Lärt om livet

 
 
 
Saker jag lärt mig om livet.
 
 
 
 
* Jämför aldrig dig själv eller din utveckling med andra, allas ''resor'' ser inte likadana ut. Vad andra tycker spelar inte heller någon roll sålänge du själv är nöjd med din situation.
 
* Du äger din egen lycka, precis som att du ansvarar för din egen kunskap. 
 
* Allt är relativt. Tänk efter innan du tar ett beslut du inte kan ångra, men överanalysera inte saker. Med en positiv inställning kommer man alltid längre.
 
* Välj omsorgsfullt ut de människor du omger dig med. De ska höja dig, inspirera & få dig att alltid vilja bli en bättre person - ditt bästa jag. De är sällsynta, håll dem hårt.
Bort med dem som gång på gång sänker dig.
 
* Gå vidare, lägg andras misstag bakom dig. Det är inte alltid det går förlåta men man kan inte heller låta dem ta upp onödig plats i ens tankar.
 
* Förlåt dig själv. För allt du hatar, skäms över, allt som blivit fel, allt du ville men inte blev. 
Förlåt dig själv. Lev inte med känslan av ett misslyckande, jag tror inte på att nya chanser ramlar ner ifrån skyn men vill man verkligen något så hittar man ett sätt.
 
* Var ärlig mot dig själv & andra. Saknar du någon säg det. Var alltid rak nog att säga när du blir besviken, arg eller ledsen på någons handlingar. Det ska vara ömsesidigt så lyssna väl när någon känner så mot dig. 
Livet är inget spel, så lev inte efter någons regelbok.
 
 
* Ge aldrig upp något/någon det inte går en dag utan att du tänker på. Det måste inte vara rätt, men för sin egen skull ska man kämpa för det man känner. Även om det sen inte skulle funka så vet man att man gjorde vad man kunde för det man kände var viktigt.
 
* Tro på dig själv & det du gör. Om du inte gör det själv kan ingen annan heller göra det.
 
* Kom ihåg att vi alla är olika. Har du svårt att förstå någon annans känslor eller tankar så sätt dig in i deras situation & se om det får dig att se det hela annorlunda.  
 
* Ge dig själv tid. Alla behöver egentid. Tid till att tänka, känna eller bara göra något man uppskattar.
Tid läker också många sår.
 
* Var alltid dig själv, blicka alltid framåt, dröm stort & kom ihåg att ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre besvärligt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0