något viktigt för en själv. Man får inte glömma att man bara har ett liv och att man bör leva det som man önskar. Göra det man älskar.
 
 
Det är värt att kämpa, göra sitt allra bästa för den dagen man har nått dit man vill eller genomfört det man drömt om då kommer det vara värt att slit flera gånger om.
 
Våga drömma men framförallt tro!
 
 
 
 
 

Så får det inte vara.

 
                               Såg ett program som handlade om mobbning, vilket gjorde mig inspirerad till att skriva om det.
 


Att bli mobbad, utfryst eller slagen kan vara en utav de  värsta sakerna på jorden, personligen förstår jag inte varför man inte ska kunna vara sig själv utan att behöva oroa sig för att bli retad pgr utav vart man kommer ifrån, hur man ser ut, sina åsikter, eller vem man är. 
Sån sån förekommer oftast bland de yngre förmågorna. Ska man inte kunna börja sitt liv med en stabil och säker uppväxt som kan bidra till att man växer fram till en trygg & självsäker människa?
 
Inte det nej?
 
Det finns nog alldeles för många osäkra människor där ute.. Själv tror jag att det är osäkerheten som faktiskt gör dem elaka. För ingen människa kan själv må särskillt bra om de behandlar andra människor illa. De ligger nog i deras osäkerhet att klanka ner på andra för att känna sig starkare och bättre själva. Sorligt men trovärdigt.
 
 
Försöker leva mig in i känslan de barn har som rädda och oroliga går till skolan. Oron över att bli slagna eller förudmjukade fysiskt eller psykiskt. Eller de barn som ingen ser ingen vill prata med. Det är inte lätt att stå på egna ben och känna att ingen bryr sig i den åldern. Sånt får mig att få ont i magen, önskar man kunde hjälpa så att alla fick möjligheten till att känna sig trygga & nöjda med sig själva.
 
 
Själv tycker jag att alla de som ''blundar'' för vad som händer är väldigt delaktiga själva. Oftast andra människor i tex, skolan. De kanske inte är delaktiga själva men de försöker inte heller stoppa det utan bara undviker allt.
 
Det gör mig riktigt arg, hur kan man vara så egoistisk?  låta någon utsättas för något som faktiskt gör så ont. Bara för att man inte är vän med den utsatte eller har stämplat personen som en riktig lustigkurre så spelar det ingen roll man kan inte vara vän med alla men alla har känslor och känslor är inget man leker med.
Tror ofta det är rädslan för att själv bli utsatta som stoppar människor ifrån att gå emellan sätta ner foten & säga STOPP!
 
Vilket för mig själv hade vart en självklarhet, jag önskar och hoppas att ni som läser detta ochså kommer att se detta som något som inte får passera oberört.
 
Den utsatta är en människa liksom du & jag. Och ingen förtjänar att dagligen utsättas för sådana hemskheter.
 
Alla kan göra fel men det är aldrig försent för att förändras.
 
 
Man ska kunna vara sig själv, klä sig hur man vill göra hur man vill utan att behöva höra eller utsättas för elakheter ifrån människor som förmodligen bara är avundsjuka eller osäkra. Det är dem det är synd om i slutändan..
Vi har alla bara ett enda liv och då ska vi inte låta andra påverka det negativt.
 
 
 
 
 
 
 

GodmorgonGodmorgon fina ni!

Vaknade upp med en god vän som jag spenderade en mysig kväll ihop med. Vi skrittade ut på långtur i skogen, kollade på djävulsdansen och åt onyttigheter. Mamman min fyllde även år igår så ett litet blogg grattis till henne.

Under morgonen ska jag måla, klippa häst och rida.

Just nu


Godförmiddag! 


Har verkligen fått jätte bra respons på min "art by mella sida". Gav ny kraft och inspiration till att måla ännu mer. 

Så här står jag nu i ridkläderna för att hinna måla en stund innan jag strax ska bege mig till stan för att göra några ärenden. 

Detta är vad jag jobbar på just nu. Inget behöver vara perfekt, det jag älskar med detta är att det är mycket. Jag vill att mina tavlor ska vara underhållande, man ska kunna titta länge och ändå hitta fler detaljer. 
-Brrrrrrrrrrrr vad kallt det blivit! Hösten kom verkligen snabbt. ( jag ska inom kort ge er mina allra bästa höst tips)Idag har vi haft hästtandläkaren i stallet. 
Den som inte uppskattade tandläkarns besök var lilla Affe som gick ifrån att vara lugn och kramgo till att bli en riktig vilde!

