Nu lämnar vi kaotiska 2015 bakom oss

 
 
 
 
I år tänker jag inte sammanfatta årets alla månader, inte heller beklaga mig över årets all ''otur'' och säga som de fem senaste åren - Nästa år ska bli mitt år!..
Det bara blir ju aldrig riktigt det, inte så länge man själv inte har kontrollen över sitt eget liv.
 
Jag tänker istället sammanfatta vad jag lärt mig utav detta år.
Det har varit kämpigt det senaste, men jag vill tro att jag blir bättre utav det. 
 
Mitt liv har alltid varit en ''berg & dal bana''. Det har aldrig varit jag som styrt och jag har heller aldrig kunnat bromsa. Bara brottats med trubblet längs vägen. Jag har alltid velat framåt samtidigt som jag alltid plockat upp andra som fallt längst vägen. Sjunkt med dem, plaskat som satan och vidare igen.
Även om det alltid har kännts givet för mig så ligger det inte i mitt ansvar, inte längre.
 
Jag vill kunna stanna upp när jag vill.
Göra saker för mig & dem ikring som uppskattar det och ger tillbaka i saker mer värdefulla än pengar.
Tid & omtanke.
 
 
 Händelser för osannolika för att platsa i en iscensatt dokusåpa flikar ofta in i mitt liv, jag kan ta det mesta. Men efter vad som kunde & borde ha vart en vanlig fredagnatt förändrades allt.
Jag var tvungen att slå mig fri.
 
Vi tog vårt pick & pack och drog. På bara någon dag var alla hästarna & dess utrustning nedflyttat till skåne. 
Vi skulle hitta hem till oss, tömma två lägenheter och fundera på hur jag i framtiden skulle kunna försörja mig och åtta hästar.. Vi hade uppsägningstid och så snart vi hittat ett eget hem i skåne hade vi tre lägenheter och sju boxar att betala för men inga jobb.
Det vi däremot hade var en jävla massa kärlek & hopp, det kan man komma hur långt som helst med har jag nu fått lära.
 
 
Det blev och är fortfarande mycket för skallen emellanåt (det känns som att jag förvarat hjärnan i en brösrost emellanåt) . Men bitar har fallit på plats, jag har fått prioritera tills hjärtat gått i bitar och insett att det inte finns något att se mig om efter.
Bara besvikelser.
 
Mitt i elendet har jag lärt mig att det verkligen finns bra människor som genuint bryr och gärna ställer upp utan att givet ta något tillbaka. Känner stor tacksamhet till dem.
 Det är verkligen viktigt att bara omge sig med dem som ömsesidigt bryr sig, sorgligt med sant så behöver det inte betyda att omtanken finns bara för att man är familj eller vänner sedan länge. Många vänder när det blåser hårt.
 
Det gör inte Robban ♥
Jag hade inte varit ett äpple hög utan honom. Det finns inga vindar som kan sätta honom i obalans. Det har året verkligen bevisat. 
Lojalitet, respekt & kärlek. 
Det har han visat mig.
 
  
Tack tack tack snälla älskade Robban, vänner & människor för allt ni i år hjälpt mig med, eller bara för att ni funnits där. Kommer alltid vara innerligt tacksam.
 
Tack älskade älskade hästarna. Hade det inte varit för dom så hade jag kastat denna soppa åt hekklefyr & flytt landet.
De håller alltid kämparglöden igång. De närmsta åren blir kanske inte som jag tänkt men drömmar kan fortfarande slå in, det tar bara lite längre tid.
 
 
 
Gott nytt år, ha en fantastisk afton & va rädda om varandra.
Önksar er lycka & välgång i 2016.
Det blir vad man själv väljer att göra det till!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fell in love with a dress

 
 
Jag kände att det var på tiden att unna mig själv något fint, så vi begav oss ut i mellandagsreans kaotiska tillvaro. Lärdom ifrån det är att jag inte gillar rea... Shoppingcenterna vi besökte va galet överbefolkade och de plagg som tappert hängde kvar var inget som föll mig i smaken.
 
Jag blev dock förälskad i en klänning, ni vet när den materiella lyckan är sådär på topp. Den är verkligen "Mellig" & så vacker. 
 
