Days at the beach

 
 
 
 
 
 
Pendlandes mellan jobb - ridbyxor, läderstövlar och en grep i handen till detta emellanåt. Älskar verkligen att ha nära till havet. För några timmars solande eller bara ett svalkande dopp. Livet.
 
 
 

bland berg & hav

 
 
 
 
I veckan begav vi oss ut i Skånelandet för lite äventyr. Har läst om Kullaberg & va allt för nyfiken för att inte få uppleva det när möjligheten fanns.
Fantastiskt trevlig plats att spatsera runt på en stund, grymt backträning & otroligt vacker utsikt!
 
 

Fredagsöverraskning

 
I Fredags möttes jag av min Adonis på parkeringen klingandes med champagneglas. 
Där poppades bubbel och det bar iväg. En stund senare befinner vi oss i Sofieros slottspark, precis som flera av våra svenska favorit artister bla. Miriam Bryant, Melissa Horn (personlig favorit) & Lars Winnerbäck. En oväntad med häftig upplevelse!
 
För mig va det här med festival en helt ny grej. Robban hade packat picknickkorg och dukade fint upp där på gräsmattan bland alla glada festivalare. Fantastisk stämning & fantastisk kväll. 
 
 
 
 

-

 
 
Natten till Onsdagen kom vår nya lilla stjärna till världen. Man blir som förälskad när man för första gången få se de små liven. 
 
Förlossningen gick med lite hjälp bra, Robban är snart en rutinerad "fölfotsdragare"..
Lillkillen hade till en början svårt att komma igång med diandet men det släppte. Valde dock att ta ut veterinär för att kolla så allt stämde ändå. Kändes tryggast så, han va förövrigt frisk & kry. 
 
Han är precis som både sin mamma & ägare liten till växten, har aldrig sett ett så litet storhästföl. Liten men väldigt pigg & busig, kommer säkerligen bli en utmärkt häst för mig i framtiden!
 
Värmer hjärtat att se hur lycklig& stolt Amy är. Hon är en fantastisk mamma.
 
 
 Fler bilder & filmklipp på bebisarna finns på min instagram.

Morgonstund har guld i mun

 
 
 
 
 
Oavsett den påtagliga bristen av sömn är det få saker som är till så stor belåtenhet som en tidig morgon i stallet. Speciellt när man slipper sätta sig i bilen utan som förtillfället vaknar upp på plats (även om det råkar vara i en rörig sadelkammare hehe).
Babs fick en kortare semester efter Falsterbo.. Idag var det dags att komma tillbaka på banan igen.
Tänkte mig en lugn jogg på longerlinan. Hon va inte lugn men hon va på linan, dock bara för en kort stund. 
Fröken som vanligtvis inte lyfter en bakhov utan lov blev vild likt en rodeotjur, det studdsades runt och gjordes konster. Hon pep och tjoade, kul hade hon minsann. Ren glädje att se henne så då jag annars kan räkna hennes ''bockigheter''' på en hand. Efter ett vilt varv brast linan i knäppet, (BORDE INTE KUNNA HÄNDA) Babsan kom lös. Hon hade the time of her life medans jag själv brast i smärre panik.
 
Ut från banan och iväg for hon som en oljad blixt. Själv var jag inte mycket långsammare medans tankarna på vad som hade kunnat hända rullade i huvdet. Som väl är tycker hon om sin lille matte endel (inte lika mycket som att vara lös vildhäst dock) men lyckades få fatt på tokan tillslut. Konstaterade att det är säkrast att sitta på, så fick det bli. Blev en härlig tur med en mycket glad & PIGG Babsan. Hon förgyller dagarna minsann, idag fick hon mig att vakna till ordentligt.
 