Art

 
 
För mer bilder samt pris info. Gilla min sia ''Art by Mella'' på facebook. Där har jag nu lagt upp några utav mina äldre tavlor till försäljning.
 
 
Denna är gjord 2011.
 

Saknad vän

 
 
 
 
Endel personligheter lämnar verkligen ett extra hårt avtryck i ens hjärta. ♥
 
 
 
 
 
 

Bland bilar och solskenBörjade dagen med att ta hand om mina fina och motionera tre utav dem. Blev en tidig morgon vilket resulterade i att jag var klar innan nio, så skönt!


Sen bar det hem för att svida om då jag spenderade min dag på anderstorps racingbana. Kikade på när min pappa & pojkvän m.m körde "åtta timmars lopp". Gick hyfsat bra för dem trotts allt. 
Skönt att ibland bara få tillfälle till att bara sitta ute i solen och slappa. Vilket jag dock fick ta igen för när jag nu på kvällen återvände till stallet. Men nu är jag klar med dagens "att göra".
Tänk att det var på anderstorps bana jag för första gången träffade min Robban. Redan då hade jag bestämt mig för att han skulle bli min. ;)<3

 
 
 
 
 
 
 
 

-En sen kväll möttes av en tidigt morgon, då vi lastade mitt fina hjärta och körde ner till Skåne.


Kan inte säga annat än att det känns tungt. Man kämpar och försöker på alla sätt och vis och då kommer saker man inte kan påverka och förstör.
Det känns som att mycket som faller i min väg är ren otur. Ibland tvivlar jag på att den någonsin ska ta slut.

Det är bara att kämpa på.
New nails

Gjorda utav min vän Amanda Trotzig.New hair colour

 
 
 
 
 
 
Blev en ''höstigare'' blond. Gjord utav min moster ''Lotta'' på Thelander & Ek i värnamo.
 
 

New in

 
 
 
 
 
 
Min nya GHD plattång.
Super nöjd! Utmärkt att använda även till lockar. GHD är verkligen kvalitet!
 
Köpte min på hårateljen i Vaggeryd. Det allra bästa var att vid köp utav denna modell gick en viss andel av pengarna till bröstcancer fonden. Fint gjort!
 
 
 
 
 
 
 

Art inspo is back

 
 
 
 
 
 
 
 

-God förmiddag!

Känner fortfarande står besvikelse efter valet men har insett att det bara är till att gilla läget. Hoppas starkt på ett omval framöver. Har spenderat förmiddagen med tvätt och städ race hemma. Skritt tur på bästa vän och en "plocka svamp runda" i skogen på min röda kompanjon som efter gårdagens pass på banan förstjänar en guldstjärna! Vilken fin liten häst!


New in

 
Nytt ifrån Nelly. Bilderna gör inte klänningarna rättvisa. 
 
 
 

Vad fan hände med valet??

 
 
Vaknar upp i stor besvikelse.
 
Alla får tycka & tänka vad dem vill. Vilket även jag gör.
Vi har demokrati i Sverige vilket är bra.
 
Men jag kan inte säga annat än att jag tycker valresultatet är helt sjukt. 
Socialdemokraterna? Sveriedemokraterna? FI? KOM IGEN svenska folket?!!
 
 
Socialdemokraterna 
Partiet som föredrar att ta pengar ifrån dem som kämpar. Om det ska vara lika för alla finns det ingen anledning till att jobba hårt.
Skatterna var redan höga, mycket utav det man kämpade för gick till staten. 
Färre kommer starta företag & lyckas få dem att rulla så kommer färre anställningar att skapas, alltså mindre jobb!
Lata människor som föredrar att ligga hemma på soffan kan idag hissa sina flaggor för nu kan dom ligga kvar där för samma lön som de som jobbar. Lata svenska människor.
Dröm krossare är vad dom är.
 
''Vi är ett främlingsfientligt land utan ambitioner.
Vi lever i ett land där det inte lönar sig att arbeta lite hårdare. Att ha lite större visioner. I Sverige ska det vara svårare för unga att etablera sig på arbetsmarknaden och de största vinnarna är de människor som vill leva på andra människors hårda arbete. Vi tror inte på att fler företag skapar fler jobb. Vi tror på höjda skatter och ökade bidrag.''
 
