Update ifrån helgenHelgen har spenderats på hästigaste vis. Självklart mycket tid i stallet med mina fina fyrbenta men utöver det har vi också kört till tävlingarna i Värnamo båda dagarna och kikat. 
Även att det är tråkigt att inte vara med och tävla själv så är det ändå motiverande att "andas tävlings luft" och lärorikt ett se på. 
Längtar längtar längtar.


Vi gick även in stenhårt för earth hour igår. Tycker sånt är viktigt att uppmärksamma, och ack så mycket socialare tillvaron blir utan el osv. 

Right now

Skolios frågor

 
 
 
Har fått frågor angående min ryggoperation ifrån andra skoliosdrabbade. Då möjligheterna till att hitta andra opererade/ drabbade är dåliga så väljer jag att svara på dessa frågor öppet så att fler kan få ta del utav dem. Ska göra mitt bästa för att svara på dem så bra som möjligt. :)
 
 
 
Hur lång tid tog det innan du kunde rida i alla gångarter? 
Enligt min doktor tar det mellan 6-10 månader för ryggen att läka ordentligt nog för att man ska få utöva aktiviteter som att rida osv. Själv satt jag upp första gången efter redan sex veckor, det var dock i skritt jag smygred på min älskade Flinga (som jag har största tillit till). Jag kom igång ordentligt några månader tidigare än planerat.. Det är inget jag rekomenderar att man gör utan förespråkar att man inväntar doktorns tillåtelse! Det blir stora komplikationer ifall att det skulle hända något.

När skrittade du första gången efter operationen Gjorde det ont? Hur ont? 
Då åt jag fortfarande starka mediciner så har svårt att sätta skala på smärtan. Men det gjorde mycket ont länge därefter. Jag & kompisen jag tvingade till att putta upp/lyfta av mig brukar än idag skratta åt min envishet. Det fanns inget att diskutera jag skulle bara rida och hon fick abslolut inte säga det till någon. 

Gjorde själva operationen ont? 
Jag kan inte sätta ord på smärtan operationen bidrog med. När jag försöker tänka tillbaka stöts tankarna snabbt bort. Men man får tänka på att det är något som måste göras samt att läkarteamet är otroligt duktiga. Man får mycket smärtstillande och även om det tar tid så blir det bättre för var dag som går där efter.

Är ärret lika synligt än idag? 
Jag opererades framifrån vilket kostade mig ett revben samt ett ärr som går framifrån bröstkorgen och runt bak på ryggen. Jag bad om att få ärret sytt och inte ''häfftat''. Det har verkligen läkt jätte fint, och är idag inte något jag tycker är fult. Tvärrtom så är jag mycket stolt över det, det symboliserar vad jag gått igenom.
 

Hur lång tid tog det för dig innan du fick opereras? 
Min skolios upptäcktes ganska sent (försent). Till en början ville doktorn operera direkt. Men jag lyckades tack vare envishet tjata till mig att jag skulle få rida de Svenska mästerskapet på min ponny först. Så vi kompromissade med att göra en kontroll röntgen i Mars där han på många om och men gick med på att få låta mig rida SM i Augusti, två veckor senare opererades jag..
 
 
 
 
Före - efter bild. Är fortfarande sned och har skolios.
Nyopererad med det första som efterfrågades - min Flingan bild.
 
 
 
 
 Tankar kring blogg

 
 
Ofta loggar jag in här utan något att egentligen skriva, det är nog bara av gammal vana..
 
Skrivandes förmåga är som bortblåst och jag föredrar att ha mitt liv privat, för mig och dem jag väljer att dela det med. Samtidigt som jag ibland känner suget utav att leverera ett inlägg, dela med mig utav tankar och livet.
Det är något jag under flera år valt att göra och att många viktiga händelser för mig finns dokumenterade är något jag tycker känns bra. Det är också fantastiskt kul att komma i kontakt med er som läser. Att tex kunna bidra till att någons ''skolios resa'' ska kännas bättre och peppa.
 
