Kämpa för framtiden

 
 
 
 
Saker och ting blir sällan som man tänkt..
Jag & Robban hade planer på att fira både jul & nyår i det allt för saknade favorit landet Thailand.
Resemöjligheterna för oss har pgr utav omständigheterna drastiskt minskat. Vi blir helt enkelt kvar i skåne med våra älskade fyrbenta vänner och jobbar hårt för att bygga upp inför en framtid då ingenting ska vara omöjligt.
Det är så jag vill kunna leva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hello

 
 
 
 
Direkt efter stallet (som vi varit i heeeela dagen) åkte vi iväg för att köpa mig en ny dator. Känns tryggt att ha Robbans hjälp i sånna situationer då jag är på helt bortkommen så fort det kommer till elektronik.. Jag är nöjd med mitt köp, om den nu inte skulle vara bra så är den iallafall fin, hehe..
 
 
 
Mysigaste Kramisarna, nu ska vi kika på hoppningarna vi missat ifrån stockholm.
 
 

En kväll med Nanne & PH


Hade en fantastiskt rolig kväll.
Det va längesen dansdojjorna stampade runt så energiskt som de gjorde på Etages "schlagergolv" igår.. Att jag hade sällskap utav de roligaste människorna man kan tänka sig gjorde inte saken sämre.
Kul att få slappna av för en stund och bara vara lite ung. Bästa Robban tog stalltjänsten imorse så jag fick vila ögonlocken, man är ju inte sjutton längre hehe..Nu en "efter stallet" pizza & film.

Finbesök i högsta gradIdag är ingen vanlig dag för idag kommer två utav de bästa människorna jag vet ner till mig.
Nu ryker paljetterna & skumpan fram, när finbesök i form utav dessa står på agendan duger det inte med något annat.Saker jag inte gillar

 
 
Alla har vi väl endel saker/ platser vi inte uppskattar.
 
♦ Kan börja med att jag inte tycker om att vara på flygplatser/tågsstationer. Det är ofta mycket väntetid och det gör mig väääldigt rastlös.
 
♦ Jag blir väldigt äcklad utav köttdiskarna i mataffärer. Döda blodiga styckade djurkroppar, där börjar veggo mella må illa.
 
♦ Jag är bokstavligt talat livrädd för doktorn (har mina skäl) och går helst inte dit hur sjuk jag än skulle vara. Sprutor, operationer och obehagliga besked skrämmer mig.
 
♦ Långa köer. Blir även då galet rastlös.
 
♦ Sveriges trafik. Värdelösa och ofta farliga bilförare som försvårar framfarten i trafiken. Känns som att många inte har en aning om vad de sysslar med bakom ratten. Själv är jag en exemplarisk förare (om jag får säga det själv).
 
♦ Åka buss är något jag tycker är katastrof tråkig. Efter tre år i gymnasiet är jag mer än nöjd med mina erfarenheter ifrån länsstrafiken.
 
♦ Djurparker där djurens välmående inte prioriteras. Det gör mig ledsen. 
 
 
 
 
 
 
 

Todiloooo
Är sååååå nöjd med dagens tre ridpass.
Alla skötte sig utmärkt och va så fina! Bert hade inga hyss alls för sig idag, Babsan var lugn och fin, mjuk som ett geléhallon. 
Största elogen går till bebis Pelle. Så stabil & tuff han är trotts sin ynka ålder och rutin. 
Första dagen på nytt ställe. Det var lastbilar, dagisbarn och halvtossiga hästar kring ridbanan men det bekom inte honom nämnvärt. Han kikade lite men var hela tiden uppmärksam på vad vi skulle göra. En ordentlig vända glädjeskutt klämde han in, herre jisses så kvick han är!


Nu har här inhandlats massa mys inför morgondagen. Längtar så efter dom bästa galningarna jag vet.Människan är ett monster

 
 
 
Jag blir så jävla ledsen. Besviken på mänskligheten. 
 
Det ska inte finnas några djur som far illa, men det gör det tyvärr... De plågas,skadas, & görs till åtlöje utav idioter till människor. Många fall sker då de ska bli mat till er som äter dem,päls till era kläder, andra fall gäller husdjur.
 