Sverigedemokraterna
Det jag tycker är bra med dem är att de vågar ta upp invandringsfrågorna. Vilket är viktigt! Sverige kan inte stå med öppna armar och trycka in mer folk när vi inte har jobb osv till de som redan bor här. Vi måste lägga mer pengar på att hjälpa dem som redan bor här. Det är bra tänkt.
Men att partiet är mestadels uppbyggt utav äckliga rasister är sjukt. De har inte kunskap till att styra ett land och kan inte bidra med så många bra punkter.
De som röstat på dem framstår ur mina ögon som ointelligenta rasister.
 
 
feministisktinitiativ
Börjar med att vända på det, hade detta parti vart ett gäng män som hade liksinnad åsikter fast riktat emot kvinnor så hade det blivit ett jävla liv.. Behöver inte gå in mer på det?.
Jag tycker inte de tänker på jämnställdhet. De tänker bara på kvinnor och oviktiga saker som tex.
 
* Att fler än två personer ska kunna ingå i äktenskap
*Att skolorna ska undervisa i feministikt självförsvar (särbehandling utav tjejer)
* Ett tredje kön ska införas
* Det måste finnas toaletter för transsexuella
* Minderåriga ska få göra könsbyte
* Sverige ska ha en kvinnlig proffs liga inom ishockey. (Det finns ingen sådan)
 
Även om dom har någon punkt jag tycker är bra så har dom så många faktiskt helt idiotiska att jag hade skämts om mina skattepengar gick till deras ideer.
 
 
Jag får precis som de som röstade på dessa partier tycka som jag vill.
Moderaterna borde fått fortsätta med sitt jobb.
De var på god väg.
 
Folk som inte förstår vad de röstar på borde inte få rösta,
 
 
  
 
 
 
 
 

Up dateIdag hann vi beskåda tre spännande klasser i Ljungby. Såg några mycket fina hästar (har ögonen öppna efter en ny "mella häst") 

Det som blev kvar utav dagen har tillbringats med att rida själva och njuta utav kvälls solen med hästarna. Kvällen avslutad med en promenad i en kär väns sällskap.


Denna söta har jag myst med på läktaren idag. Man blir ju så valp sugen!!


Har såklart röstat också. Det är något jag ser som en plikt. Politik är spännande!

-Hallåjaaaa

Hade en trevlig kväll med mycket god mat på åtta glas i Jönköping. 
Så snart stallet är färdigt för morgonen beger vi oss emot Ljungby för att kolla på 140 & 150 klasserna. Både kul och nyttigt att kika på duktiga ekipage.


#TBTDet är verkligen viktigt att leva i nuet. Man glömmer ofta bort att njuta ordentligt utav de fina tillfällen som ges. 


Här är några tbt för mig.
Mella& fii ute på viftGodmorgon! 

Stallet iordning och vi är redo för roadtrip. Vi rattar bilen emot Skåne där vi ska hälsa på en saknad Busan. 

Kvällen bjuder på andra trevligheter.

Bild på mella&fii från när vi jobbade på en mässa i Stockholm.

New in

 
 
Lite online shopping förgyller det trista höstvädret. Dessa plagg fick jag nyligen hem ifrån www.chicy.se
 
 
 

Party pics-Godkväll! 


Känner mig ganska besviken på denna dagen. Det sägs att det brukar vända men det känns som att mitt oflyt är något jag får lära mig att leva med. Men det är bara till att ta nya tag och kämpa på! Ge upp är inte en aktuell utväg för mig.
Hade en ridlektion för en ponnytjej nu på kvällen. Det är verkligen super kul att se de små ekipagen utvecklas och ha roligt. Gjorde mig på bra humör igen. :)

Godkväll

 
 
Hej på er främlingar! (Och Annika som var den enda som valde att presentera sig) haha..
 
 
Besöket hos doktorn gick bra men kändes ganska onödigt då det gick fort och säkerligen även hade fungerat över telefon.
 
 
Fick dock reda på saker jag inte visste. Bl.a. Att jag inte bara har en skolios utan tre?! (trodde man räknade det som en?)
Det är bara den mittersta som är stelopererad. Hade man valt att göra de andra två (sitter uppemot nacken& nere i ländryggen) med så hade hela jag blivit stel. Det hade förhindrat min rörlighet enormt vilket hade förstört chanserna till att leva ett "normalt aktivt liv", rida osv.
 Men det skulle aldrig vara aktuellt!
Därför får dom andra två svängarna sitta kvar där dom sitter. 
Men ska ge styrketräningen ännu ett försök till att bygga upp en starkare rygg för att minska smärtan.
 