 
En sak som glädjer är att vi hittat ett bo. Det är väldigt långt ifrån mina drömmars hus & det ligger inte alls som jag tänkt. Men stallet & möjligheterna för hästarna är fantastiska så det väger upp att huset inte är i min smak, att allt är målat i olika nyanser av grönt (av alla färger man kan välja?!) och att det inte ligger ett stenkast ifrån stan. 
Jag hoppas verkligen på detta. Stort luftigt stall, fina stora gräshagar, grymma uterittsmöjligheter & en allmänt lugn vacker miljö. Äsch jag hade kunnat bo i en skolåda sålänge mina hästar bor bra, även om lådan va gräsligt grön hehe.. Tänker på tiden som sparas när man slipper pendla till stallet, den är värd hur mycket som helst.
Mycket går att fixa, det är inte för hela livet. Man måste börja någonstanns, detta känns mer än lämpligt.
Håll tummarna!
 
 
 
 
 
 
 

Your face is a work of art

 
 
 

-

 
 
 
Det dystra vädret verkar hålla bebis kvar inne i mamma Amys mage ett tag till. 
Vill så gärna ha ut den lille krabaten för att sen kunna slappna av. Det nattliga vakandet samt att jag hela tiden är lite på spänn tar på krafterna.
Inte minst så är det ju väldigt spännande också. Drömmigt med en liten version av min favvo Amy. Lilly kommer nog att uppskatta sin blivande lekkamrat så snart denne börjat växa ikapp henne som förövrigt börjar bli ganska stor nu.
Har verkligen haft så svårt för att bestämma namn till denna lilla vilde, men känner nu att det landat på Petit Rebel. Passar bra in på henne.
Miss Amys bebis har sedan dräktighetsbeskedet haft ett namn bestämt. Om det blir en ''Miss'' då vill säga.
 
 
 
I övrigt har jag sörjt ''solsemestern'' det kunde resulterat i men jag tyvärr fick lägga på fem ofrivilliga, smärtsamma tandläkarbesök.. 
Istället för att hänga läpp över detta slutade det med att vi bokade en långsemester i vinter. 
Min födelsedag kommer firas i Dubai, sen far vi vidare till favoritlandet Thailand. Längtar såååååå, kändes verkligen behövligt att ha något härligt att se fram emot sen när mörker & kyla kommer insvepandes.
 
 

resan tog slut

 
 
 
Vår Falsterbo resa tog slut igår. Det känns trist i och med att jag inte är nöjd med min egen insatts i någon utav rundorna. Hjälpte inte Babs på bästa sätt, känner inte alls att jag alls gjort mitt bästa. Jag vet att jag har en fantastisk häst som inte flck chansen att visa det. 
 
Får tänka på vilket år vi haft hit. På alla bra tävlingar vi gjort. Gör om gör rätt.
 
Även om min trötthet fått mig att känna mig som i ett vakum så var det en väldigt rolig erfarenhet för oss att få vara med & hoppa där. Mycket att ta in.
 
Det kommer fler tävlingar..
 
 
Bästa älskade kompis.
 
 

Fbo kval 1

 
 
 
Det var en lång bit hit, för att vi överhuvudtaget skulle kunna vara med. Kände mig ändå väl förberdd och lugn. Men väl igång på banan kom hjärnsläppet som ett brev på posten.
En runda jag hellre sett ogjord. 
 
Jag är dock väldigt väldigt tacksam över Babsan och hennes kämparglöd. Det är svårt att rida så dåligt på henne som jag gjorde idag. Svårtsmält & tungt.
Men vi får glädjas över en felfri grundomgång, även om känslan där inte heller va den bästa)..
 
Hade möjligheten funnits så hade jag velat sova ett dygn, iallafall en hel natt & sen ta nya tag imorgon.
Får nöjas med att ta nya tag imorgon. 
 
Oavsett helgens kommande resultat så står den allra största & bästa vinsten för mig redan i min box.
 
 
 
Hem för att fölvaka och imorgon är vi tillbaka för att hoppa kval två!
 
 
 

RSS 2.0