Jag kan inte förstå hur någon kan göra så emot hjälplösa varelser som bara vill ha kärlek. De väljer inte själva vart de ska hamna, de är försvarslösa.
Djuren känner lika mycket smärta & känslor som oss. De kan bara inte göra sin röst hörd.
 
Människan är ett monster. 
 
 
Jag kan inte längre blunda för detta, något måste göras. Inte nog med att regler borde både skärpas & införas världen över så borde inte vem som helst få skaffa djur. Det är skrämmande!
 
 
Tankar kring detta håller mig vaken om natten. Fina fina djur.
 
 
 
 
 
 

Lycklig hela vägen ner till Helsingborg

Det känns lite som julafton. Det var tur att jag hade öron när leendet steg i takt med att min fyraåriga Pelle dansade runt i ridhuset. 

Tack till Oleg Stefanov!

Vilken ryttare! Och framför allt inspirerande, ödmjuk människa. 

Bra förebild!

Adonis & Bahia
Idag erbjöd jag Robban det finaste jag har att erbjuda. Jag frågade om han ville sitta upp på min kung Babs. Det är inget vem som helst skulle få, hon är min diamant.

Han tystnade och såg ganska konstig ut innan han frågade om jag arg på honom,?! haha.. Han tog inte mitt finaste erbjudande så fint det var menat utan menade mer på att hans sista stund skulle kunna vara kommen. 
Upp hoppade han och bra gick det!
Babs anpassade sig och tog det verkligen piano. Hon är en mycket klok dam den där Bahia Cabana.Småland tur & returGodmorgon!

Morgonen var god med frukost & ro. Natten var allt annat än rofylld. Mardrömmarna är tillbaka så det blev inte mycket till sömn. Mardrömmar i olika skepnader är något som jag haft periodvis ända sedan jag var liten..


Nog om det, idag ska jag upp till de småländska skogarna för att hämta hem min saknade Pelle häst. Sen är mitt "hästharem" samlat. 


Han blir så mycket större än vad jag tänkt. Det känns som om jag är ungefär lika lång som hans ben. Haha..Bilder på vårt hem kommer såsmåningom att komma, då alla möbler inte är på plats ännu känns det fortfarande lite tomt. Det är ju ganska mycket yta att fylla.
-Finns det en vilja så finns det en möjlighet.

 
 
Man sliter kämpar & gör sitt allra bästa. Allt man ser är hur lång vägen dit man vill är, man undrar om det trotts all världens vilja verkligen är möjligt.
Det man ofta glömmer är att då vända på det, se tillbaka och se hur långt man redan har kommit. Bara igenom att våga tro på att man kan så har man kommit en bit. 
 
- Vill man så kan man.
 
 
 
 

In progress


Beautiful viewsLet's sparkle

Har fått dille.. Men jag älskar när det glittrar och det lyser såååå fint!
När en guldfisk är förlovad med superman

Eftermiddagen blev inte alls som vi planerat men jag måste tacka gudarna för att jag är förlovad med super man.

Lyckliga och shoppingtaggade skulle vi starta bilen och åka iväg. 
Lyckan la sig snabbt när jag kom till insikt med att jag ännu en gång stirrat bort bilnycklen (till den enda bilen vi hade hemma) liksom telefon, plånbok och handväska som också brukar komma på villovägar i mitt stess.

Allt brukar dyka upp, det gjorde inte bilnyckeln.. 

Tillslut insåg jag att den befann sig i den andra bilen som var parkerad vid stallet. Då fick Robban droppa ridkläderna och hoppa i sina löpkläder för att ge sig ut på de snöbelagda vägarna. Stackarn fick springa ett halvt Göteborgsvarv i de skånska isvindarna.Ibland är jag en riktig guldfisk.. Men jag har verkligen en super snabb super man..

Gosiga

YnkligVårt hem har verkligen börjat falla på plats (mycket tack vare våra mammor).
Trivs så galet mycket och bara älskar hur fin & lyxig lägenheten känns. 
Vi har verkligen haft tur med att hitta ett "drömmigt" hem till hästarna och ett lika  fint till oss.