 
 
 
 
I övrigt har jag brottats med besvikelser. Så glad över att i alla lägen alltid ha de fyrbenta & Robban.
 
 
 
 

En fantastisk jul

 
 
 
Jag tänker mycket. Men jag kommer också till insikt med vad som för mig är viktigt här i livet.
 
 
Jag vet att många stirrar runt som tokar nu när det börjar närma sig julafton. Höga förväntningar ska uppfyllas, det ska vara sådär ''julmysigt'', julbordet ska perfekt infinna sig & alla bara måste bli allmänt nöjda. Det storhandlas & pengar spenderas hej vilt. 
 
Jag har aldrig varit någon jul människa, dagen har inte bjudit på så många bra erfarenheter. Jag har valt att hoppa över denna afton ganska många gånger lixom i år då firar vi inte alls. Inget julklapps bytande hit och dit ingen stress & press.
Vi ska bara umgås och njuta lite extra av varandras sällskap, det är inget man ska ta för givet. Hästarna ska få extra med morötter och om möjligt ännu mer kärlek.
Men jag vill ändå uppmärksamma saker som många på julen glömmer bort eller överhuvudtaget inte får tid till att tänka på.
 
Varandra, att inte älska någon för vad man får - utan för vad den är. Man är ganska dålig på att verkligen visa vad de i ens närhet betyder för en & hur mycket man uppskattar dem. Vi som har familj & vänner är lyckligt lottade, alla är tyvärr inte det..
 
Det gör ont i mig när jag tänker på hur många som är ensamma och vissa också hungriga.. Det är dem säkerligen till vardags också tyvärr men på julen bränner det nog lite extra i ett ensamt hjärta.
Jag vill göra dem sällskap för en stund, bjuda på något som stillar hungern ingen ska behöva känna.
Inte en hemlös ska gå hungrig i Helsingborg denna jul.
Det känns mer givande för mig som människa att ge andra utav min tid och omtanke än att håva in en massa dyra presenter gör.
 
Önskar er som firar en riktigt god jul! & kanske känner att ni också vill stödja mindre lyckligt lottade människor eller djur, skänk en slant till valfri välgörenhetsorganisation vetja!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

När man är en utmattad hemvändare..Det har varit mycket de senaste dagarna.. 

Känner att vi är nära ett klippkort på djursjukhuset. Dinas bebis la sig dumt i magen & Babs har haft magont. Allt på en gång, men snart är ordningen återställd. Och tacka gudarna för det, gör ont i hela mig när dom inte är krya mina hjärtan. (Att det ruinerar mig på kuppen har ingen som helst betydelse, hästar äter pengar som jag äter spagetti, fast utan smör då vill säga hehe) Anyway så har jag hunnit med att vara hemvändare också! 
Fick en massa helt galna födelsedagspresenter utav mina legendariska bästisar. Sen bar vi oss ut i småstadsnatten för att dansa apa.
Det bästa var helt klart att träffa alla saknade vänner man inte sett på evigheter. Kände mig rätt nöjd i Småland när klockan slagit mitt i natten då ville jag mest av allt hem till min Robban och så fick det bli.


Utvärdering
* Borta bra med hemma bäst. (Hemma är där mina hästar är)
* Vi är en udda trio jag och de blonda vildarna men vi va också allra glittrigast och även gladast?
* Endel människor räcker det att träffa en gång om året medans man vill ta med andra hem och aldrig "lämna tillbaka", härliga stollar!

KnasbollarHundarna tycker att det är toppen att både ligga och vila och busa i halmen.

Tar ut svängarnaTestade en för mig ny teknik igår. 
All färg är på droppad/hälld direkt ifrån färgtuben.
Gillar känslan utav liv det gav. 


Recept linsfärs

 
Fräscht, sunt & lättlagat! (veganskt)
 
Koka upp röda linser tills de blir mjuka. Fräs gul lök, vitlök, spenat blad & chili efter önskan.
Häll över de färdigkokta linserna i stekpannan. I med Oatlys matgrädde & krossade tomater + en skvätt ketchup. Låt det puttra samman och krydda efter smak.
Ät med fullkorn/fiberpasta.
 
