Till er som fått häst på köpet!

 
 
 
För att lyckas i ridsporten behöver man ett stabilt team kring sig.
 
Detta inlägg är tänkt som en eloge till alla de föräldrar, syskon, partners och livrädda makar (även om ni är rädda för hästen så är ni ändå lite lite räddare för er käresta och fullföljer uppdragen ni fått med hjältemod).
Många av er både kör, bär & betalar.
 
 
Ni väcks i ottan och följer glatt med land och rike runt för att i många fall få höra att ni gör fel och är i vägen. Ni åker med till stall och träningar för att bära, hålla och stötta i ur och skur.
Ni har insett att risken till att få umgås på tu man hand ökar om ni själva också hugger in och tar hand om hästen, lyckan från er partner för visat intresse kan också utdela en och en annan guldstjärna!
 
 
Här är en liten ''pocket list'' med punkter jag snappat upp från omgivningen, lägg den i ryggan och plocka fram när ni känner er förvirrat vilsna.
 
 
* Det här med att det kan vara rätt en gång men är fel nästa gång.. 
Liksom de mesta inom detta ämne så finns det ingen logisk förklaring. Det är bara som så att man vill göra allt på sitt vis, exakt på sitt vis.
 
 
Att tampas med motgång
Det kan från dina ögon ha sett fantastiskt ut. En liten miss är ju en bagatell. Men du förstår att denna ''lilla miss'' kan för ryttaren återspegla sig 77 gånger i minuten och kan vara galet svår att släppa. Man har ju tränat, man kan bättre ändå tabbar man sig. Ja man får lov att vara självkritisk för en stund, men nej man får inte lov att låta det gå ut över någon annan. Aldrig!
Detta må vara en balansgång för nästa gång det sker ett misstag eller en bom faller kan ryttaren själv vara jätte nöjd och haft en super känsla. Då är det inte läge att utbrista ''fasen att ni rev''. Säkrast är, säg inget alls förrens ryttaren själv uttalat sig, håll då för husefridens skull bara med.. hehe
 
 
 
* Ännu en gång, ett omtalat men känsligt ämne.. Den ologiska ekonomin kring hästen.
 Att försöka förstå er på hur ekonomin kring hästen fungerar finns det ingen mening men då det finns noll logik kring detta. Lär dig denna mening utantill och allt kommer vara i sin ordning. Underlättar det så går det bra att beslutsamt rabbla detta utantill medans ni älgar genom matbutiken. ''Vi äter ''ica basic, hästen äter diamant-ångade morötter och sportig fitness musli paketerad i säckar av bladguld. Frågor på det?
 
 
* Solsemester eller ett blåsigt meeting i en byhåla någonstans i ett förbannat kallt Sverige?
Självklart gillar hästtjejer precis som övrig befolkning också att åka på semester. Men skulle man stå inför ett val så kommer vi till största sannorlikhet att välja tävlingen där hästens sux-box är till kostnad av ett fräsigt hotell i Milano. Men på riktigt... Finns det något mysigare och roligare än att åka långväga till tävling och bo på plats med hästarna en långhelg? SVÅRSLAGET.
Skulle ni mot förmodan ändå komma iväg, boka inte en för lång resa. Efter några dagar kommer man att vilja åka tillbaka hem till hästarna igen, hur härligt det än är på resan så kommer det inte vara hälften så härligt som när man är tillbaks uppe i sadeln igen.
 
 
* Ingen kan älska hästen lika mycket eller sköta hästen så bra som man själv.
Ni är iväg, om ni så har hyrt in världens bästa hästskötare medans ni är borta finns där oro. 
Prata aldrig oavsett orsak om att sälja hästen, ingen kan älska den som man själv.
Argumentera inte. Bara förstå.
 
 
Ni gör det för att ni älskar personen som älskar hästen. Men någonstanns tror jag att ni funnit eller kommer finna en kärlek till både djuret, sporten och livsstilen ni med. För en livsstil är just vad det är, för alla ikring.
 
 
Själv hade jag lyckan i att finna en man som (frivilligt utan större uppmaningar) blev intresserad själv. Idag har han egen häst och är i full gång med sin grönt kort kurs för att inom sinom tid komma ut på banan han med.
 
Ryttare, glöm inte visa tacksamhet till teamet ikring er. Utan dess hjälp och uppbackning blir det svårt och kämpigt. 
 
 Älskar att Robban älskar dem som jag.
 
 
 
 

-

Bye Småland för denna gång & på återseende om 3 veckor (datum kommer).


Först och främst! Kul med så många bokningar! Och kul att fler droppade in under tiden (då det blev fullt är ni mer än välkomna att boka till nästa gång).
Det är verkligen för härligt att få fina personer att själva känna sig fina. Små förändringar men stora resultat.
Anyway. Nu vankas hästeri, natt & kvällsjobb här hemma för att avsluta denna vecka.
Världens guldstjärna till min man som utöver sitt jobb och allt därtill sköter hela stallet och samtliga åtta hästar helt själv. Som om det inte vore nog så fick jag komma hem till ett skinande fint hem, den känslan.. Jag tycker han är så så duktig, galet tacksam är jag. 

Fantastiska foton på en fantastisk häst

Hade en fantastisk dag på tävling med Pellehästen och bra sällskap.

Han gjorde debut på ny höjd och var felfri i sina båda starter. 

Jag är så obeskrivligt glad över honom.Extra roligt att "super-Danne" dök upp och knäppte bilder i den härliga höstsolen. 

Samtliga foton är alltså tagna av Daniel Ahlgren. 


RSS 2.0