Att höja vardagskvaliten.

 
 
 
 
Livskvalitet kan se ut på många olika sett ur olika människors perspektiv. Det jag tänker på just nu är att pimpa den annars grå vardagen, stanna upp och leva mer i nuet då med. Ofta springer man bara runt och längtar, man längtar efter helg, semestrar eller högtider när man varje stund borde ta väl vara på all tid ihop med sina kära. Det ska inte krävas någon spektakulärt för det.
 
 
När både jag & Robban jobbar mycket och utöver det hjälps åt att ta hand om hästarna, rida och träna. Ja då är det inte mycket till tid över, det är då det gäller att se glimtarna av härligheter och ibland avsetta lite ''vi tid''.
 
 
Vissa dagar går vi upp extra tidigt för att först sköta stallet och sedan sitta ner ihop och avnjuta en go frulle. Då får vi tid att prata igenom dagen och kanske den enda möjligheten till att umgås innan det är natten.
 
 
Vi är noga med att så ofta möjligheten finns sitta ned och äta middag ihop. Undantag görs men helst vid middagsbordet utan tv. Då kan vi berätta om hur dagen och planera framåt. Vi älskar att disskutera framtidsdrömmar.
 
 
''Date-time'' kan innebära ljus och vita dukar på en flott resturang, men likaväl en ridtur i kvällssolen eller en utflykt till havet med hundarna. Det känns oväsentligt sålänge det är ''vi- tid''. Då försöker vi lägga måsten åt sidan för en stund. Bara vara.
 
 
Vi käkar ofta middag ihop med vänner även till vardags. Inget storslaget men äta behöver alla då kan det för sociallivets skull vara trevligt att göra det ihop.
 
 
Det handlar också om att vara ett team. Att hjälpas åt. Är jag hemma först så lagar jag middag oavsett ''vems tur det är'' viceversa. Allt jämnar alltid ut sig och ''den som ger, han får''!
 
 
För att inte glömma så behöver vi alla lite egentid. Bara vara eller göra precis det man känner för men inte måste. Så så viktigt!
Man kan boka någon resa att se fram emot, eller köpa sig själv eller någon man tycker om något fint. Men det är inte alltid det finns möjlighet till det. Att tänka på då är att det finaste man har är dem man genuint tycker om. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0