Midsommarfirare i världsklass

 
 
 
 
 
Lämnar nu en helt fantastisk midsommarhelg bakom oss. 
 
Fredag afton spenderades med några av de i särklass bästa människorna jag vet. Vi körde en heldag med allt som hör midsommar till, lekar, massvis med mat, grillning i spöregn mm. Kvällen avslutade vi med ''schlagerdisco'' i vardagsrummet hehe.
 
Som om inte detta härliga sällskap hade vart nog så överöstes vi med fina presenter och blommor, bortskämd, överraskad och överväldigad kan man säga att jag blev!
 
Minst lika härligt var det att vakna upp till midsommardagen, efter världens sleep over. Äta frukost ihop och bara vara. Älskar att ha besök & ville aldrig att de skulle behöva ge sig av.
 
 
Senare kom hästarnas hovis (som också är en mycket god vän). Hästarna fick nya fina fötter, jag blev ny kunskap rikare och vi såg 150 hoppningen från Åby ihop.
När det kommer till mina hästar är jag väldigt nyfiken och frågvis, Annika kan visa och svara på allt, kollar på hela hästen och kan på ett pedagogiskt vis förklara och hitta inviduella lösningar för varje häst.
 
 
Imorse släpptes hästarna ut tidigt som vanligt men själva unnade vi oss fakiskt att krypa ner under täcket igen med frulle och en film. Det händer verkligen aldrig i vanliga fall men kändes ganska skönt efter en festlig helg. Efter att ha ''vilat morgon'' körde vi iväg på picnick-runda med vänner och red ut hästarna på Åsen.
 
 
Tack kära vänner för detta, man är ju galet berikad över att ha er i sitt liv!
 
 
Ingen blir gladare av att få kyckling bebisar i present än fröken Thelander.
Midsommar i sin höghet, guldstjärna för kämparglöden.
En överraskning på väg till sitt nya bo.
 
 Är inte ledsen över att ha söderåsen att rida på.
 
 
 
 

Välj rätt

 
 
 
 
 
 
Det läggs allt för mycket tid på att bekräfta sig själv för andra.
Jag tror att många kan känna igen sig i att det känns viktigt att man är omtyckt och aktuell, oron över att någon säger något dumt bakom ens rygg kan vara stor.
 
Det ständiga '' jag tar ingen skit''' cirklurerar likt en löpeld. Det är bra, man ska inte ta skit. Men man har inte heller någon skyldighet till att tillrättavisa dem eller tala om att de det gör är fel. Den skolan borde de gått förlängesedan. Att ställa upp på bråk triggar ofta sådana personer mer.
 
Man måste helt enkelt acceptera det faktum att man aldrig kan förutspå hur andra kommer att behandla en. Inte heller det faktum att de kan säga precis vad som helst både om & till en. 
Det är något som är utom ens egna kontroll.
 
 
Det man har i sin egna kontroll är hur man vida man väljer att ge respons kring negativiteten riktat mot en, oavsett om den är sann eller inte. Oavsett så kan man bli både ledsen och arg, det kan fresta till att välja en enkel väg, att ge tillbaks med samma mynt & starta en evig sandkastningstävling. Eller så bara accepterar man det.
Det säger mer om personen i fråga än om dig. Känner de behovet av att lägga sig i vad du gör så är det inte ditt problem. Att osanningar sprids är tråkigt men man kan omöjligt vara med och försvara sig själv i allt som sägs och tycks överallt. Men för sin egenskull så kan man välja att inte ge det någon energi - stänga av det som inte är värt att läggas tid på.
 
 
 
 

Bebis sugen

 
 
 
Känns som att man inte ser något annat än bilder på bedådrande små bebisar, i var och varannan hage vilar ett långbent litet knyte. Jag har fått en galen ''fölig'' babyfever. 
 
När våra två små föl anlängde i förra året var det något av det mest fantastiska jag varit med om. Nu är de dock inte längre så små men fortfarande lika fantastiska! 
Det är något väldigt speciellt att ha varit med så ifrån början. Att kunna forma, och följa deras utveckling till att bli starka, kloka och sunda individer. Att man om två år kommer kunna börja rida in dem känns galet spännande verkligen. Då kommer man ha hästar man känner till hela historiken kring att förhoppningsvis själv kunna nyttja i många år framöver.
De kommer vara gamla nog att tävlas mer när Babs kommer vara gammal nog för att tävla mindre.
 
 
Att ha ett fantastiskt sto (Miss Amy) ståendes utan föl känns som slöseri med resurser. Det är på alla sätt en helt fantastisk häst. Både psykiskt och fysiskt, hon har en glimmande fin stam och en fantastisk ridbarhet. Förutom missödet som gjorde att hon skadade benet (olycka) så har hon varit extremt fräsch och hållbar genom alla år. 
 
Hade jag inte redan varit drabbad av vad endel skulle kalla för ett egentligen lyxproblem med ett ''överbehästat'' stall så hade jag inte tvekat en sekund på att ta tillfället i akt med att föra Amys gener vidare både en och två gånger till. 
Förhoppningsvis har jag lyckats styra upp situationen tills i nästa år och kommer kanske kunna försöka då. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alltså livet ibland..

 
 
 
Långhelg med Robban stod på schemat. Tid till att bara vara hemma, fixa och dona, rida massvis och njuta av ledig tid med varandra. 
Det blev inte så lyckat..
 
På något vänster har jag drabbats av en brutal sjuka som ännu inte verkar ha planer på att ge upp. Har inte på många år mått så dåligt som jag gjort de senaste dagarna. Kanske inte heller emellanåt vart så rastlös.
Förstår inte hur människor finner det njutbart att tillbringa heldagar i soffan med tvn, hur sjuk eller trött man än är blir det är brutalt bara det!
 
Det innebär att Robbans lediga dagar innebär extra stalljobb och motionering av även mina tre hästar. Mycket tacksamt och lyxigt att man faktiskt kan få den hjälpen av sin man, att man kan slappna av och veta att hästarna sköts och rids som vanligt. Han imponerade stort när han till och med red Babs själv, det är  inget man bara kastar sig upp och gör så bra som han faktiskt gjorde.
 
Ska se om jag lyckas tämja min rastlöshet till att faktiskt jobba mindre på att vara bitter över oturen att ha blivit sjuk och mer på att kvickna till.
 
 
 
 
Lyhörd Babs men inte det minsta skeptisk till att ha ''godis gubben'' Robban på ryggen.
 
 
 
 
 
 

New york

 
 
 
Att resa till New York är något jag skulle haft på min ''bucketlist'' om jag nu hade haft någon. En galet stor stad full av liv. Mycket att se och göra.
Dagarna där sprang iväg, vi var i ett fantastiskt trivsamt sällskap.
Tacksam.
 
 
 
 

RSS 2.0