Såååå kul jobb

 
 
 
Att löshår inte kan se naturligt ut i även ett kortare hår är en myt.
 
 
 
Ljusade upp botten med slingor och satte i 120 slingor extensions i tre olika blonda nyanser.
 
 
För hjälp med isättning & i klippning av löshår kontakt via fb el mail.  Är ni minst tre personer på samma ställe kör jag om önskemål finns ut till er (avstånd är inget problem) för att göra er sommarfina! 
För mer bilder så kan ni kika in på min facebook el instagram sida @Mellashairandbeauty
 
 
 
 
 

Fun time

 
 
Bild på ''JG's'' hår vi ordnade upp härromkvällen. Trollade bort utväxten, ljusade upp och fick till en kallare ton.
Blev förbaskat trevligt måste jag säga. 
 
Fancy hair
 
 
 
 

Glatt överraskad

 
 
Härromdagen lyckades jag flirta mig till att få testhoppa Robbans häst Dina några språng. Då hon varit mammahäst och tidigare inte gjort så mycket så har det aldrig riktigt blivit av att vi hunnit hoppa så mycket.
 
Jag har alltid gillat hästen, främst för känslan den ger vid ridning, samt för hennes inställning.
 
Kan säga att jag blev mer än exalterad efter att ha hoppat en mindra bana. I hoppningen känns hon lite som en större olydig version av Babs. Med mer träning och rutin kanske det kan bli en riktig racer häst av även henne.
 
Så glad, kvick och känslig!
 
& aningens ''överambitiös '' kanske hehe..
 
 
 

Lil love of mine

 
 
 
 

Equestrian by Svea

 
 
Fin i jackan jag fick av Annika. Perfekt att ha över kavajen på tävling.
Mycket grymma plagg från Equestrian by Svea som jag vill titta närmre på sen när möjligheten till att uppdatera ''ridklädesgaderoben'' finns!
 
 

-

 

 

''Hästvaktare'' sökes 24-,27,28 Maj. Lön & Boende. In,utsläpp, mockning, fodring.

 

Kontakt via fb.

 

 

 

 

 
 
 

BästBabs

 
 
 

Jag har haft en fantastisk helg. Ännu en gång tack vare min Bahia Cabana. Hon gör livet roligt och enkelt.

Vi hoppade i Halmstad både Lördag & Söndag. I Lördags red vi en tidshoppning. Hon va väldigt väldigt snabb, och som vanligt mycket hjälpsam. Dock rev vi oturligt nog den sista bommen, men det var roligt och jag känner mig hyfsat nöjd med min insats.

Igår låg bommarna kvar & Babsan galopperade i mål tre sekunder före de andra hästarna. Det var hur kul som helst!

Det är verkligen en speciell känsla att göra detta ihop med Babs. Hon har en så stor glädje i det hon gör, så bussig och modig.
Går inte sätta ord på tacksamheten jag känner över att hon är min.

På vägen hem reflekterade jag & Robban över vilken fantastisk häst vi hade med oss. Att man blir bortskämd av hennes alla kvaliter.

Hon älskar det hon gör & hon gör det jävligt bra.

 
 
 
 
Provsmakning av buketten.
När man inte sitter på och det vankas hoppning står hon allra helst still och gosar. 
 
 
 

Fina kompis

 
 
Affe har berikat mitt liv under många år nu, han bidrar dagligen med glädje och energi.
Han må ha sina egna regler, samt gör ett och ett annat hyss emellanåt men han är så förbaskat viktig!
Nu har vi snart tillbringat 21 år ihop. Så tacksam över denna kamrat.
 
 
 
 
Några härliga foton på Affe tagna av Johanna Grant
 
 
 
 
 
 

Till er som kämpar

 
 
 
 
Alla har vi våra egna stigar att vandra, våra egna monster under sängen.
Man oroar sig mycket i onödan. Oro löser inga problem.
Den stjäl av energin man kommer behöva för att ta itu med dem.
 
Jag vet att det kan vara tungt, att det kan kännas hopplöst och ibland kanske rent av omöjligt. 
Men låt aldrig ge upp bli en utväg.
 
Tiden kommer gå oavsett, så gör då något värdefullt av den. Använd den till att fortsätta kämpa & ge aldrig aldrig upp det du drömmer & tror på.
 
 
 
 
Livet är förbaskat orättvist många gånger. Men det är ändå det enda utgångsläge som finns. Många är dem som trottsat oddsen, utmanat alla begränsningar och gjort det som inte går att göra. Personer som vägrat acceptera nitlotten de fått-
- J.C
 
 
 
 
 
 

-

 
 
 
Den efterlängtade sommarvärmen som infann sig i helgen är bokstavligt talat bortblåst.. Behöver solen såååååååå mycket nu men man ska inte klaga, det kunde varit värre.
 