 

Hästarna

 
 
 
Här har vi mina bästa vänner. 
Dem jag allra helst tillbringar dagarna med (ihop med Robban också då såklart).
Äger sju hästar & Robban en så allt som allt åtta stycken. 
Jag väljer att bara presentera er för de hästar jag ska behålla. 
 
 
Börjar med den jag haft längst.
 
 
 
 
 
 
Detta är en utav mina första ponnyer Affe, honom köpte jag själv när jag var tre år gammal.
Han är en 43 år gammal mini shettis. På tiden jag red Affe åkte vi regelbuntet och tränade för tränare & hoppade pay and jump hoppningar. Det var emellanåt en skräckblandad förtjusning i att rida på Affe som hade ''kast med liten ryttare'' som största prioritet. Jag vet inte hur många gånger jag som liten tös sprang barfota bakom honom i hopp om att få fatt han. De förstora stövlarna hängde nämligen alltid kvar i stigbyglarna när jag rammlat av.. haha. Han lever iallafall ett rofyllt liv som pensionär. Fick sig dock en nytändning här med flytten, det var spännande tyckte den gamle mannen.
 
 
 
 
Sen kommer vi till Miss Amy
 
 
 
 
 
-Feliciano - Tammerfors
Henne köpte vi utav Ingvarsson för ganska många år sedan, rättare sagt så fick jag henne i födelsedagspresent ca 1,5 år innan min ryggoperation.
Hon är en bestämd donna som kan sin sak. Amy hoppade större klasser i sina yngre dar och var därför en perfekt lärobok för mig när steget in i storhäst tävlandet skulle tas. Hon kan ha ett ganska svängigt temprament och vill ha allt på sina villkor, liten tjej med stor personlighet.
Jag har lärt mig otroligt mycket på fina välridna Amy, gör jag rätt så gör Amy rätt.
För över ett år sedan skadade hon sig i hagen, fyra skruvar i ett bakben resulterade det i. Endel hästar blir helt återställda efter en operation som den medans andra inte. Vi har iallafall kommit så pass långt att hon får börja skrittas uppsuttet & det känns helt fantastiskt. Så länge Amy mår bra så spelar det ingen roll om hon kommer tillbaka till banan eller ej. Hon ska till att börja med bli mamma. Det känns helt fantastiskt.
Är så tacksam för allt denna häst har givit mig, och fortfarande dagligen ger. Älskade vän.
 
 
 
 
 
 
 
Bahia Cabana
-Cortez - Wagner
Babsan är ingen man bara kan sätta ord på, hon är vad de flesta som träffar på henne brukar säga - speciell. 
Kung Babs är den tokigaste toka jag har träffat. Hon är väldigt känslig med allt ikring, vi kompromissar mycket jag & Babs. (Dock är det oftast hon som har den avgörande rösten..)
 Fröken älskar att hoppa & gör det fantastiskt bra. Hon har världens största hjärta och jag känner verkligen hur hon skulle göra allt för mig, precis som jag för henne. Det är en enormt tillit vi har för varandra, hon litar på mig även när jag själv inte gör det. Blir det tokigt så rättar Babs till det, det finns inget stopp i henne.
Så klok.
Soulmate
 
 
 

 
 
Graham farn
 
Pelle som jag kallar honom blev jag förälskad i redan när jag såg annonsen. Han är importerad ifrån Holland. Det första jag föll för var hans personlighet, han är en riktig komiker (ibland mest en pajas, haha).
När jag köpte in honom som treåring var han i perfekt storlek till mig, liten kompakt. Vi trodde inte han skulle växa så jätte myckt på höjden. Men pang sa det och Pellebebisen blev i storlek med en dinosaurie. 
Han är inte tung så jag tror det kommer fungera utmärkt ändå, han är ju trotts allt van vid sin mini ryttare ifrån början.
 
 
 
 
 
 
 
 
Expert B
- Catrino Z - Roven
 
Detta är min fina Bert. När jag för första gången såg honom där i stormiga Holland så kände jag att honom ska jag ha. Det var ren magkänsla. Han hoppar helt fantastiskt men är lite utav en knasboll emellanåt. Han ser ''spöken'' överallt & blir till och med rädd för sig själv ibland..
Han precis som även Pelle skiljer sig lite ifrån mina andra hästar, de är lite större och mer hästar att rida. Bert kan ena stunden vara riktigt lat & långsam men på en halv sekund vända till att bli heltossig och fara iväg på eget håll. 
Ifrån att vara blyg och lite skygg i början har han nu blivit en riktig knähund. Han är den gosigaste hästen jag träffat,
Vi behöver båda träna men jag tror på framtiden för oss. 
 