Robban är shoppingsugen, blir till att snoka reda på en ridsportsaffär eller tre så han får köpa lite nytt till sin egna häst. Jag håller i plånkan (försöker iaf) och nöjer mig med att köpa behövligheter som broddar mm. Vintern ska inte stoppa oss från att träna!
Mamma åkte hem i förmiddags, vi saknar henne redan. 
Snöiga skåneland


Godförmiddag ifrån ett gaaaalet snöigt & kallt Skåne.
Hästarna verkade tycka det var mysigt med snö de rullade sig och busade flitigt i hagen. Bert har nog inte sett snö i så stora mängder förut, han var väldigt skeptisk till att gå ut. 😝Sötaste filmen på en glad Affe finns på min instagram.

Djurmördare

 
 
Gammalt inlägg som i dessa tider tål att upprepas. 
 

Päls
 

Varmt, gosigt, snyggt & ''jätte inne''.
I dagens samhälle stöter man på äkta djurpälsar överallt. De flesta äger något gjort i äkta päls, en krage, jacka, mössa eller väst. Människors fåfänga och egoism går före andra varelsers välbefinnande.
 
Djuren i pälsindustrin föds upp endast för att bli plagg, det är sällan resten utav djuren tas till vara. Detta är en industri det ligger mycket pengar i, människor blir giriga. Men för mig är inte alla pengar i världen värda att låta någon gå emot ett sånt mörkt öde eller leva under de omständigheter som de gör under tiden.
Jag tycker att de brutala sätten djuren avlivas på är mord. Det fångas i bensaxar, andra gasas ihjäl, medans endel blir av med pälsen sin levande.
 
 
Detta är något som gör mig mycket mycket ledsen. Men som många blundar för. Kom ihåg att detta är levande vareler med egna känslor, alla förtjänar trygghet & kärlek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En film jag bara läst om men själv inte klarar titta på. Ni som tycker päls är okej kan ju ta er en titt på den och förhoppningsvis ändra er åsikt.
 
https://www.youtube.com/watch?v=YEBLpMAEueY#t=44
 
Det är svårt att stoppa denna industri men man kan visa att man inte tycker att det är okej genom att inte bidra. På så vis behöver man inte heller ha det på sitt samvete. Tänker fler människor så så kommer det såklart att minska.
 
 
 
 
 
Ett viktigt ämne!
 
 
 
 
 

Mammavård
Nu har min efterlängtade mamma kommit ner för att hälsa på. 
Det har shoppats & donats, tror hon vill försäkra att vi inte går hungriga nu när hon inte alltid kan vara på plats för att mata oss. Hah..

I vilket fall som är det härligt att få bli lite bortskämd och få "mammavård". Imorgon tar hon över stalltjänsten och vi kan för första gången på över en månad bara andas (försöka ta det lugnt) och bara koncentrera oss på ridningen samt att flytta in i vårt nya hem..


Nu blir det en lugn myskväll, ska passa på att njuta av sällskapet.

När man delar pizza med Alice 
Thea & Bella har saknat varandra Flytt& träning
Gårdagen var sen & tuff, men nu är alla väsentliga saker för att leva och bo nedflyttade till skåneland. Och vår lägenhet är såååå fin! Till och med finare än vad jag mindes den som. 


Har varit iväg med Bert & tränat för Björne. Det va lite kämpigt men väldigt kul och givande för oss båda. Den dagen jag har fångat hans "smårävar" (han har helt säkert en buse i varje öra) kommer många svårigheter vara lösta för oss. 
Alltid väldigt nöjd med honom, det är väldigt utvecklande för mig att rida bebisbert. Lär mig så mycket.
Euforisk
Eftermiddagen & kvällen spenderade jag och Robban i flyinge för att se de stora hoppningarna. 
Vi kommer gärna iväg för att se på större klasser så ofta vi kan.

Wooow vilka fina hästar & wooow vilka fantastiska ritter! 

Det är så nyttigt att se duktiga ryttare rida. Alla har de sina egna system. 
Titta, analysera & lär.


Peders seger ritt var storslagen! 