 
I övrigt kämpar jag hårt med att bota mitt kaffeberoende (två dagliga kannor har blivit till en), samt med en mild seperationsångest. Jag säljer nämligen saker hej vilt. Det känns jobbigt för en själ som ständigt vill spara på ALLT, även saker jag inte visste att jag hade hehe.. Man vill ju gärna tro att man någon gång kanske möjligtvis skulle få användning för det, kanske..
 
Att vara försäljare i begagnat grupper på facebook är allt annat än glammigt. Det upptar tid likt ett heltidsjobb och ger en 711234 nya brevvänner, två av dem köper något - resten vill bara snicksnacka.
Drar man ut hela processen på en timpenning känns det mer som slöseri med tid än vägen mot ett inköp av ny tävlingskavaj.
Well well we will se. Har tonvis med fina ponnysaker, är här någon som vill köpa något specifikt skriv en rad så ska vi se vad jag har.
 
 
Ikväll har jag bokat in en dejt med min man. Låt oss kalla det för det iallafall, vi ska skritta ut på tur men två av våra favoriter. Nytta förenat med nöje. Tid för att prata igenom respektives dag uppifrån sadeln är ändå lite kvalitet. Man gör vad man kan med det man har.
 
Fint foto på Babs
 
 
 
 

Oh happy dayyyyyyy

 
 
 
Heja solen!
 
Dagens väder har varit makalöst bra! Förutom vardags görat med hästarna så har jag skött min flickvänsplikt. Robban lägger enorm tid på mig och mitt intresse så nu var det dags att gengälda för det. Det innebar stekande i backen på bil racingbanan som ligger alldeles i närheten av vår gård. Att jag klättrade upp i detta stup iklädd högklackat borde ändå ge mig en guldstjärna hehe.. I övrigt tycker jag faktiskt det är ganska kul att kolla på racing.
 
Kvällen spenderades med grillat i sällskap av en god vän. 
 
 
Imorgon blir det hästar & nytta för heeeeeela slanten.
 
 
 
Girl squaaaad fr vä: Babs, Amy, (Affe) & Dina. 
 

Oro som satan blandat med nöjen och lyx.

 
 
 
Att se sin älskade vän plötsligt stå på tre ben fick det att skära i hela mig. Som om inte resan med skador och oro varit nog för henne. I väntan på veterinären var jag i sån stor oro att jag trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen. Det enda jag vill ge Amy i tacksamhet för allt hon gjort och varit för mig är ett gott, bra liv. Vilket jag kommer att kunna fortsätta med!
Som väl var visade fröken aningens dramatiska symptom på ett som väl var enkelt problem.
 
Tack vare vår skickliga veterinär som tod sig tid trotts att klockan blev närmre natten så går fröken Amy nu precis lika bra som vanligt. En oerhörd lättnad, efter det sov man som en prinsessa kan jag lova!
 
Det är så känsligt med dem. De är det viktigaste jag har. Jag investerar hela mitt jag i mina hästar, allt jag har och borde ha. Rädslan för att det inte ska räcka finns alltid i bakhuvudet och vilar. 
 
 
 
Vaknade iallafall upp med sällskap i dubbel bemärkelse. Kompis-Johanna var på plats. Det enda vi hade på schemat idag var stall och hästar. Lyxigt med hjälp och sällskap. Trevligt!
 
 
 

Tankar kring viktfrågan

 
 
 
Det disskuteras mycket kring vikt & kroppshetsen inom ridsporten just nu.
Det är inget jag själv märkt av eller råkat ut för men jag förstår att det är ett känsligt ämne. Det är det nog alltid inom idrott eller ej.
 
Vi håller på med sport, vi kräver att våra hästar är atleter, vi ska vara atleter. För att förtydliga, (en atlet behöver inte vara trådsmal och ha tvättbräda utan en atlet har en sund stark kropp).
 
Det man kan ha i åtanke är att vi sätter oss på någon som inte bett om att få bära oss, att man alltid ger dem de bästa förutsättningarna. Vi tränar hårt och med övervikt blir belastningen högre. Det går inte skjuta under bordet.
Hur skicklig man än är i sadeln så är man inte så smidig eller uthållig som man hade kunnat vara om man höll sig i form.
 
 
 
Vi är ofta allt för dåliga på att ta hand om oss själva. Vi fodrar omsorgsfullt våra djur med det bästa, vi planerar deras träning och funderar kring om de är redo för uppgifterna på tävlingen. Men hur ofta tänker man på hurvida man själv är fyskiskt i form för det som komma skall? 
Att man ätit rätt, druckit ordentligt fått ordentligt med sömn & är tillräkligt tränad för att orka?
 
 
 
Alla kroppar är fantastiska, alla är vi olika.
Det finns ingen perfektion. Men det är aldrig hälsosamt att vara överviktig!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0