 
 
 
 
 
Grandina 
- Goldmine xx -Irco marco
 
Dina köpte min mamma till sig själv för några år sedan. Men allt eftersom att Robban blivit intresserad utav att rida fatsnade han för henne & idag ägs hon utav herr Adonis.
Hon är verkligen världens snällaste häst. Hon må va pigg men skulle aldrig göra något dumt. Hon har inte gjort mycket utan lär sig ihop med Robban, hon vill alltid göra rätt även om det ibland går lite för fort..
Dina är precis som Amy dräktig men beräknas föla en månad innan henne. Sedan vaknas det vita ridbyxor & fin huva för Robban & Dinas del. Spännande!
 
 
 
 
Jag blir varm i hjärtat utav de alla. Är så lycklig över att ha just dem i mitt liv.
 
 
 
 
 
 
 

Gårdsfunderingar

 
 
 
Tanken på att två hästar till kommer komma till världen nästa år gör tankarna  på egen Skånegård mer och mer aktuella. 
Vi har sedan ett bra tag hållt ögonen öppna men också kikat runt endel.
 
Att hitta det vi söker känns inte enkelt, men det känns viktigt att allt känns rätt så petig måste man få vara. Vi vill allra helst bo nära Helsingborg, men Malmö skulle också funka.
 
Har en del kriterier vi tycker känns viktiga även om en hel del såklart kan ordnas med själva. Dock har vi en hel del för oss så ett renoveringsobjekt skulle inte kännas aktuellt.
 
Vi har hittat endel hus som vi gillar, men stallarna är sällan stora eller bra nog. När man köper för en så pass stor summa så är inte bygga nytt stall & anlägga ridbana det första man vill göra..
Snälla vita stengård med matchande stall & massvis med betesmark dyk upp..
 
 
Tills dess bor älsklingarna bra på denna vackra gård. (Bild på stallet vi hyr.)
 
 
 
 
 
 

Vilken galning


Gillar det! Det är heltokigt, och det är ju jag med.. 
Yolo
Jag kom aldrig upp till Småland igår.
En utav de fyrbenta såg lite hängig ut så jag bestämde mig för att bli kvar med denne och försäkra mig om att allt va okej. Kollade till hjärtat var tredje timma hela natten igenom, det släppte tillslut. 
Man blir så orolig när det är något med de älskade. Nu är stollan lika tokig som vanligt, skönt!

Nattaktiviteterna resulterade i en mycket trött Mella när bilen väl tagit sikte på Småland.
Det blev dock inte som tänkt det heller.. Kom en bit och sen "dog" bilen. Där stod jag mitt på motorvägen tidigt som tusan. 
Då blev jag lite trött både i ögonlocken och på mig själv. 


Efter många om & men blev det ordning och reda på allt. Sitter hos frissan och känner lite yolo.
Det fanns en färg jag ansåg vara så ful att den inte ens borde få vara en färg, den färgen har jag nu blivit såld på.
Det blir min nya hårfärg.
Ibland måste man helt enkelt bara våga testa. Det är ju inte så mycket värre än att det blir ett gott skratt och en aldrig igen händelse.
Skönt med lite egentid, men ändå känner man sig lite småskyldig så fort man unnar sig något bara till sig.

Det är tur att jag har min Robban som snällt följer med till hästarna mitt i natten, gör "Mella tiden" möjlig (och ordnar upp alla dumheter jag ställer till med).


På tur
Nu ska jag ut på tur. 
 
Myskväll hos mamma i Småland och imorgon bitti ett besök hos favorit frisören som är orsaken till att jag åker upp över huvud taget. 
Oftast färgar jag håret själv men allra bäst tycker jag det är att sitta i stolen hos Marie på hårateljen i vaggeryd. Där känner jag mig trygg och resultatet blir alltid bättre än vad jag ens kunnat föreställa mig.
 