Imorgon blir det inte ett dugg kämpigt att stiga upp innan tuppen för att rida på den vattendränkta ridbanan. 
Jag & Bert ska minsann öva.. En vacker dag är vi där, dit vi nu vill komma. Det får ta hur lång tid det vill, tid har vi massvis. Bertis är bara barnet, tanken på att vi kommer kunna hoppa runt ihop när jag är över trettio är ju kul. Haha.. Så vi hinner öva ett tag till..


Lilly & RoseHar blivit störtförälskad i smyckena ifrån Lilly & Rose.
Otroligt vackra, finns passande "set" i en mänga olika färger.
Julklappstips!

Fina Bertis

 
 
Älskade lilla gosegosse! 
 
 

Manlig i sin ''hag grimma''
 
Är så glad & mallig över honom. Och en stor guldstjärna ska han ha efter att de senaste två veckorna skött sig utmärkt under uteritterna (dock med sällskap)..
 
 
 
 
 

Story of art

 
 
 
 
 
 
 
Det här med konst är svårt tycker jag.
 
Det finns inget rätt eller fel, allt ligger i betraktarens ögon. 
Vissa utav oss dras till färger & dess sammansättning medans andra tittar på former samt motiv.
 
Jag själv föredrar mestadels abstrakt konst. Det får gärna finnas ett motiv, men det behöver inte vara detajerat.
Jag tittar på färgerna, hur de smälter samman eller sticker ut. Jag gillar när verket ''säger'' något eller får mig att känna. Det ska inte finnas något perfekt.
 
 
 

Sälj bara sälj!
Jag älskar att online shoppa och har helt galet mycket kläder, skor & handväskor.
Nu när det vaknas att flytta ner alltihopa så funderar jag på att istället sälja av allt som inte används (många plagg har fortfarande prislappen kvar/är helt oanvända).

Det mesta är i stl 34/XS

Skulle det finnas intresse för det så lämna en kommentar här!
Jag ordnar nog upp en instasida där alla shoppingsugna kan buda..


Schlager, hästar och galna bilförare
Jag och Mella trivs verkligen bra i Skåne och på torsdag får vi äntligen vår nya lägenhet bara några kilometer från stallet. Det ska bli fantastiskt att slippa lägga flera timmar om dagen på att köra till och från hästarna och att ha 130 kvm att bo på.

Förra veckan köpte jag min första helt egna häst och det känns underbart. Nu är det, om möjligt, ännu roligare att vara i stallet och att rida när man sitter på en egen häst. Utan min fästmö hade det aldrig varit möjligt men nu har jag så bra hjälp och mycket kunskap bredvid mig precis hela tiden, något som jag verkligen uppskattar! 
Nästa år ska det utan tvekan börja tävlas även för min del!
Just nu sitter jag och åker med en högt sjungande Schlager-Mella på väg till stallet så jag skyller eventuella felskrivningar eller konstiga meningar på att jag konstant har en puls på 210 och att mitt hjärta hoppar runt helt vilt i nästan varje sväng. Det känns alltid tryggt att veta att föraren var 3:e minut glömmer att det är hon som kör!! 😧

/R


Frukostrutiner
Idag var vi uppe med tuppen (det är vi visserligen varje dag) men idag tog vi oss tid till att i lugn och ro sitta ner och äta frukost. Det händer aldrig.

Det skulle kunna bli en god och viktig vana då min frukost oftast är obefintlig eller består av allt ifrån en halv macka till en redbull.. 
 
Men det är ganska svårt när man inte är någon frukost människa och verkligen inte gillar mackor osv. 
Vad brukar ni äta till frukost? Snabbt smidigt & gott ska det vara!
Tips?
Me myself and IGillar dessa toppar starkt. 
Den jag har på mig är ifrån Gina Tricot och fanns i många olika färger, jag valde den blå.Det gör lite för ont i hjärtat
Måste försöka komma ihåg att det är i motvind drakarna lyfter.


Vart är världen påväg? #prayforparis&Beirut

Jag är helt uppriktigt rädd för hur allt våld världen över ska sluta.
Något måste göras innan trygghet blir ett minne blott. Ondskan som finns i människorna bakom detta skrämmer mig.


