-Sitter nu i bilen Påväg hemåt efter helgens äventyr. Fysiskt trött men ändå fylld med ny energi. 

Glädjen över att Pelle gjorde en fantastiskt bra tävlingsdebut är svår att sätta ord på. Är så otroligt glad och faktiskt mallig över honom.


Fick under gårkvällen träffa många saknade vänner och härliga människor jag inte sett på evigheter. Känns alltid speciellt att komma till hemstaden och stöta på dem man under sin uppväxt spenderat många lediga stunder med.

 Efter alldeles för lite sömn ihop med min favorit person i världen begav vi imorse oss emot Göteborg för att se fantastiska Peder & spektakulära All in vinna EM guld, att strosa runt på mässan och träffa många kända ansikten.

Är så glad över att vi fick möjligheten till att vara på plats och se detta live. Så fantastiskt vackert, svårt att inte bli rörd när man tänker på hur stort det är, hur hårt som ihop arbetat för att nå dit och hur fantastiskt jävla bra dom är.
Största eloge!

Vilken svårslagen helg! 
Hoppla livet!

 
 
 
Nu går här undan kan jag lova. Dagarna bokstavligt springer iväg, i och med ett högt tempo på jobbet så går tiden kvickt även där.
På gott och ont med alldeles för mycket att göra men för lite tid.
 
 
Helgen är mer än uppbokad men bara med massa roligheter!
Lördagen inleds med att Pellehäst ska göra sin tävlingsdebut. Vi ska hoppa en lokal tävling i Perstorp, blir nyttigt för honom att komma ut och se sig om. 
 
Sen blir det att borsta ur höet från håret, svida om och damma av dansdojjorna för att styra skeppet mot Småland. Där blir det festligheter med saknade vänner. 
 
Helgen avslutas med att under Söndagen se EM hoppningarna i Göteborg!
 
Ska bli fantastiskt roligt att få göra Pelle ''tävlingsfin'', att träffa härliga människor man träffar alldeles för lite, & Göteborg - ja det blir ju magiskt.
 
 
Fram tills dess ska jag försöka dricka mindre redbull, stressa mindre och ja sova mer tänkte jag skriva men det blir svårt då jag jobbar till natten och har hästar hehe. Sova får man göra när man blir gammal helt enkelt.
 
 
 

-Helgen inleddes med jobb vilket passade bra då det direkt efter jobbet blev till att ta ut Veterinär till otursfågeln Amy. Hon lyckas med allt den tokan, tankarna går emot att plasta in henne i bubbelplast för att undvika framtida skador hehe..


Resterande helgtid verkligen flög iväg & spenderades i gott sällskap. Hästarna har fått nya fina skor och idag hoppade jag Pellehästen med Annikas hjälp ifrån marken. 

Jag gör inget annat än pratar om hur mycket jag tycker om denna fantastiska kompis. Han har gått sparsamt, inte hoppat så väldigt mycket. Vi har inte riktigt vetat vad det finns i honom. Men nu ställdes han inför något större hinder. Vi blev alla aningens chockade över hans kvaliteer. Kommer nog smila i en månad nu!! 


Galet härligt slut på veckan. Inspirerad, motiverad och galet taggad på nästkommande vecka!
Pellehäst

 
 
Det händer så mycket med honom just nu. Tanken är att så fort jag hittat något passande ge oss ut hoppa. Det blir i form av P&J till en början. Han blir fortfarande ganska exalterad när han kommer till nya platser med mycket hästar så det behövs vänjas in. 
 
Igår fick hoppade Robban också upp några varv. Han har inte ridit Pelle på läääänge men kände stor skillnad och tyckte att han blivit mycket enklare att rida, det känns som ett bra betyg.
 
 
 
 
 
 
Här nedan några bilder, man ser ju att det inte är J Grant som fotat iallafall haha. Får skylla på kameran börjar bli dags för en ny.
 

Hello

 
 
 
Idag är dagen jag drunknar i kaffekannan..
Inatt kröp jag nöjt ner i sängen som redan vart väl uppvärmd av Rob & hundbebisarna. Mindre nöjd var jag på de svansrackarna när de tyckte att fem timmars sömn fick va nog för mig så de vid 06.00 for runt i sängen likt skållade råttor. 
 
Idag är schemat egentligen helt blankt. LEDIG. Vad gör man? Stallet ska göras, men med endast fyra hästar inne går det i raketfart. Hästarna ska få ha en välförtjänt vilodag. Något jag tycker är viktigt. Återhämtning för hållbarhetens skull men även för den mentala biten. De får en heldag i hagen, bara vara. Det förtjänar dem!
 
 
Saker jag borde göra idag är att vika tvätt tillexempel. Det kan nog vara det tråkigaste i världen, känns så ogjort när man vet att man snart kommer slita ut plaggen igen. Evighetsgöra!
Träna själv är ju något som står högt på prio-listan också. Har blivit alldeles för duktig på att komma på ursäkter till att inte göra det nuförtiden. Behöver en Robban med långpisk hack i häl tror jag hehe..
 
 
Skiter i alla måsten & åker till skåne skogen & plockar svamp, bara för att. #LedighetmedMirella #Svampplockaren. 
 
 
 
Wilma snuffs, trotts att hon sällan låter oss sova så är hon den finaste lilla röd som finns.
 
 
 

Den obefintliga logiken kring hästar & ekonomi

 
 
 
Att älska vettet ur sig.
 