 
 
 
Väl hemma fick jag en härlig kvällssol att rida i. Babs var ute på skritt tur samt fick sig ett bad.
Amy & Doris fick gå på banan. Stor guldstjärna till Doris idag, hon va jätte fin! 
Fick bra hjälp utav Sandra med lilla röd igår.
 
Amy tar sig en ''efter jobbet fika''

 
 
 
 
 

Fråga till er

 
 
 
Jag delar ganska mycket utav mitt liv här på bloggen. Ni får veta vad jag tycker, mår & gör.
 
 
Så något som hade vart super kul att veta är vilka ni är. Eller iallafall varför ni läser?.
Är ni häst intresserade eller inte? Vad är det som gör att flera utav er dagligen kikar in? Hur länge har ni läst?
 
 
 
 
 
 
 
 
Skulle vara kul att ''lära känna er'' lite mer!
Har ni egna bloggar så glöm ej lämna länk! :)
 
 
 

Rygg doktorn next

 
 
 
Trist dag!
 
Är inte jätte sugen på flera timmars bilfärd för att åka till en plats jag bara har negativa känslor ifrån. För mig är Linköping det dystraste stället på jorden. 
Men ryggen måste kollas och det känns som att det är dags för det nu. Det är skönt att få klartecken på att allt är som det ska. Samtidigt som jag är livrädd för att det inte ska vara det.
 
 
 
Denna situation skulle jag aldrig utsätta mig själv för igen.
 
 
 
 
För att inte glömma bort att man alltid kommer längre med en positiv inställning så ser jag fram emot kvällen, för då ska hästarna ridas. Jag till och med drömmer att jag är ute och rider om nätterna. Jag verkligen önskar att jag hade någon till.
 
 
 
 
 
 
 

Därför är jag vegeterian

 
 
 
 
Hej mirella! Tycker om din blogg :) tänkte bara fråga varför du äe vegetarian? Är det för djurens skull, miljöns skull, gillar du inte kött eller handlar det om allergi? Finns så många anledningar så skulle vara kul o höra varför just du är det :)
 
 

Hej!, kul att du gillar bloggen! :) 
Jag har varit vegeterian/lite halvt vegan i ca 14år. När jag som liten började vägra äta kött sa jag alltid att man inte äter sina vänner, det hade jag rätt i!
Det finns många anledningar till att jag väljer att avstå ifrån att äta kött. Dels för att jag tycker det är extremt äckligt, (både smak och lukt.) Men även äcklande att äta någon annans kroppsdelar.
 
 
 
Jag vill inte heller bidra till det hemska öde de stackars djuren går emot bara för att någon själviskt ska lägga dem på tallriken, ingen borde behöva födas för att dö så. Att folk äter djur och hur djuren lever för att bli mat gör mig riktigt ledsen och upprörd men det är tyvärr inget jag kan påverka. Jag väljer iallafall själv att inte ha det på mitt samvete. 
 
 
 Att bli vegeterian är ett beslut man måste få ta själv, Men jag skulle önska att fler människor fick upp synen för vad djuren behöver igenomlida för att bli så bra och billigt kött som möjligt åt er. 
 
Fler vegeterianer/veganer?
 
 
 
 

P&J hoppning
New in

 
 
 
 
 
 
Något jag ofta lyxar till det med är shopping!
Dessa skönheter köpes i Palma.
 
 
 
 
 
 
 
 

TBT

 
 
 
En grå dag som denna får man väl lite inse att sommaren faktiskt är över..
 
 
Finns så mycket man hade önskat att man hann med. Hade såklart velat tävla mer, men det var tyvärr inte möjligt.
Hade också velat spendera mer tid med vänner, åka på roadtrips, solat och badat mer.
 
Något jag verkligen ångrar att vi inte tog oss tid till var att åka till Smögen.
Förra året åkte jag och bästisen Sophie dit med mina föräldrar och spenderade några dagar på en yacht. Vi åkte runt i det svenska sommar havet och besökte olika ställen men Smögen var helt klart den plats som föll oss bäst i smaken så dit vill jag gärna åka igen.
 
 
 
bjuder på nåra tbt bilder.
 
 
 
 
 
 
Härlig resa att se tillbaks på, behövde verkligen komma bort lite då.
 
 
 

VM final

 
 
 
Vilken otroligt spännande VM final vi fick beskåda! 
 
Där fick de verkligen visa vilka fantastiska ryttare & hästmänniskor de är som på bara tre minuter & två språng hinner känna av en ny häst och gå rätt in i en klass med hinderhöjder upp till 155cm.
Och inte minst hästarna som orkat med denna vecka med alla dessa rundor, vilka kämpar!
 