Det är fint att visa att man stödjer & bryr sig, visar empati. Men att ändra färg på sin Facebook profilbild är tyvärr inget som förändrar världen. En enormt mycket större förändring än så är just vad som måste ske, men hur?

Sänder de varmaste tankar till de drabbade och de runt omkring dem.

Kontrollfreaket tvingas slappna av.
Gällande mina hästar är jag väldens kontrollfreak. Listan på dem som får ta hand om/rida på dem blir nog bara någon centimeter lång, hah.. 

Det viktigaste för mig är att dom har det så bra som möjligt och då vill jag såklart gärna vara på plats och checkkolla det själv (helst hela tiden). 
När någon utav mina nära är snälla och hjälper mig är väldigt tacksam såklart.
Dock förhörs de stackarna om allt ifrån ifall Babsan såg glad ut, om Bert hälsade hallå, vilket ben Amy vilade på, om de verkligen stängde stall dörren ordentligt, lite kryddat men tror att de flesta förstår vilken nivå mina tankar snurrar kring.. (Själv kollar jag alltid allt en gång för mycket, viktiga som oviktiga saker)

Att inte avslappnat våga överlåta ansvaret till någon annan utan att oroa sig över ifall allt verkligen blev rätt gjort måste ju ändå vara en ganska typisk "hästfolk" grej?
För ingen tar hand om sina hästar så bra som en själv. Det är nog de flesta ganska eniga om.
Det hade dock vart skönt att oroa sig lite mindre, men det är nog helt enkelt något man har i kroppen gällande dem man älskar.
Mercedes for sale
Vad jag förstått så har det uppkommit mycket snack där uppe i skogarna gällande försäljning av min bil eller ej.


Mycket riktigt så är den till salu.
Den ska bytas ut emot hästskor, fodersäckar och tävlingar.
Det är en prioritering, hästarna går före allt ( om jag så ska åka trampebil,.)

Här är annonsen i fall att någon skulle vara intresserad utav att faktiskt köpa den rackaren och inte bara prata goja..

http://www.blocket.se/jonkoping/Mercedes_A_180_AMG_63782580.htm?ca=17&w=1

Upp som en sol, ner som en....
Är besviken på min egen insats i dagens klass. Dålig fokus resulterade i dålig ridning. 
Babs med världens största hjärta vänder verkligen ut och in på sig själv för att hjälpa till, även om man ibland hade önskat att det fanns något slags stopp i henne, hehe.. Roligt har vi ihop iallafall.
Fantastiska fina Babs vän.


Som vi alla älskar henne. 


Den senaste månaden har gett mycket att tänka på, det har snurrat rejält i skallen. Det är sånt som är svårt att släppa för en stund och slappna av.

Rundan är förmodligen inte så dålig som jag tycker just nu, det brukar behöva lägga sig lite. 
Som en vis man en gång sa till mig, 

- I det stora hela så spelar det ingen roll.

Det är så sant. Man behöver tänka lite utanför boxen ibland.
Tävling hela helgen.
Denna helg hoppar jag & Babs i Lund, nära och bra vart man än vill åka här nere. 
Ska som vanligt bli roligt att ihop med Babs göra det hon gör allra bäst och tycker är det roligaste som finns.Såhär fin hade hon gjort sig när jag hämtade henne i hagen.. Att det sen tog en kvart att övertyga henne om att gå in i det stora duschrummet underlättade inte.


-

Nu har jag deltagit i mitt livs första husvisning, och fler står på ingång.Shopaholic
Det är något med shopping som gör mig tossig.
Nu när alla glammiga paljettbeklädda plagg intagit butikerna så borde jag kopplas. 
Synen utav paljetter, spets, polokragar, sammet och fuskpäls i alla dess färger får mig att sprudla. 
(Kom ihåg att materiell glädje är inte viktigt i det stora hela & varar bara för en stund, men det är ju dock en ganska rolig stund att unna sig ibland. Hah..) Ett par på flykt

 
 

 

Rutinerna börjar infinna sig och vi blir mer och mer effektiva för varje dag som går. Att flytta kan tyckas
vara en ganska enkel sak att göra men när den innefattar ett större antal hästar så blir det genast mycket som ska ordnas.
Vi hade allt samlat i Småland med lägenhet, jobb och stall men tvingades utav tragiska omständigheter plötsligt flytta allt och det riktigt riktigt snabbt.
På bara två dygn hade vi inte bara hittat stall i Skåne utan även flyttat nästan alla hästar och i princip all
utrustning. Till en början spenderade vi varje vaken timme i stallet hos våra underbara fyrbenta vänner för att
få allt på plats och se till att de "bodde in sig" i sitt nya hem.

