Friyay

Fredag eftermiddag.. Känner mig fortfarande toklycklig efter Pellehästens träningshoppning igår. Han är såsåå duktig! Trotts att han är oerfaren så tar han sig fort. Man kan verkligen leva på sånt i flera dagar hah.


Hann rida tre utav springarna imorse. Passade på att "tjuvrida" på Robbans häst Dina. Har fått en rejäl crush på den hästen, gillar den skarpt! Dock vill Robban såklart rida sin häst själv så berättade inte att jag ridit henne förrens det var gjort hehe, först till kvarn ;).

I övrigt har vi faktiskt en helg planerad med nöjen framför oss. Vänner kommer på besök & bubbeldryck skall intas, längesedan. Nytta ska självklart också klämmas in. Känns lite som att vi för tillfället står still men tiden har inte funnits nu det sista, så är det ibland.


Höstsol, lillishäst och nya utmaningar

Igår var jag jobbledig för att åka till Småland tur& retur för ett veterinärbesök. Själva besöket tog en kvart men jag lämnade med klartecken på en frisk häst så det var värt varenda mil minsann.. Väl hemma skulle hela hästskaran rastas i höstsolen. Samtliga av oss njöt av varje sekund kan jag lova!

Lilliskillen fick vara med och busa på banan när det var hans mammas tur att röra på sig. Testar lite nytt med Amy, känner att vi känner varandra så pass bra att det faktiskt inte känns så utmanande att rida henne utan utrustning. Även om vi inte kommer kunna tävla i mängder och hoppa höga hinder ihop längre så vill jag ändå hitta något vi kan träna & utveckla ihop så det känns som en kul grej.


Todilo

Den senaste tiden har det varit mycket. Att säga att jag inte är mer eller mindre dödstrött skulle vara att ljuga. Stundtals kände jag inget slut på allt som skulle göras och ordnas, det blev endel jäktande..
Nu börjar dock allt att falla på plats. Huset känns som hemma och nya jobbet känns kul. Hästarna känns fina och jag är glad.

Så mycket mer begär jag inte.

Igår var jag på mitt livs första aw, det var förbaskat trevligt, i övrigt kombineras helgen med mera jobb & iordningsställande av gård. Nu fokuserar vi på att packa upp hästarnas grejer, tvätta vinterdäcken & stängsla staket, (det känns mindre spännande i regn och skånska vindar).

För att bara få yttra det... Helvete va kallt det är! JA det känns bra att vi inom två månader befinner oss i Thailand!

Lite vardagsbilder hemifrån


Köttätande djurvänner?

Jag blir brutalt ledsen när jag tänker på hur världen vi lever i fungerar. Hur sjuka fruktansvärda saker kan vara normalt och okej. Hur människor blundar eller är det så att de faktiskt inte bryr sig eller förstår?

Jag talar i detta fall om något som ligger mig nära hjärtat och det är djuren.
All världens djur som föds för att leva under människans order och önskan. De får leva endast för att gå en plågsam väg till döden. Så många liv, så många själar. De får aldrig se de goda sakerna i livet eller få chansen att bli älskade.

Jag har aldrig någonsin stött på ett hållbart argument till att man ska äta kött, bära päls eller dun. Aldrig.
Kan inte heller förstå hur man kan värdera sin önskan att äta kött högre än de 1000 tals liv man tack vare den kommer behöva offra.

Jag har full förståelse för att man i dagens samhälle mer eller mindre skulle behövt leva i en skogskoja käkandes på bark och mossa om man skulle leva ett helt grönt liv på alla vis för man kan ju dra det hur långt man vill.

Men jag anser att det är en fråga upp till var och en. För att göra en god insats kräver det inte att man går och blir vegan (även om det är grymt). Det är enkla saker som att ta reda på vart köttet kommer ifrån, hur djuren är uppfödda. Men framförallt faktiskt äta mindre kött.

Det säger endel om en människa kallar sig djurvän, tycker synd om djuren men ändå låter det fortgå. Blundar och undviker frågan.
Jag kommer aldrig tycka det är okej att äta kött för någons del men jag accepterar att vi alla tycker olika och att man gör som man själv vill.

Tror dock att många människor innerst inne är medvetna om vad de bidrar med. De väljer ofta att skydda sig själva genom att påpeka att jag vegetarianen inte heller är så duktig. Jag rider runt i en skinnsadel, använder smink & kör bil. Så de så!
(Vill bara där nämna att mina hästars utrustning inte ska försämras pgr av mina personliga åsikter (även om jag föredrar begagnade skinnprodukter i den mån det går). Är noggrann med att mina smink& hårprodukter inte är testade på djur.) Ca 20% av växthusutsläppen kommer från djuruppfödandet..
Resten är bara smitpikar från att undgå den stora frågan.

Hur kan det fortgå?


-

 
 
 
 
Idag var jag uppe i ottan, om det nu är vad man säger när klockan slagit fem. Ut med hästar och ordning i stall. Sen jobbades det två pass (på olika ställen), det jäktades där emellan men det funkar bra. Det hann bli kvällen innan jag kom hem till de efterlängtade hästarna. De som är motivationen till att ligga i och kämpa på det där lilla extra när det är tidigt kallt grått. 
 
Nu rider vi alla fyra, mammahästarna håller på att joggas igång, Robban rider såklart sin Dina själv. Känns härligt att som idag ta en tur i skånenaturen ihop, för oss kvalitetstid.
Det är så såå lagom och bra. Hjälps vi åt så går det supersnabbt jämfört med innan. 
 
Ett speciellt omnämnande till Amy. Tantan har mer eller mindre vilat i 1,5år, stelopererat ett bakben & fölat men är ändå lydigare och mer välriden än de flesta jag ridit (trotts att hon är så rund att jag tror sadeln kommer snurra i varje sväng hehe).. Hon bara älskar det, är galet lyhörd, ambitiös & lycklig. Känns så perfekt på alla vis. Älskade lilla Favorit Amy.
 
Höstig bild från en tid hon var lite mer ''fit''. Saknar det så.

Graham farn

 
 
 
Pellehästen känner sig som hemma. Första vistelsen på ridbanan fick han vara lös, jag är glad att jag inte satt på hehe..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjusningen med eget hem.

 
 
 
 
Tjusningen med egen gård, eget liv. Idag hoppade jag & Babs "bank" i trädgården, (okej det är en upphöjning där vår gräsmatta börjar men funkar bra som hinder med hehe).. Oavsett, roligt hade vi och det avslutades med äppelätning i ett av de stora träden, det gillade hon minsann.
Första skogsrundan riden, vi har haft turen att hamna i en galet vacker miljö. Även om Babs vart mer vild än tam och rivstartade vid uppsittningen så var det för min del avslappnande och så behövligt med en liten kravfylld busrunda med min bästis. I övrigt har det jobbats heeeeela helgen, sålänge det inte krockar med tävling osv så är det inget som bekymrar mig. Tvärtom, glada helgshoppare gör det hela trevligt!
 
 

RSS 2.0