Denna dag kommer jag spendera mycket tid i stallet. Hästarna ska ridas, bommar ska målas och stallet göras iordning.

Ha en fin dag!
 
 
 

Miss MNågon som frågade om mina bikinis. Dom är ifrån mitt egna märke Miss M, alltså designade utav mig. 

För mer bilder och priser kika på Miss M på Facebook eller designbymissm@insta 
Right now


Godmorgon!

Just nu sitter jag tillsammans med min Robban i bilen påväg till vaggeryd för att kika på lite DM hoppning. Mycket tråkigt att inte kunna vara med själv, men får nöja mig med att titta på.

Efter det blir det ännu mera hoppning då det är dags för VM final. Det kan inte bli mer spännande. 
Heja kung Rolf Göran!


Hade en super mysig kväll igår i goda vänners sällskap. Soffhäng, racingsimulator och massa gott snacks.SommarkollageNew in - Tack mamma

 
 
 
 
 

Godmorgon!

 
 
Morgonmys med mina fina små kompisar.
 
Det är så mysigt när dom är här alla fyra.
Det gör inget alls att dom beslagtar sängen, äter morot i hela soffan, tuggar sönder leksaker över hela golvet, skäller och springer runt som tokar.
 
 
Man kommer undan med mycket när man är söt.
 
 
 
 
 
 

Mycket åsikter kring VM

 
 
 
 
Något som är typiskt hästmänniskor är mycket åsikter. Sociala medier svämmar över av synpunkter kring våra svenska ryttare och deras ritter. 
 
 
Självklart tycker jag att alla får ha sin åsikt, det har även jag i och med att jag skriver detta. Men det är för att jag tycker att stämningen blir tråkig när negativ energi sprids.  
Kom ihåg att det inte är några maskiner som hoppar utan levande varelser med egna intryck och känslor.
 
 
 
 Man får tycka och tänka precis vad man vill. Men man måste inte alltid dela den öppet med andra.
För man "måste" faktiskt inte alltid tycka något.
Lämna det till dem som kan, peppa,håll tummarna & sprid positiv energi istället! Kom ihåg att alla gör sitt bästa!
 
&
 
HEEEJA våra fantastiskt skickliga och framförallt ödmjuka ryttare. Se & lär!
 
 
 
 
 
 
 
 
Känner att mina ögon börjar bli fyrkantiga utav allt VM tittande, men det är så spännande!
Något jag tycker är jätte bra är intevjuerna de har med ryttarna i efterhand. Väldigt kul att höra vad de själva säger om sina rundor. Härligt att se att de är så jordnära och kärleksfulla emot sina hästar.
 
 
 
 
 
 
 

Heja SverigeVilken fantastisk insats svenskarna gjorde under dagens klass. Fick rysningar när de red! 
Vi har väldigt bra inspirerande förebilder här i Sverige. 

Var en lång men mycket kul klass att se, grabben som vann - vilken talang!

Ser fram emot mer spännande hoppning imorgon.
-Varje gång jag öppnar de där breven springer pulsen iväg. De skrämmer mig verkligen.  
Även om jag vet att det är bra att kolla upp så att allt är som det ska så finns ändå oron.   
Men det är bara att gilla läget det är något som kommer följa mig igenom livet.
GodmorgonGodmorgon! 

Sov som en prinsessa inatt efter att ha ätit linssoppa ala mella till kvällsmat. Efterrätt blev hallon och blåbär med smällt choklad över.

Har precis hoppat av den sista hästen för dagen. Rätt skönt att ha avklarat det innan 07.30
Härligt att rida när solen går upp, ger mycket bra energi. 

Har laddat upp inför att kolla på VM hela dagen, spännande!
-Har under dagen påbörjat målning utav mina nya hinder. Blev högblankt och färgglatt. Kul att ha fått klart allt innan pay & jump hoppningen vi kommer ha här hemma den 14e semptember. (Anmäl på 0730919933) 


Doris och Amy reds på utebanan. 
Red över lite bommar och gjorde mycket av och igångsättningar. Lilla Doris har verkligen mognat under sin sommar vila. Så fin!!

Amy var lycklig så att det sprudlade i hela kroppen över att få jobba lite mer ordentligt. Hon känns jätte fin.
 
Babs var ute på skritt tur i skogen. Åt äpplen och njöt i solen. Härliga hästar, härlig dag!
RSS 2.0