På äventyrGodmorgon!

Vaknar inte med någon söndags ångest här inte! 
Sitter för tillfället i en bil som tar mig och mamma till flygplatsen. Nu skall här flygas till Holland för att testa hästar. Ser otroligt mycket fram emot detta och hoppas verkligen på att kunna hitta mig ännu en bästa vän (eller fler) att utvecklas ihop med.

Spännande! Tänkvärd story

 
 
 
En riktigt bra ''historia'' som beskriver hur tung en liten börda kan bli med tiden om man inte väljer att hantera problemet direkt. Tänkvärt!
 
 
 

 

En psykolog vandrade runt i rummet medan hon talade om att hantera stress inför publiken. När hon lyfte ett glas med vatten så förväntade sig alla att hon skulle fråga om glaset var “halvtomt eller halvfullt”. Istället frågade hon med ett leende:
“Hur tungt är detta glaset med vatten?”
Det kom en del svar och gissningarna varierade mellan 100 och 500 gram.

Hon svarade:
“Den absoluta vikten har egentligen ingen betydelse. Det beror helt enkelt på hur länge jag håller glaset. Om jag håller det i en minut så är det inget problem. Om jag håller det i en timme kommer jag att ha lite ont i armen. Om jag håller det i en dag, så kommer min arm att kännas domnad och förlamad. I varje enskilt fall kommer glaset att ha oförändrad vikt, men ju längre vi håller det desto tyngre blir det.”

Hon fortsatte:
”Stress och oro är som det där vattenglaset. Om vi tänker på dessa ett tag så händer ingenting. Om vi tänker på dem lite längre så kommer det att börja göra ont. Om vi tänker på dem hela dagarna så kommer vi att känna oss förlamade – oförmögna att göra någonting.”

Det är viktigt att komma ihåg att släppa det som stressar dig. Så, så tidigt på kvällen som du kan, lägg av allt det du bär på. Fortsätt inte att bära på saker under kvällen och inpå natten. Kom ihåg att sätta ner vattenglaset!

 

 

 

 

 


Happy daySitter nöjd i lastbilen påväg hem. Har hittills haft den bästa dagen på länge. Den efterlängtade tävlingen gick bra.
Babsan sprudlade utav glädje och likaså ja (även att pollenallergin fick mina ögon att sprudla utav tårar istället..) 

Även att fröken va ganska pigg på framhoppningen så lyssnade hon jätte bra inne på banan. Själv är jag nöjd över att ha hållt planen och ridit lugna bra träningsrundor, det är nämligen svårt att rida sakta på babs!


Min fina älskade rallymakaron <3
LängtanGodmorgon!

Tävlings "kläderna" till både mig och babs har vart packade sedan i början utav veckan, vi är taggade som tusan.

Känns lite spännande att imorgon släppa in en mycket pigg Babs på den stora utebanan i vaggeryd som första tävlingen på väldigt länge, hehe.. Vi får hoppas att hon tar sig tid att lyssna på den allt förvirrade pilioten lite granna iallafall. Det blir bra, kung Babsan reder det. Och roligt ska det bli!Älskade hjärtatGrym kväll
Igår kväll arrangerades en överrasknings fest för en utav våra bästa vänner. Det blev en stressig stund under resan hem ifrån Göteborg, bytte om och gjorde mig iordning i bilen - hem och pussade på hästarna, babs verkade njuta utav sin vilodag. 

Sedan bar det iväg in till värmamo. Tycker der blev en galet lyckad kväll, det var skönt att spänna av efter att hela dagen ha skyndat så. Och kul att kunna överraska och göra någon glad såklart !


VM i pollenallergi
Älskar denna dräkt ifrån Nelly


Blir en dag med hästar, jobb och förhoppningsvis lite pasta hehe.Göteborgsvarvet


Nu har båda grabbarna krigat sig i mål. Såååå duktiga har de varit. Fantastiskt evenemang med mycket jippo runt om.
Har verkligen haft en trevlig dag i solen. Guldstjärna till min glass älskare till fästman som for runt varvet som en blixt.

Men dagens stora eloge går till min grymma storebror som gjort en stor livsförändring. 
Riktigt duktigt jobbat och mycket inspirerande, ett levande bevis på att man kan allt man vill! Grymt!
 Stolt är jag Peter!


Taggade innan start
Finaste i världen springer fram för en snabb puss
Välförtjänt mål öl!Göteborgsvarvet here we come!

 
 
Efter att hela veckan ha matat dem med elitfoder i form utav super pasta alá Mella är vi nu redo för att inta Göteborgs varvet!
Både Fästman & storebror ska ge sig ut på det utmanande långa varvet. Och jag ska hejja på & kanske sluka en chokladboll eller två, hehe. 
 
Blir iallafall en intressant upplevelse då jag aldrig tidigare varit på plats. Och mysigt med hotell & ännu mera pasta :D
 
 
 
 
 
 

Pelle
Jag är så galet kär i denna häst.


Nöjd och glad efter några tandtroll mindre, duktiga lilla stora killen.Smågosarna


Igår fick alla tjejerna följa med hem över natten. De busades och badades.


Fina små vänner ute på tur
Pgr utav skada får Alice inte gå långa sträckor själv men är minst lika nöjd över att få åka med i hundväskan.


Liten badflicka


Tackar även för alla hästförslag som rammlat in! :)


Godkväll
Efter ett toppen pass på bästa Lill-Babs ihop med bästis med häst är det underbart att komma hem till mannen min. Speciellt när han väntar med favvoglass, jordgubbar, choklad, crush och mina "är sugen på hela tiden knäckebröd". 

Godkväll!, imorgon 06.00 äts det frulle ihop med hästarna.
-

 
 
 
 
Lyckan över att jag & Babs är anmälda till vår första tävling på länge är obeskrivlig!
 
Vi är båda ringrostiga,smårunda och lite knasiga men roligt ska det bli!
 
 
 
 
 
Jag önskar att det fanns fler som Amy & Babs.. Eller en stor Flingan.
För hitta någon passande storhäst till mig börjar kännas helt omöjligt. 
 
Någon som vet om en kvick, modig, känslig liten hoppglad kompis som vill flytta till mig?
 
 
 
 
 
 
 

-Trevlig kväll med god mat i sällskap utav de bästa människorna jag vet. Ibland behöver det inte vara svårare än så. :)

By me


By me


-Haft en toppen helg. 

I Fredags provred jag fyra fantastiskt fina hästar. Kändes ganska ovant då det var ett tag sedan jag hoppade på annat än min unghäst. Men så roligt! Blev förtjust så det blir till att smälta och fundera.
Att tränings/ryggvärken fick mig att känna som att jag blivit manglad är en annan femma hehe.. 


Efter häst och stallskötsel tog mannen i mitt liv med mig ner till Skåne för en snabb visit. Blev lite shopping, toppen mat, och en svänga dans. Kul att komma iväg ibland även om det bara är för en dag.


Promenad i en vacker park. Valborg


Har trotts omständigheterna haft en super helg. Valborg spenderades impulsivt med härliga vänner i Värnamo och sedan vidare till Harrys som för första gången på länge va riktigt kul!
Har övriga helgen spenderat tid med hästar och vänner. Ätit gott, och förutom en början av en ilsken förkylning även mått gott.Amy är nöjd över att få komma ut i en lite större hage. (Som jag förövrigt fick bygd i trädgården, hehe)

RSS 2.0