Spännande!Jag behöver längta

 
 
Mitt i det gråa vintervädret kan det kännas peppande att ha något att se fram emot. Vi har verkligen haft fullt upp med livet i sin höghet och inte sprikat några planer alls..
För tillfället blir det svårt att resa iväg ens för någon dag men så fort tillfället kommer ges vill jag..
 
 
* Resa till London över en helg, älskar den staden. Den är lagom, har allt och man hittar lixom där. Londons Victoria secret butik är min favorit.
* Checka in på ett härligt spa och verkligen få slappna av. (Robban har planer för detta men tillfälle inväntas)
* Hade så gärna velat åka till fjällen & åka skidor. Något familjen gjorde under min uppväxt, älskar att åka skidor, den vackra miljön och afterski kvällarna. Härligt!!
* I framtiden när allt kommit på plats bättre skulle jag ihop med R åka iväg på en längre resa, tex Miami, Mexico eller thailand. Det är såååå saknat att komma iväg till något spännande land långt borta.
* Snorkla, tycker det är fantastiskt vackert men också mycket spännande att utforska undervattensvärlden och dess liv.
 
Dock brukar jag egentligen tycka det känns lagom med att bara vara borta någon dag... Saknar alltid hästarna för mycket och ogillar att släppa taget om kontrollen hemma för en längre stund.
 
 
 
 
 
Istället för att längta efter saker som just nu inte är möjligt ska jag se till att lyxa till vår vardag lite extra. Det måste inte alltid behövas en stor händelse för att man ska kunna längta lite extra. 


Hoho
Har haft en mysig dag i stallet med R. Vi har promenerat med bästa vännen Babs & ridit ut preggo damerna i det härliga solskenet. Så glad man kan bli av lite sol!

Blir också glad av att höra ifrån er, kul med respons, idéer & tankar. 


Ikväll ryker kockmössan fram! Vänner kommer besök så en myskväll innehållande matkoma & film väntar. Det är en bra lördag.Köpte en hög bilder på hästarna ifrån equipe webbshop. Så kul att ha tycker jag!
Tappade hakan
Vaknade strax efter tolv i natt av att någon gick in genom ytterdörren. Eftersom att Robban låg brevid mig så började man ju undra vem det var, jag trodde att det var inbrott på gång. 
Blev jätte rädd, och kröp ihop hos en fnissande Robban. Det började sjunga så mina farhågor landade snabbt..

Fina mamma hade efter kvällsjobbet kört direkt ner för att gratulera mig.
Där kom skumpa, blommor & jättetårtan. 
Chockad men mycket glad blev jag såklart. Kul med överraskningar.

Sovit gott med Robban & de saknade hundarna. Idag vaknas det en shoppingrunda med mamma innan hon tyvärr måste åka hem igen. 
Men först stallet.


Mamma
-
Godkväll!

Har tack vare Robban och min lilla håriga familj bestående utav hästarna och hundisarna haft en fin dag.
 
Hjärtat hade bokat bord och vi va påväg in till stan när jag bara kände att jag hellre ville laga mat själv och mysa ihop hemma. Så så fick det bli. Visionen om den fina tapas bricka jag skulle skapa gick åt pipsvängen.. Den blev värken fin eller god tyvärr. Får skylla på för mycket champagne, hehe..


 

Godmorgon!

Ja väcks man med champagne, jordgubbar & choklad så kan det inte vara annat än en godmorgon även att man blir äldre..

Go for it / godnatt

Ibland måste man göra saker enbart för sig själv. Det behöver inte alltid vara storslaget för att man ska känna att det känns viktigt och förbättrar tillvaron. 

För att komma dit man blir sitt bästa jag så måste man trivas med sig själv & sin livssituation.
Även om det såklart känns bäst så behöver andra inte alltid stödja det du väljer att göra, skulle du själv må bra av det så kör!

Det ska jag göra imorgon. Är skräckslagen men känner att man lever bara en gång och det kan inte bli mer än fel och då vet man.


Nu är det natten i vår våning. 
Bäst att samla på sig vad skönhetssömn man kan få för imorgon kanske rynkorna adderas, hehe. #åldersnoja

Godnatt

Välkomna hem till oss!