Vi är på plats men ordnar fortfarande med jobb, flytt till ett eget boende varvat med ett helt gäng hästar att sköta om,
men de får i alla fall väldigt mycket uppmärksamhet och kärlek. Just nu pendlar vi minst 14 mil om dagen till stallet men jobbar för en bättre lösning och det är även på gång.

Det är inte bara jag och Robban som trivs bra här nere, hästarna har varit väldigt glada (ibland nästan lite
för pigga) och de älskar verkligen sina hagar. De förlänger glatt vår tid i stallet med sina lerbad i de annars fortfarande gräs fyllda hagarna. 

Till och med Affe har fått en rejäl nytändning, han galopperar runt varenda dag och sprudlar utav energi.


Det är tur att jag och min fästman har varandra och de fantastiska hästarna för det är mycket, riktigt mycket som
nu måste fixas.


Viktigt att komma ihåg att det alltid kommer något gott ut allt det onda.

  


 

Vardagslyx är att ha en snygg "hästskötare"
True words-


Wilma med sin favorit nalle hon fick som valp. 


-


Som jag saknar att rida & tävla min fina Amy. Av hennes beteende när de andra hästarna får åka iväg och tävla att dömma så är det ömsesidigt. 
Fina fina älskade Amy.


Seger 130 klassen i Båstad för ganska exakt två år sedan.

Mysisar


Vilda vindar och hästhoppningHade en bra tävlingsdag trotts stormande och två knäppisar till springare.

Efter en vecka där Bert dagligen tränat kast med liten ryttare/jag är livrädd för allt som finns även mig själv. Så känner jag mig ganska manglad. Dock skötte han sig jätte bra på tävlingen, inga dumheter och jätte fin hoppning. 
Det blir lite tokigt ibland men det får det bli, vi lär av misstagen och strävar efter känslan som uppkommer när de blir rätt. 
Han är sååååå fin!


Babs som vägrar gå på lastbilen utan Bert fick fånga dagen med Robban ute i solen medans Bertis hoppade. Perfekt att få vara med och titta på tyckte fröken. Hoppade en ganska lugn runda, bra språng och känsla (förutom ryggen som klenade ihop, så vackert kanske det inte va..) Det räckte iallafall till en andra plats. Kul bonus.
Bästa Babs.

Bert snålar inte när han hoppar
Robban och svärmor gör Bertis åka hem redo.
Babs & R äter godis i skånevindarna.


Båstad är en mycket bra tävlingsplats. Trevliga och hjälpsamma funktionärer, guld stjärna!

Yolo osv
Min hjärna har verkligen gått på högvarv det senaste. 
Det finns så mycket jag vill att det omöjligt skulle gå att genomföra allt även att jag tror att man kan allt man vill. (Och lite till)
Men jag känner att jag är en bit på vägen bara efter att vi tagit oss ner hit, det har alltid varit en dröm. 


Men saker måste tyvärr få ta tid. Jag får stå ut med att nyfiket invänta framtiden och försöka leva mer i nuet. 

Bönder och borgare
Att åka till storstan för lantisar som mig är lite som att åka utomlands..

Det känns lite exotiskt när man sitter under en värmelampa på lilla torg i Malmö med ett glas bubbel.
Man kan välja och vraka bland restauranger helt beroende på vad man är sugen på.
Tanken på att allt man tänkas kan behöva finns i närheten är (inte bra för mitt shoppingsug) men annars smidigt.
De stora städerna sover aldrig riktigt, men det gör jag. Men det är ändå härligt och spännande, mycket att uppleva. 
Där är man bara en bland massorna. 