Kluvet det där för känns synd att inte bidra med mer när ni är så pass många som ofta kikar in oavsett uppdateringen. 
 
Kanske skulle det vara kul att byta bloggportal?
Någon som vet om det är möjligt att flytta med hela bloggen till någon enkel/kul portal? Förslag?
 
 

Toppen helg

Har haft en toppen helg.

I Fredags blev vi bjudna på en fantastisk trerätters middag hos min kusin. Så lyxigt att komma bort och äta gott i trevligt sällskap.

Efter stall och skötsel utav hästarna under Lördagsmorgonen så lämnades ansvaret över till modern min. Rullade ihop med min Adonis ner till Skåne för lite mys och ärenden. Blev shopping massvis med god mat & dans till sköna slagerlåtar ihop med hjärtat och hans bäste vän. 
Super trevligt och jätte skönt med en natt på ett toppen fint hotell.


Svängde också förbi Maria Plosjös Galleri inne i Malmö. Blev helt betagna, helt magisk konst. Wow! 
Skräckblandad förtjusningGodmorgon!

Idag är jag så glad att det sprudlar. Det är efter en lång boxvila Amys första dag ute i sjukhagen. Så härligt att se hennes lycka över att få stå ute och äta frukost igen. :D 


Dock har jag hjärtat i halsgropen.. Sååå orolig över att något ska hända och eftersom att självaste Amy har VM guld i grenen "smita ifrån hagen" är hagen nu extra säkrad och jag sitter till en början och håller ett öga på henne. Eller räknas till en början som att sitta på en spånbale bredvid i en timma? Hehe.. /hönsmamman MellaStay there Amy! 
The one and only
Målade inför Ljungby en tavla på någon som betyder oerhört mycket för mig. 


Här är bilder på när Flingan tavlan gjordes i olika steg.


Färdiga resultatet på älskade Snow Flake.
Konst helg i ljungy

 
 
 
 
Denna helg har jag gjort något lite läskigt men fantastiskt roligt.
 
Jag fick äran till att ställa ut mina tavlor under de nationella tävlingarna i ljungby. Samt sponsra en klass med tavlor till de segrande.
 
 
Jag älskar att måla och skapa men är egentligen alldeles för självkritisk för att  ta mig mod till att visa upp det jag gör. Men tjusningen med konst är väl att allt ligger i betraktarens öga & att det inte finns något perfekt. Man växer mycket när man vågar.
 
 


Det blev långa dagar och kvällar i ljungby och hemma i stallet men det var det absolut värt. 
Är verkligen imponerad utav ponnysporten. Trotts långa dagar levererar dessa unga ryttare fantastiskt bra på de mycket fina ponnyerna. Grymt!  Även en stor eloge till tävlingsarrangörerna samt funktionärerna i ljungby som arrangerat kanon tävlingar.
Min längtan efter att få tävla växte sig ännu större.
 


Bilder på ryttarna som vann. Imponerande ritter! 
 

 


Gbg och förkylningskurerÄr inne på den femte veckan utav brutal förkylning. Vräker i mig stora mängder ingefära, dricker honung rätt ur flaskan och små smuttar febrilt på min hostmedicin. 
Inget vill hjälpa emot nattliga hostattacker, minskat syreuppdag från nosen och kittlande nysningar..

Tips på dunderkur mottages mer än gärna!


Men iallafall, solen skiner och det är gudomligt härligt. Jag känner mig glad och nöjd efter Göteborg horse show. Fick bevittna fantastiska ekipage! Är så väldigt spännande och inspirerande att befinna sig där. Höjdpunkten var helt klart min tränare Sandras andra placering på sin fina Brenda. 
Fantastiskt att se var också världscupen! Hårresande!

Det blev inte mycket shoppat tyvärr. Men mycket kul att träffa alla vänner man så sällan stöter på.

Robban och fi taggar hoppningar.

Det va vad bilder jag lyckades klicka i Götet.


RSS 2.0