 
 
Här bor vi!
Det nödvändigaste är på plats (iallafall tillräckligt mycket saker för att kunna stöka ner..) Känns lite tomt men får vara som det är tillsvidare, våra sista möbler är kvar i småland. Det kommer när det kommer helt enkelt.
Vardagsrummet, sovrummet & walk in closet/gaderoben fick inte vara med på bild idag, någonstanns måste man ju få gömma de ouppackade flyttkartongerna hehe..
Vi trivs, det är stort öppet & ljust. 
 
 
 
 
 
Hello som Adele säger

 
 
 
När man format sina djupaste av tankar till ord och lyckas radera inlägget... Det är verkligen typiskt mig & att jag skulle minnas skrivit finns inte på kartan. Jag minns inte ens vad jag åt till lunch idag, hah.
 
 
Anyway, Har precis kört Robbans nya snabb bil till stallet för att kvällsfodra. Älskar den! Har saknat att köra bil med klös i, den var som ett stissigt fullblod. Känslig. Han får vara snabb ut på morgonen om han ska få ha den för sig själv, hehe.
 
 
 
 
I övrigt. Vad skriver man i bloggar nu förtiden? Statistiken brinner i er tystnad. Mina dagar kretsar kring gosstunder med hästisarna. Och bara det kanske inte är så spännande att läsa om. 
Finns här några ideer? Eller är här allihopa bara nyfikna småstadsfolk?
 
Gammal bild på Pelle plutt
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen AmyKändes helt fantastiskt att få sitta upp på Amy igen! Som jag längtat.
Det var lämge oklart om jag någonsin skulle få sitta upp på henne igen, så det var en stor lättnad. 
Jag hann inte sätta mig i sadlen förrens hon var iväg, hah.. Perfekta lilla glada häst.

Tuggade så det skvätte skum åt alla håll. Nöjd tjej.


Sprudlar av bebis lycka
Vetrinärbesöket bjöd på mycket mer än väntat. Amy travade fint och kan efter ett år äntligen få komma igång lite smått.. Som jag längtat efter att sitta på henne!

Det positiva beskeden tog inte slut där. 
Har de senaste veckorna behövt spänna ut Amys magspännen på täcket. Hon har helt enkelt lagt på sig mycket det sista. Har inte reflekterat så mycket över det eftersom ultraljudet vi gjorde för ett par månader sedan visade att det var tomt i magen.


Vår vetrinär instämde med oss ang hennes växande mage och ville slå en kik på nytt. 
Där fanns du lilla liv. Vi blev positivt överraskade, men chockade såklart! 
Var så ledsen över att Amy ingen bebis skulle få, så lyckan nu är total! Känns lite overkligt då man inte ens vågat drömma om detta.
Blir perfekt med två små busar, då kommer de ha varandra att leka med under uppväxten.


Pappa blir Diero Lux N som vi använde när det sista försöket att få henne dräktig gjordes.

Ibland tror jag på mirakel. Som jag längtar efter att få lära känna detta lilla liv.

Älskade bästa Amy
Rädslan om ryggen


Mitt i matlagningen fick jag som en pulserande stöt i mig. Jag trodde först att det kom ifrån köksredskapet jag höll i (kändes som att jag stod mot ett el staket) men insåg snabbt att det var från den svaga sidan av ryggen det strålade, vidare ner i benen som slaknade. Tur att Robban är både snabb och stark..

Jag har sedan operationen haft regelbundna nervstickningar? Emellanåt känns det som när något hoppar ur led och man lixom vill vrida till så att det knakar till och faller på plats igen. Men såhär har jag aldrig känt tidigare. Är fortfarande rädd för att röra mig för vilt och vågar inte tänka på om detta skulle hända när jag sitter på hästryggen. Så tänker helt enkelt inte på det.

Hoppas det känns bättre imorgon, tills dess kör vi på liniment, hästlinda och ryggskena.