 
 
Ridsporten är inte bara tidskrävande men också mycket dyr. För utomstående kan det i många fall vara obegripligt att förstå hur man överhuvudtaget kan älska något så mycket att man varje dag i ur och skur längtar efter att få göra det. Om man sedan lägger till att man mer eller mindre matar springarna med hela sin månadslön men fortfarande är lycklig och älskar det. Det är då de börjar tro att man är knäpp på riktigt hehe.
 
 
Som hästälskare tappar man helt sitt förnuft för vad som är ekonomiskt rimligt eller ej så fort det är gällande de kära hästarna. Pengar och priser lixom tappar en nolla när man ser det ur ''hästägarögon''.
 Har nedan försökt ge några exempel på vad som känns okej och inte (med glimten i ögat).
 
 
Att lyxa till det med kontinuerliga resturangbesök & bubblig dryck är inte rimligt medans ett engångs inköp av foder för tre stora lappar är. Då styr man helnöjt ut den stora vagnen från granngården, trotts vetskapen om att man kommer vara där för en deja vu inom bara någon vecka (det förtränger man för stunden).
 
 
De drömmiga sidenlakanen kommer aldrig följa med hem, men hästarna får ny säng för samma pris en gång i veckan (deras säng skits ner och kastas ut), men allvarligt - känslan av nyspånat ger ju nästan fjärlillar i magen!
 
Vid nödfall som att man faktikskt inte ens har några sulor kvar att traska på i de gamla trotjänarna till dojor springer man och köper ett par i närmsta budget butik. Hästarna byter finskor var sjätte vecka, den noggrant utvalda hovslagaren är den bästa man kan hitta,
Notan får en inte ens att lyfta på ena ögonbrynet utan man pröjsar vant samtligas skoningar för priset av ett par Christian Louboutin pumps. Men tanken på att faktiskt spendera en sådan kostnad på sig själv, den är obefintlig och kan ge smärre skakningar. Det gör man bara inte.
 
Man rider nöjt runt i sin regnrock från -02, den är för liten, hålig och är allt ännat än vattentät. Men det är ju iallafall en regnrock. Att skaffa en ny känns orimligt. Att hästarna har bra regntäcken är det väsentliga. Likförbannat växer oron över ifall att de kanske blir blöta och kalla så fort man ser att det börjar droppa ute.
 
 
Sen kommer vi till de utgifterna som man helst vill förtränga men som drabbar oss alla. Oavsett nivå eller gren. De utgifterna som man kunde bytt ut mot fancy resor, fräsiga prylar och ja vad man nu gör när man inte har hästar?!
 
Försäkring. Olyckor händer, de kan bli sjuka eller skada sig som du eller jag bara det att det tyvärr händer alldeles för ofta.. Det är stora kroppar med mycket energi. En väl utvald bra försäkring är en stor trygghet, även om den kan bli i kostnad med att köpa en fullt fungerande bil i halvåret..
 
 
För att inte tala om vetrinärräkningarna.
Är det något man ska bli här i livet så är det veterinär. Hur tacksam man är är över deras hjälp så är det ändå med hjärtat i halsgropen man öppnar breven från dem. Man blundar - sen kisar man och får sig en liten kik av notan, -lägger ner fakturan i kuvertet igen. Låtsas för en stund att den inte finns. Sen är det bara att göra det, ungefär som att dra av ett plåster. Sviiiiish och det viner till likt en virvelvind och tar med sig alla tidigare tecken av liv från bankkontot..
Behandlingar dyra som guld, ibland utan framgång. Då tar man hoppfullt nya tag och går igenom processen igen! Bara det bästa nog är bra för älsklingarna, för det finns faktiskt inga begränsningar för vad man skulle kunna tänka sig att betala när vi kommer till deras hälsa.
 
 
 
Det finns alltså inget logiskt svar på hur ekonomi kring hästar fungerar. Vad som är rimligt eller ej sett ur en hästägares ögon.
Man älskar dem så högt att man förlorar allt förstånd, har alldeles för roligt och mår så bra av det att en inte ens en solstol på Bahamas lockar. Känslan av utveckling ihop med sin häst är värd mer än varenda spenderad krona. Om & om igen.
 
 
 
 

-

 
 
 
 
Tänka sig att sommaren faktiskt kom tillslut. Lagom till att vi semestrat klart i regnstormarna och vart tillbaks till vardagen (som jag förövrigt också uppskattar). Men lite sol och värme hade man önskat innan vintern står på ingång, för visst går det fort..
 
Saker jag är lite extra glad för just nu är att jag har hittat ett trivsamt jobb med härliga kollegor och grymma arbetstider. Det är verkligen galet viktigt att det känns roligt att gå till jobbet. Och extra härligt att man nu inte kommer att behöva rida så tidigt på morgonen att man kan kalla det för natten eller att man faktiskt kommer behöva rida efter jobbet sent på sen natten. 
 
Att Pellehästen växer och frodas. Han har äntligen börjat ta sig mer muskulärt och är en fröjd att rida. Känns roligt att ha en yngre springare inför framtiden, det har tagit tid & mer tid kommer det ta men roligt är det.
 
 
 
Skit händer, problem dyker upp. Ibland känns det som att det bästa man kan inte är bra nog.  Men livet är ändå fint. Det blir det med rätt inställning, vilket som även för den positivaste av själar kan vara svår att hålla sig till ibland såklart.  Ingen är mer än människa.
 
 
 Härlig bild på Affe som Johanna Grant tagit. Favorit gubbe <3
 
 
 
 

Favoriter

 
 
Bilder från en härlig stund på stranden.
Älskar att man snabbt och enkelt kan ta sig till havet för en promenad, det gör hundarna också.
 
 
 

RSS 2.0