Baksidan är ur min synvinkel stor.. Stadstrafiken med mig mitt ibland är livsfarlig! Tutan går stumt på Robbans lilla musbil. Köerna är kilometerlånga och att man sen får kivas om parkeringsplatserna är inte alls bra för tempramentet.
Inte heller bra för plånkan kan tilläggas då jag redan inkasserat mitt livs första parkeringsböter, sånna fanns minsann inte i Hillerstorp..

Ta mig ut på viiiissssshhhhaaaaan!

(Hittat ett fint bo nära hästarna så snart mister Lund sin felplacerade bonde)
Tillbaka till soliga SamosBilder ifrån soliga Samos jag aldrig delat med mig utav.


Dom finaste hästarna, dom är minaJag förstår precis hur föräldrar känner med sina barn. Alla har det sötaste barnet, det egna är såklart det allra duktigaste och finaste som finns.


Jag känner exakt likadant med mina hästar. Jag är alldeles säker på att med en skötsam piliot på så är rallybabs den snabbaste och modigaste som finns. Hon är bäst, all tillit till henne.Jag tror på att Bert kommer kunna hoppa riktigt stort en vacker dag. Med eller utan mig. Men att han kan, det tvivlar jag inte på. Jag tror att min fyraåriga Pelle som inte mycket utav världen har sett är en framtida stjärna. Vilken nivå han kommer glänsa på, det får tiden utvisa.


Jag vet att jag har fina hästar, men för just mig är dom de finaste och bästa i hela världen. 
Sedan tror jag inte heller att dom är bättre än vad man tror att dom är. Det är motiverande att få tro så, och drömma såklart.
En drömhäst som tyvärr inte är min är denna fina Flingan liknande sexåring.. För att hitta "en Flingan" modell större är alltid något jag strävar efter när jag letar häst, även om jag är säker på att det bara finns en som Flingan. 
Saker faller på plats
Mat tipsAtt jag älskar att både äta & laga mat är ingen hemlighet. Delar gärna med mig av ett super smidigt tips till de dagar man inte har tid att stå vid spisen och veva i en evighet. 

Det är paj! Super gott och smidigt då man kan köpa färdig deg och fylla det med vad man är sugen på. Vi gjorde naturligtvis med vegetariska varor. Oatly matlagningsgrädde, äggvita och löpfri ost.Småland tur & returNu har vi ännu en gång vart uppe i Småland. Lägenheten har börjat eka & målarkaoset är medpackat.
Fick en mysig kväll med mamma innan det bar iväg i yttligare en tidig morgon för att komma ner till hästarna lagom till frukost tid.

Två småisar har fått följa med ner, som vi saknat dem.

Hello
Efter att hästarna var ridna igår så bar det iväg upp till småland för jobb & lägenhetsflytt. Det känns ganska trist att packa ner saker man precis fått ordning på, speciell när vi precis hade hittat ett bo vi trivdes bra i..

Det var en mycket trött tjej som anlände i Lund sent vid klockan natten. 
Det blev en tidig morgon men i bästa sällskap utav mina kära hästisar och Robban. Bland höghus & rödljusJag må ha blivit en Skåne tös.. Men en stadsbrutta det blir jag minsann aldrig. Nu är vi bosatta mitt i storstaden Lund. Här promenerar man till mataffären, för hitta en ledig parkeringsplats gör man ungefär lika ofta som man vinner på lotto.. 
Man bor i höghus & står i bilköer. Här sparar vi cyklister (och koppling) genom att bara Robban kör i stan om möjligheten finns. 


Redan efter första kvällen drar jag slutsatsen, jag behöver en automatbil &. Ett boende på landet..


Som jag saknar dessa småisar
AllhelgonaDet blev inget halloweenfirande i år. Lite synd då jag har förkärlek till maskerader/maskerad makeup. Men kul att kika på vad vännerna "spökat ut" sig till.


Förra årets look
Zombieoutfiten hindrade inte kvällsgörat i stallet.Det är såklart roligt med halloweenfirande men jag tycker att högtiden allhelgonahelgens syfte glöms bort mer och mer.. Och det är synd, helgens budskap är fint. 
Glöm inte tända ett ljus för de saknade, sänd dem några extra tankar.

RSS 2.0