Håll tummarna till dom blir blå
Blåsten vill inte ge sig så hästarna får äta sin frukost och bli kvar inne fram till lunch till att börja med, så får vi se om vindarna vänder. Ogillar stark att inte släppa ut dem som är vana vid att vara ute ca åtta timmar om dagen. 
Nu saknar jag mitt ridhus.. Men ser det som motivation till att skaffa oss ett eget ridhus när rätt ställe dyker upp. 
Inget är omöjligt.Imorgon är vi uppe med tuppen.. Vi ska köra upp till vaggeryd för att vetchecka två hästar hos vetrinär Åsa. Det ska tas nya plåtar på Amys stelopererade ben. Hoppas på att det växt ihop fint. Det hade varit underbart för både henne och oss om det skulle gå att iallafall motionsrida henne igen. Vågar inte hoppas för mycket. 
Hon hade varit en perfekt läromästare till Robban sen när Dina ska ha föl.
Håll tummarna för oss imorgon.
Drinkar, tapas & shoppingVilda vindar blåser i Skåne ikväll. Shopping, fördrink och super tapas med livets efterätt. Toppen sällskap som pricken över i, blir glad i hela kroppen när jag träffar genuint snälla människor.
Kastar in handuken för idag, imorgon blir det stallet hela dagen. Som jag saknar dem de få stunder jag inte är där!

-

Bebisarna ska köras till barnvakt och hästarna ska få sitt middags-hö. Sen beger vi oss emot Emphoria för lite snabbshopping innan vi ska vidare ut & äta med vänner. 


Här skall det handlas

 
 
 
 
Nu när det närmar sig jul så kliar det lite extra i shoppingkromosonerna.. 
Det är så väldigt lätt hänt att det hamnar en massa nytt i gaderoben man tycker att man måste ha.
Dock kommer det shoppas en hel del. Men det blir presenter till vänner, och det lilla utav familj jag har kvar, men det är minst lika kul det! Älskar att ge bort gåvor man vet att de vill ha men inte unnar sig själva.
 
Dock blir det en del födelsedagspresenter/julklappar från mig och till mig.
Ska inhandla en hel hög med nya kläder till hästarna, tävlingstäcken mm.
En ny bil står också högt upp på min inköpslista, samt en ny sadel då butet sadlen jag ridit runt i de senaste åren har ganska många år på nacken, är för stor för mig & är ihop limmad.. hehe dags för nytt helt enkelt!
 
 
 
Cheers
 
 
 
 
 
 
 
 

-
Ikväll hade Robban bokat bord i stan. Men vi avblåste det för myskväll hemma i soffan istället. Älskar att bara vara ibland. 


Det blev ingen avancerad middag. Grönisar & protein i form utav kryddiga veggiebitar i en oljad form, hällde över lite oatly (vegansk matlagningsgrädde gjord på havre). Fräscht snabbt och smidigt. Tycker alla borde testa på Oatlys produkter, de är vänliga mot djur och miljö, mycket nyttigare än tex vanlig matgrädde. Jag använder det till allt, soppor grytor och det bästa utav allt.. Såser! Som man kan äta hur mycket man vill utav utan dåligt samvete.

Smoothies & mörk choklad med smak av lime & apelsin till kvällsfilmen. Använder Oatlys smaksatta havremjölk i smoothisarna. Favorit smaken är mango. Testa!

Hillerstorp är inget jag saknar, möjligtvis pizzan för den va gudomlig

 
 
 
 
 
Det är egentligen inte förrens nu när vi verkligen ''landat'' här nere som jag kan förstå att vi faktiskt flyttat.
Att flytta till Skåne är något jag alltid velat göra i framtiden, den kom dock snabbare än vad jag tänkt och tiden till att planera denna flytt var obefintlig.
 
Men nu är vi här och det ångrar jag inte för en sekund. Även om jag såklart saknar min mamma & mina vänner så känner jag ro här.
Det handlade egentligen aldrig om att ''fly'', bara att komma bort ifrån allt som va negativt. Det är svårt att fokusera på sitt bland människor som bara prioriterar sig själva medans man tvingas leva i en dokusåpa.
 
Inget tissel tassel när man går in i byns mataffär, inga nyfikna blickar på pizzerian. Inga som undrar eller tror sig veta vad som hänt. 
 
Bara jag & dem jag ömsesidigt vill ha i livet, 
för att jag älskar dem & de får mig att må bra.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today

Hur härligt är det inte att vi är inne i december och temperaturen fortfarande ligger på 10grader här i Skåne?! Man kan rida ute, och man slipper att frysa.
Hästarna va fina idag, red Bert sist. Slutade med att vi va lika trötta både han och jag. 
Robban har också varit iväg på sin livs första träning utan mig, hästen också kanske? En väldigt glad fästman kom det hem iallafall. KUL!

Gjorde kul hår i eftermiddags, färgning & löshår. När stammiskunderna följer en landet runt så är dem nöjda, kul!
Så härlig färg!

Jag älskar oss

 
 
 
 
Det är fint att tidigt i livet hitta den man vill leva med. 
 
 
 
 
 

Jag behöver inget diamanthalsband

 
 
 
 
 

Det börjar bli dags att fylla år, åldersnojan smyger sig sakta på.
I denna ''mellanålder'' jag nu befinner mig i nu finner jag ingen mening med födelsedagar. Jag känner mig redan gammal, och att bli äldre utan att ha åstadkommit något större med livet ger mig lite panik.

Jag har år efter år överösts med genant mycket dyra fina presenter. Det är klart att det är kul med fina gåvor man kanske inte kan köpa/eller unnar sig själv men det är viktigt att komma ihåg att det inte är sakers värde som avgör glädjen kring dem. Jag har många gånger känt att jag varken behöver eller innerst inne ens vill ha allt fint jag fått, även att jag såklart blivit glad & tacksam. Men det måste inte krävas en dyr present för att man ska bli genuint lycklig, (Förutom när jag faktiskt fick min älskade Miss Amy på 16årsdagen). Annars är det finaste man kan få inte något man kan köpa, det är omtanke och tid.

Tex när jag en gång för en herrans massa år sedan fick jag ett födelsedagskort för 20 spänn. Det kunde sjunga, glittrade och var bland de bästa presenterna jag fick det året. För det var speciellt till mig.             Likaså fick jag en jätte fin ''Mella tårta'' förra året. Det var inget dyrt, inte heller något jag kunde behålla men det låg mycket tid & omtanke bakom den. Minnesvärda gåvor men inte dyra.Jag önskar inget till min födelsedag, jag vill bara vara lycklig. Och lycka på riktigt kan man inte köpa för alla världens pengar (om man inte köper en häst då vill säga, skämt åsido). Skulle jag bli tvungen att önska något nu så skulle det vara..                                                                                                                                 Två ton höbalar, några pallar spån, &  sju skoningar.  ;)

 

 
 
 
 
 
 
 

Gmorning/Byebye Mercedes
Jätte trött efter att ha varit vaken halva natten då bebis Bella inte mått bra. Hon är bättre nu men det går i perioder, påväg till djursjukhuset med henne för säkerhets skull.

Hästarna ska sedan ridas i regnet och ärenden ska göras.Bilen är såld, så nu kikar jag efter en billig jäkel med automat låda. Den får gärna låta högt och ha fin färg, annars är det inte så noga. 
Lutar emot en rosa Mercedes clk cabb. Det har jag alltid velat ha. Det skulle funka med en Ford fiesta också, skit samma nu skall här tränas och tävlas.Vem impulsfärgar håret lila?
Igår var jag i stallet så länge att jag tror att till och med hästarna tyckte att jag skulle åka hem och Robban var iväg på jobb, så fick jag en impulsiv ide.. 

Jag slängde ihop lite hårfärg och höll tummarna. Resultatet blev som jag redan innan visste om inte precis som jag önskat. Men vad gör det? Ibland behöver man bara lite förändring och det på direkten.
Blir ett besök hos favorit frisören inom kort! Det är helt klart värt att åka upp till vaggeryd för det! 


Dags att lägga till "borsta håret" i min planering också tror jag.. Haha

Ordning och reda


Jag är en väldigt impulsiv människa. Gillar att göra vad som känns rätt för stunden och försöker hålla alla måsten i minnet.
Det är super svårt! 
Speciellt när man är både glömsk och virrig..
Därför har jag nu avsatt tid till planering, för med åtta hästar i ägorna är det viktigt med framförhållning och inga sista minuten lösningar. 
Känslan av att själv styra sin tid och inte tvärtom ger ro. 


RSS 2.0